دلایل زیادی وجود دارد که چرا ما شیرینی می خوریم. طعم شیرین اولین طعمی است که انسان از بدو تولد تجربه می کند. طعم شیرین آن اندورفین ترشح می کند که می تواند ما را آرام کند.

به گزارش بازتاب آنلاین به نقل از ایسنا، کربوهیدرات ها باعث تحریک ترشح سروتونین در مغز می شوند. شکر نیز یک کربوهیدرات است، اما کربوهیدرات ها به اشکال دیگر نیز وجود دارند، مانند غلات کامل، میوه ها و سبزیجات که حاوی مقدار زیادی فیبر و مواد مغذی برای بدن شما هستند.

علت ولع به خوردن شیرینی

آتوسا سعیدپور، متخصص تغذیه و رژیم درمانی، استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می گوید: بسیاری از افراد به دنبال راه هایی برای کنترل میل به خوردن چیزهای شیرین هستند. روش های مختلفی برای کنترل دندان شیرین وجود دارد. اما قبل از هر چیز باید بدانیم که وقتی هوس شیرینی می کنیم، وقتی اختلالی در سیستم انتقال دهنده های عصبی یا پیام رسان هایی که از روده به مغز پیام می فرستند و ما را به خوردن مداوم سوق می دهند، وجود دارد، هوس شیرینی را تجربه می کنیم.

به گفته این متخصص تغذیه و رژیم درمانی، یکی از انتقال دهنده های عصبی یا پیام رسان های مهم دوپامین نام دارد. باید توجه داشته باشیم که اگر سطح دوپامین از یک آستانه خاص بالاتر رود، افت شدید دوپامین را احساس خواهیم کرد. وقتی به هر طریقی مقدار زیادی شیرینی یا قند وارد بدن می کنیم، باعث افزایش شدید دوپامین می شویم.

راهکار‌های کوتاه مدت و بلند مدت برای کنترل هوس شیرینی

دکتر می گوید راه حل های کوتاه مدت و بلند مدت برای مقابله با میل به مصرف زیاد شکر وجود دارد. سعیدپور ادامه می دهد: راه حل های بلند مدت شامل پرداختن به فعالیت بدنی و افزایش آن است. این فعالیت بدنی باید با شدت بالا مثلاً 15 دقیقه و با دوره های استراحت کوتاه که ضربان قلب بالاست انجام شود. مطالعات نشان داده است که انجام این نوع فعالیت ها می تواند تاثیر بسیار خوبی بر شیرینی دندان داشته باشد.

او در مورد درمان طولانی مدت می گوید که می توان بیشتر تلاش کرد. حتی به این معنی است که با بهبود الگوی خواب و کار بر روی آن می توانید نتایج بهتری به دست آورید. این به معنای کمک به مردم برای داشتن کیفیت خواب بهتر است.

به گفته این متخصص تغذیه، راه حل های کوتاه مدتی برای مقابله با هوس های شیرین وجود دارد. مثلا وقتی شیرینی دارید می توانید آب لیمو را در لیوان بریزید و با مقداری عسل بخورید که می تواند در کاهش شیرینی شما موثر باشد.

و می افزاید: نکته بعدی این است که حداقل به مدت 10 روز مواد قندی یا شیرین کمتر مصرف کنید تا بدن به آن عادت کند. قندهای بسیار تصفیه شده یا شربت فروکتوز، نوشیدنی های شیرین، آب میوه های صنعتی، شکلات های مختلف، غلات صبحانه حاوی مقدار زیادی شکر، آرد نان حاوی شکر، فست فودهای حاوی شکر یا سس های مختلف مورد استفاده در فست فودها و سایر غذاها همگی باعث این امر می شوند. قند بالا می رود و انسولین ترشح می شود.

ارتباط کنترل قند خون با ولع به شیرینی

دکتر. سعیدپور می گوید: باید توجه داشته باشیم که کنترل قند خون می تواند در کنترل هوس شیرینی مهم باشد. به همین دلیل، ابتدا باید این گونه مواد غذایی را به مدت 10 روز قطع کنیم تا سیستم های پیام رسانی به مغز بازتوانی شوند و به تدریج به شرایط عادی تر منتقل شویم.

عوارض خطرناک شیرین کننده‌های مصنوعی

به گفته این استاد دانشگاه، تحقیقات نشان می دهد که شیرین کننده های مصنوعی هیچ تاثیر مثبتی بر سلامت ما ندارند. آنها حتی عوارض جانبی خطرناکی دارند و می توانند دندان شیرین ما را افزایش دهند. مانند ساخارین، سوکرالوز و سایر شیرین کننده های مصنوعی.

به یاد داشته باشید که مصرف زیاد قند می تواند باعث التهاب در بدن ما شود. حتی می تواند به عملکرد شناختی افراد آسیب برساند و باعث اضطراب و افسردگی آنها شود. بنابراین باید به دنبال راه حل هایی برای مقابله با این گونه عوارض و کاهش مصرف مواد غذایی شیرین باشیم.

کنترل هورمونی

دکتر. سعیدپور می گوید: یکی دیگر از راه های مقابله با ولع شیرین، توجه به هورمون هاست. بنابراین ما باید به کنترل هورمون توجه کنیم. هورمون هایی مانند کورتیزول، هورمون استرس، یا گرلین، هورمون گرسنگی. کارهایی که در این زمینه می توان انجام داد کارهایی است که می توان از آنها برای بهبود میکروب های روده استفاده کرد. بنابراین علاوه بر رژیم غذایی فصلی می توان از فیبرهای مختلف و غذاهای تخمیری نیز استفاده کرد. به این ترتیب میزان غذای مصرفی نیز باید مشخص شود. به عنوان مثال، شما فقط به مدت 10 ساعت مجاز به خوردن هستید.

امگا 3

در برخی از مقالات آمده است که مصرف روزانه یک گرم امگا 3 که به اشکال مختلف در بازار موجود است می تواند در هوس شیرینی موثر باشد، همچنین مطالعات دیگر روی نعناع و دارچین نشان داده است که مصرف آنها باعث افزایش هوس شیرینی می شود. . همچنین ممکن است در کاهش هوس غذایی موثر باشد. بنابراین با توجه به سلامت روده و ماهیچه ها از طریق محلول های تغذیه ای و فعالیت بدنی می توان تا حد زیادی بر این کاهش میل به خوردن شیرینی تاثیر گذاشت و کنترل ذهنی بهتری را به دست گرفت.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *