با افزایش سن، کاهش سلامت مغز طبیعی است. بنابراین، حفظ سلامت مغز پس از 50 سالگی برای رفاه کلی و افزایش کیفیت زندگی بسیار مهم است.
به گزارش صد آنلاین، ساختار و رویکرد مغز با افزایش سن تغییر می کند. در نتیجه، اکثر افراد با افزایش سن، نوعی از اختلالات شناختی را تجربه میکنند که یک فرآیند طبیعی است. با این حال، فراتر از زوال شناختی طبیعی، برخی دیگر تغییرات جدیتر و بیماریهای عصبی مانند زوال عقل یا آلزایمر را تجربه میکنند. در حالی که بسیاری از عوامل بر سلامت شناختی تأثیر می گذارند، تمرکز بر یک رژیم غذایی سالم و مصرف غذاهای سالم یکی از موثرترین راه ها برای به تاخیر انداختن زوال شناختی و بیماری مغز است.
اگر در دهه 50 خود هستید و احساس می کنید دیگر نمی توان از کاهش عملکرد مغز جلوگیری کرد، باید بدانید که این سن بهترین زمان برای ایجاد الگوهای مناسب برای مغز و ایجاد یک برنامه غذایی سالم است که می تواند از زوال عقل جلوگیری کند. و شروع بیماری هایی مانند آلزایمر را به تاخیر می اندازد.
رژیم غذایی سرشار از میوه ها، سبزیجات، پروتئین های بدون چربی و چربی های سالم بهترین برنامه غذایی برای افراد بالای 50 سال است. زیرا این سبک تغذیه مواد مغذی مهمی برای سلامت مغز فراهم می کند. برای این منظور بهتر است این مواد غذایی را در برنامه غذایی خود قرار دهید:
1) گردو
مواد مغذی موجود در گردو، از جمله پلی فنول ها، نقش مهمی در سلامت شناختی دارند. شواهد علمی نشان می دهد که گنجاندن گردو در رژیم غذایی به حفظ و بهبود عملکرد شناختی و تضمین سلامت مغز با افزایش سن کمک می کند. آنتی اکسیدان های موجود در گردو به طور موثری از استرس اکسیداتیو و التهابی که اغلب در افراد مسن رخ می دهد جلوگیری می کند.
2) ماهی
ماهی سالمون حاوی اسیدهای چرب امگا 3، اسیدهای چرب اشباع نشده چندگانه است که نقش مهمی در حفظ سلامت مغز و عملکرد شناختی بهتر ایفا می کند. طبق تحقیقات، امگا 3 به بهبود حافظه، یادگیری و سایر مهارت های مغز کمک می کند. مصرف بیشتر غذاهای غنی از امگا 3 به کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر کمک می کند.
3) سبزی های برگ دار
سبزیجات برگی مانند کلم پیچ، اسفناج و غیره به دلیل محتوای بالای فولات، ویتامین K، لوتئین و بتاکاروتن، سرعت زوال شناختی مرتبط با افزایش سن را کاهش می دهند.
4 عدد تخم مرغ
بدن برای تنظیم خلق و خو و عملکرد حافظه به ماده ای به نام “کولین” نیاز دارد. یک مطالعه در سال 2021 نشان داد که افزایش مصرف کولین در رژیم غذایی خطر زوال شناختی را در افراد مسن کاهش می دهد. نیاز روزانه بدن ما به کولین بین 425 تا 550 میلی گرم است. با مصرف یک تخم مرغ می توانید 169 میلی گرم از این نیاز را تامین کنید. کولین توانایی به تاخیر انداختن زوال شناختی در افراد مسن را دارد. طبق تحقیقات، افراد 60 ساله و بالاتر که با خوردن زرده تخم مرغ کولین دریافت کرده اند، حافظه کلامی بهتری دارند.
5) کلم بروکلی
کلم بروکلی حاوی مقدار قابل توجهی ویتامین K است. این ویتامین به طور مستقیم بر سلامت مغز تأثیر می گذارد. یک مطالعه در سال 2020 نشان داد که افراد مسن بین 75 تا 92 سال با دریافت ویتامین K عملکرد شناختی بهتری داشتند. علاوه بر این، مطالعه دیگری از انجمن آلزایمر آمریکا به این نتیجه رسید که مصرف بیشتر ویتامین K با کاهش زوال شناختی مرتبط با افزایش سن مرتبط است.
6) زردچوبه
مطالعات مختلف حیوانی نشان داده است که کورکومین (یک ماده فعال در زردچوبه) می تواند از بیماری آلزایمر جلوگیری کند. تحقیقات دیگر همچنین نشان می دهد که کورکومین در مبارزه با استرس اکسیداتیو و التهاب، که با کاهش شناختی مرتبط با افزایش سن مرتبط است، موثر است.
7) انار
یکی دیگر از مواد غذایی که باید در برنامه تقویت مغز روزانه خود بگنجانید انار است. انار سرشار از آنتی اکسیدان های قوی به نام پلی فنول است. این آنتی اکسیدان ها به مبارزه با استرس اکسیداتیو که عامل اصلی بیماری های عصبی مانند آلزایمر و پارکینسون است، کمک می کند. انار همچنین حاوی ترکیبی به نام پونیکالاگین است که به نظر می رسد پیشرفت بیماری آلزایمر را کند کرده و حافظه را تقویت می کند. انار منبع خوبی از نیترات های خوراکی است. جریان خون به مغز را بهبود می بخشد و عملکردهای شناختی را افزایش می دهد.
8) نارنجی
پرتقال و آب پرتقال سرشار از فلاونوئیدها هستند و مصرف آنها با کاهش التهاب و بازیابی عملکرد سلولی در مغز مرتبط است. علاوه بر این، پرتقال منبع اسید فولیک است و تأثیر مثبتی بر عملکرد مغز در دوران پیری دارد.