«رضا مراد صحرایی» وزیر آموزش و پرورش در اولین کنگره بین المللی دانشمند برجسته شهید حاج حسن تهرانی مقدم و 70 شهید دانشگاه تربیت، دبیر شهید رجایی بیست و دوم آبان ماه ضمن اشاره به نوعی علم مرتبط با زهد و تقوا که هیچ شباهتی به سایر علوم عادی و ساده ندارد، گفت: شهید بزرگوار تهرانی مقدم در رهبری بشری کم نظیر و کم نظیر بود.
به گزارش ایلنا، صحرایی گفت: از منظر فردی که به تحصیل و تثبیت خصوصیات و حرفه این بزرگان اهمیت می دهد، می گویم; در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش کشور به ویژگی های دانش آموز که معرف معیار تربیت انسانی است اشاره شد.
صحرایی افزود: در سند نکاتی در مورد طلبه تحصیلات اسلامی ذکر شده است. ما انقلاب کردهایم و هر انقلابی و هر انقلابی هدفی دارد و هدف ما از این انقلاب از دیدگاههای مختلف با انقلابهای دیگر متفاوت است، تاریخ و آنچه علمای علوم سیاسی در همه زمینهها میگویند. گروهی می خواهند با گروه دیگری کنار بیایند و مرام و مسلک خود را جایگزین کنند و جنگ آنها جنگ قدرت است، اما در مورد انقلاب اسلامی جنگ قدرت نبود.
وزیر آموزش و پرورش توضیح داد: گروهی دیگر برای کسب ثروت انقلاب می کنند و گروهی بر ضد وضع موجود قیام می کنند. در مورد انقلاب، کسب ثروت مطرح نبود. پس از پیروزی انقلاب، بسیاری از انقلابیون حتی نمیخواستند جایگاه قبلی خود را ترک کنند، مثلاً در بازار، زیرا هدفشان از انقلاب اسلامی این نبود که جایگاهی برای خود تثبیت کنند.
وزیر افزود: پس از انقلاب دشمنان اقدامات زیادی برای آسیب رساندن به آن انجام دادند. نقشه شوم ترور امام خمینی (ره) ناشی از اقدامات لانه جاسوسی بود و منجر به راه اندازی جنگ اجباری توسط بازاریان شد که جنگی نابرابر و… همه در خدمت شکست انقلاب اسلامی بود که شکست خورد.
وزیر آموزش و پرورش افزود: کسانی که شاه را سرنگون کردند، می خواستند انقلابیونی را که شاه را سرنگون کردند با انقلاب اسلامی سرنگون کنند. البته جنگ تحمیلی که در آن زمان رخ داد به زیرساخت های ما آسیب زد و بعد از آن ناتو فرهنگی و این روزها جنگ های مشترک شروع شد. سؤال این است که هدف انقلاب اسلامی چه بود که باعث شد این جنگ ها را علیه آن آغاز کنند؟
صحرایی ادامه داد: من به عنوان یک محقق کوچک می گویم تمام آرزو و آرمان انقلاب اسلامی این بود که فرصتی برای تربیت مردم پیدا کند و این آرزوی امام هم بود و می خواست مردم را به فطرت الهی خود آگاه کند. . در این حالت انسان راه می رود و عواقب منحصر به فردی ایجاد می کند
صحرایی گفت: در آن زمان توانمندی ها و اختیارات در دست شهید تهرانی مقدم به مراتب کمتر از امروز بود اما تاثیرگذاری او بسیار زیاد و غیرعادی بود. بنابراین وقتی افراد متعادلی را تربیت می کنیم، آنها منبع ثروت می شوند. امروز شهید تهرانی مقدم در بهترین حالت خود دیده می شود.
وی با اشاره به جنگ 37 روزه اسرائیل و حامیان صهیونیست علیه فلسطین گفت: اسرائیل بر نوار غزه غلبه نکرده است. باید دید تربیت افرادی که در آنجا این گونه مقاومت کردند چگونه بوده است.
صحرایی با تاکید بر دیدگاه آموزشی سند تحول گفت: این سند به دنبال تربیت فردی است که موحد، آشنا به معاد و متعهد به مسئولیت خود در قبال خدا، خلق و خودش باشد. ستم ستیز و صلح طلب، وطن پرست، عاشق و جهان وطن باش. جهانی فکر کنید و ایرانی عمل کنید. دیده بان باشید و برای حکومت عدل الهی منتظر و تلاش کنید. باید عزت نفس، مطمئن و توانا، امیدوار و پایبند به اخلاق اسلامی باشد.
وزیر ادامه داد: امیدوارم کار درستی کرده باشم و باید تلاش کنم بچه ها تهرانی مقدم را دوست داشته باشند. البته همه به یک اندازه توانمند، کارآفرین، شجاع، حقیقت خواه، صلح طلب، جهانی اندیش و… نیستند، اما مهم این است که انسان الگو داشته باشد و در این راه باشد.
وی گفت: باید تلاش کنیم فرزندانی چون شهید همت، باکری و کاظمی برای کشور تربیت کنیم. ما این سند تحول خود را رها کرده بودیم و یک نژاد بیگانه وارد کرده بودیم. به نظر می رسد فقط آنچه در خارج تولید می شود خوب است. حداقل در این موارد تربیتی، آنچه در اسلام داریم مترقی تر است.
صحرایی با تاکید بر اهمیت داشتن الگو در تربیت دانش آموزان، گفت: وای به حال ملتی که الگو ندارد و خوشبختانه ما در این زمینه الگوهای بزرگی داریم. غربی ها انواع مدل هایی مانند مرد عنکبوتی و بتمن و غیره را به دلیل نداشتن مدل اصلی می سازند و مدل می سازند. ما الگوهای بزرگی داریم، اما آنها را به خوبی به دنیا نشان نمی دهیم.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: جنگ امروز جنگ روایت و اراده است. شهید تهرانی مقدم باید به عنوان الگوی مستضعفان و ظالمان معرفی شود. اگر این کار را نکنیم، روایت دیگری ارائه می کنند.
وزیر توضیح داد: شهید سلیمانی برای صلح جنگید و چون داستان اول را نمیگوییم یا کمتر میگوییم، باید وقت خود را صرف پاک کردن داستان دیگران کنیم. ما مطالب خوبی در مورد این الگوها در کتابهای درسی داریم. اما در کتابها باید الگوهایی متفاوت از شهید تهرانی مقدم ایجاد کنیم. به گفته رهبر انقلاب باید بخشی مهیج و جذاب از زندگی این بزرگان به نمایش گذاشته شود.