علیرضا بیگی: تخلف وزیر کشور در زاهدان دلیل اصلی استیضاح وی است/ تعداد امضاهای استیضاح کاهش یافته است.

جواد مرشیدی: روزهای گذشته خرداد در آن زمان بخشنامه معاون سیاسی وزیر کشور حاشیه ساز شد و اکثر نمایندگان مجلس به آن واکنش نشان دادند و خواستار برکناری وزیر کشور شدند. امروز پس از تذکر یک نماینده تکلیف خود را روشن می کنیم که آیا وزیر کشور باید پاسخگوی شورای اسلامی باشد یا خیر؟ برخی به جای اصلاح، تهدید می کنند. رئیس مجلس گفت که در گفت‌وگوی روز جمعه با ایشان تاکید کردم که زمان رو به اتمام است و قول داده‌اند تصمیم بگیرند و سریع‌تر به توافق برسند و کار را انجام دهند. در صورت عدم اجرای این وعده طبق مقررات در خدمت شما خواهم بود و کار ادامه خواهد داشت. به نظر می رسد اعلام عدم وصول این استیضاح به نفع آقای وزیر بوده است، هرچند وی تاکنون توانسته است برخی از نمایندگان را متقاعد به پس گرفتن امضا کند و اکنون تعداد امضاها به 55 امضا رسیده است. خبرآنلاین در گفت و گو با احمد علیرضا بیگی از حامیان استیضاح به این موضوع پرداخته است. خبرآنلاین در گفت و گو با احمد علیرضا بیگی از حامیان استیضاح به این موضوع پرداخته است.

آیا شما جزو نمایندگان خواهان استیضاح هستید؟
بله، من دستور استیضاح را امضا کردم، اما نه بر اساس این دستورالعمل از سوی معاون وزیر کشور. در متن استیضاح اشاره ای به نامه نشده، بلکه به سوء مدیریت و عملکرد ضعیف و همچنین انتصاب افراد فاقد تجربه و صلاحیت اشاره شده است و من بر همین اساس امضا کردم. اگر او بخواهد فقط به خاطر این نامه متهم شود، اساساً توهین به مجلس است.

با توجه به اینکه آقای قالیباف در مورد درخواست دو هفته ای وزیر کشور مبنی بر تغییر معاونت سیاسی گفت اما عملاً نشد، چرا؟
در آن جلسه آقای قالیباف این نظر را داشت و وزیر کشور تعهدی به تغییر معاونش نداد.

آیا این بدان معناست که حتی اگر وزیر کشور بیاید و با این بخشنامه موافقت کند، باز هم خواهان برکناری او از مقام هستید؟
بله، حتی اگر معاون سیاسی خود را برکنار کند، ما خواهان استیضاح هستیم

وقتی معاونت سیاسی برکنار شد، امضای خود را پس نمی گیرید؟
بله، ما آن را پس نمی گیریم، چون امضای ما از طرف آقای غلامرضا یا این بخشنامه نبوده است، اساساً من به عنوان نماینده مردم مجبور نیستم با نماینده دولت در پروژه ها همراهی کنم. نماینده دولت به من به عنوان نماینده مردم در مجلس نیاز دارد. من به عنوان نماینده مردم می توانم حمایت ها و فرصت های بهتری را در استان و شهرستان به نماینده دولت ارائه دهم.

دلایل شما برای اصرار بر استیضاح چیست؟
من دلایل و شواهد زیادی در این زمینه دارم که برخی از آنها را در جلسات شخصی در کمیسیون ها و شوراهای داخلی با وزیر در میان گذاشتم و گفتگوی خود را نیز منتشر کردم.

یک یا دو مثال بزنید.
جالب ترین نگاه آقای وحیدی به مشکلات کنونی جامعه است. وقتی انتظار داشتیم در جلسه کمیسیون داخلی اولویت های امنیتی کشور را بیان کند، آمد و گفت: «هرجا می روم از من می خواهند که حجاب داشته باشم.» گفتم: وزیر کشور، نمی دانم کجا. آیا وقتی از شما خواسته می شود که حجاب داشته باشید می روید اما با من به میدان قزل قلعه جنب وزارت کشور می آیید که در آنجا هزاران نفر مایحتاج روزانه خود را تهیه می کنند، هزاران نفر از آنها را ببینیم. یکی می آید پیش شما و می گوید چرا وضعیت حجاب این گونه است، اما صدها نفر پیش شما می آیند و از وضعیت سخت معیشتی، تورم، بیکاری کودکان، کمبود حقوق مربوط به بازنشستگی، اجاره بها بالا و امثال اینها صحبت می کنند. از شما شکایت می کنند و از شما می پرسند که برای حل مشکلات مردم چه برنامه ای دارید؟
من به وزیر کشور گفته ام که با این نگرش شما نمی توانید پاسخگوی مسائل امنیتی کشور باشید، به همین دلیل از حادثه ای در چابهار که در آن یک افسر پلیس به یک دختر بلوچ حمله کرد، علی القاعده در آنجا حضور داشته باشد، بی اطلاع هستید. . می شد چاره ای اندیشید، رسیدگی به موضوع را به تعویق انداختید و این موضوع تنها پس از دو ماه به زاهدان رسید، حتی در آن زمان متوجه شدید که این مشکل از سوی مردم زاهدان مورد گلایه قرار می گیرد تا به این عدم رسیدگی به زاهدانی ها اشاره کنید. نماز جمعه به جای اینکه جلوی مشکل را بگیری، کلانتری و کلانتری را تجهیز کردی و بعد اتفاقی افتاد که نباید می افتاد…
سوال اینجاست که چگونه نماینده رهبری یعنی یک روحانی در عرض دو سه روز به این حقایق برسد در حالی که دستگاه عریض و طویل وزارت کشور از این موضوع مطلع نبوده است؟ اگر همه اینها را تایید کردند نشان می دهد که هیچ اعتقادی به شما وجود ندارد، به فکر خودتان باشید، علاوه بر این افرادی که استخدام کرده اید کمترین مهارت و توانایی را دارند و نمی توانند با شرایط فعلی کشور کنار بیایند.

آیا در آن زمان لابی هایی برای این استیضاح وجود داشت؟
بله، قبلا 77 امضا برای استیضاح بود و امروز که پرسیدم 55 امضا شد.

دلیل عدم پرداخت را چگونه می دانید؟
هیئت یک خط قرمز دارد که مختص این و آن دولت نیست. ما در زمان آقای روحانی مصمم بودیم از آقای دژپسند در پرونده بورس شکایت کنیم، اما هیچ وقت این اتفاق نیفتاد. همچنین در مورد وزیر کشور خود به دلیل اتفاقات سال 2018 که آن نیز اتفاق نیفتاد. حتی در حال حاضر نیز به نظر می‌رسد شورای حکام نه استیضاح آقای وحیدی را بر دوش می‌کشد و نه رسیدگی به سازمان بنیاد را.

آیا فکر می کنید در نهایت آنها متهم می شوند یا خیر؟
مگر اینکه فشار افکار عمومی منجر به استیضاح شود، در غیر این صورت در شرایط عادی استیضاح وزیر کشور اعلام نخواهد شد.

به خواندن ادامه دهید:

۲۱۶۲۱۲

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *