دکتر احمد اسمعیل‌زاده با اشاره به مشکل کمبود ویتامین D در جامعه گفت: در این زمینه در حال بررسی غنی سازی مواد غذایی با ویتامین D هستیم و اقداماتی در این راستا انجام شده اما جزئیات آن به طور قطعی اعلام نشده است. اجرای این اقدام منوط به نهایی شدن تصمیمات و اقدامات است.

به گزارش ایسنا، وی تاکید کرد: البته وزارت بهداشت سال ها پیش مجوز غنی سازی لبنیات و روغن ها را با ویتامین D به صنایع داده بود و اکنون شاهد عرضه برخی از این محصولات در بازار هستیم.

برنامه های وزارت بهداشت برای افزایش ایمنی مواد غذایی

وی با بیان اینکه وزارت بهداشت برنامه های مختلفی برای دستیابی به امنیت غذایی دارد و کمبودهای رایجی که در کشورهای منطقه وجود دارد، عمدتا مربوط به فقر آهن و کمبود ویتامین D است که در کشور ما نیز وجود دارد. با وجود برنامه غنی سازی آرد، هنوز این کمبودها با برنامه مکمل آهن و اسید فولیک و شبکه مکمل برطرف نشده است. ما با بازنگری در برنامه غنی سازی آرد و تقویت برنامه کمک های اضافی سعی در کاهش قحطی در کشور داریم.

توصیه به کاربرد تجربی غنی‌سازی آرد با ویتامین D

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه عمومی وزارت بهداشت گفت: وزارت بهداشت اخیرا در حال بررسی است که آیا غنی سازی آرد با ویتامین D می تواند راه حل موثری باشد یا خیر. بنابراین این نگرانی تا حد زیادی از سوی سازمان غذا و دارو دنبال شده است و در صورت پذیرش این پیشنهاد توسط کمیته ملی غنی سازی، باید این طرح در استانی پایلوت اجرایی شود و نتیجه آن دیده شود.

در صورتی که نتایج غنی سازی آرد با ویتامین D در یک استان پایلوت قابل قبول باشد، اجرای آن را در سطح ملی مدنظر قرار خواهیم داد.

کمبود ویتامین D در استان هایی که مصرف کم دارند بیشتر دیده می شود

وی در خصوص وضعیت کمبود ویتامین D در استان های مختلف گفت: متأسفانه در اکثر نقاط کشور با این کمبود مواجه هستیم، اما البته آمار کمبود ویتامین D در استان های کم مصرف بیشتر است؛ اما متاسفانه در استان های کشور با کمبود ویتامین D مواجه هستیم. از آنجایی که با کمبود متوسط ​​ویتامین D بیش از 50 درصد مواجه هستیم، برای ما تایید شده است که باید نسبت به گذشته برنامه قوی تری در این زمینه داشته باشیم.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه عمومی وزارت بهداشت به اجرای دو طرح کمکی تکمیلی در مدارس و طرح کمک های تکمیلی در شبکه بهداشت و درمان و همچنین خرید مکمل های ویتامین D توسط شهروندان از داروخانه ها اشاره کرد.  اما متاسفانه در کشور ما نیز مانند دنیا کمبود ویتامین D کاملاً شایع است و به نظر می رسد عوامل زیادی در کمبود ویتامین D در کشور نقش داشته باشد.

با وجود اینکه ایران کشوری آفتابی با چهار فصل است، اما از محققان کشور تقاضا داریم تحقیقاتی در این زمینه انجام دهند تا علت شیوع کمبود ویتامین D در کشور مشخص شود.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *