آیا تا به حال احساس سوزن سوزن شدن یا بی حسی در پاهای خود کرده اید؟ هر فرد سالمی ممکن است هر از گاهی احساس سوزن سوزن شدن یا بی حسی در پاهای خود را تجربه کند. گاهی گزگز پا و دست در بدن انسان طبیعی است. با این حال، برخی از افراد اغلب در این نواحی از بدن احساس سوزن سوزن شدن می کنند، به همین دلیل است که باید در اسرع وقت علت را پیدا کرده و درمان کنند.

آیا تا به حال احساس سوزن سوزن شدن یا بی حسی در پاهای خود کرده اید؟ سوزن سوزن شدن یا به خواب رفتن یکی از واکنش های طبیعی بدن است. هر فرد سالمی ممکن است هر از گاهی در پاها و در موارد نادر دست‌های خود دچار گزگز یا بی‌حسی شود. با این حال، برخی از افراد اغلب در برخی از اندام های خود، به ویژه پاهای خود، خواب آلودگی و گزگز را تجربه می کنند.

در چنین مواردی، این عارضه ممکن است نشانه آسیب عصبی باشد که در نتیجه عواملی مانند آسیب های تروماتیک، استرس، عفونت های باکتریایی یا ویروسی، قرار گرفتن در معرض سموم و مواد شیمیایی یا بیماری های سیستمیک مانند دیابت رخ می دهد. این آسیب عصبی نوروپاتی محیطی نامیده می شود. در این گزارش به بررسی برخی از علل و روش های درمان گزگز پا می پردازیم.

علت گزگز پا چیست؟

سوزن سوزن شدن مکرر دست و پا می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. هر یک از این دلایل درمان خاص خود را دارد. آسیب های عصبی و ستون فقرات مانند ام اس، سکته مغزی، فتق و پارگی دیسک، پارگی نخاع، تنگی نخاع، تومورهای نخاعی، کمبود ویتامین و غیره می توانند از عواملی باشند که باعث به خواب رفتن مکرر و گزگز شدن پاها می شوند.

اما سوزن سوزن شدن دست ها و پاها به این عوامل محدود نمی شود و می تواند ناشی از تعدادی بیماری دیگر یا واکنش های طبیعی یا غیر طبیعی در بدن باشد. برخی از این عوامل عبارتند از:

دیابت: یکی از دلایل اصلی گزگز و سوزش در کف پا، نوروپاتی دیابتی ناشی از دیابت است. نوروپاتی دیابتی معمولاً در یک قسمت از پاها شروع می شود که می تواند اولین علامت ابتلا به دیابت باشد. وقتی قند خون تنظیم نشود، جریان خون به اعصاب و بافت های بدن کاهش می یابد و ممکن است باعث گزگز در پاها و سایر عوارض جانبی شود.

اضطراب: افراد مضطرب خیلی سریع نفس می کشند. نفس کشیدن خیلی سریع یکی از علائم رایج اضطراب است که باعث عدم تعادل در سطوح می شود دی به دی اکسید کربن و اکسیژن تبدیل می شود و باعث ایجاد احساس سوزن سوزن شدن در پاها می شود. ارتباط بین اضطراب و گزگز پا ممکن است دلایل روانی نیز داشته باشد. به این ترتیب زمانی که فرد مضطرب است نسبت به احساسات بدن خود آگاهی و حساسیت بیشتری دارد.

بارداری: سوزش کف پا و درد پا در دوران بارداری از شایع ترین مشکلاتی است که زنان باردار اغلب از آن رنج می برند. با رشد جنین، رحم به اعصاب ساق پا فشار می آورد و باعث گزگز و گزگز در ساق پا می شود.

کم کاری تیروئید: کم کاری شدید تیروئید و کمبود تولید هورمون می تواند منجر به آسیب عصبی، بی حسی، بی خوابی، سوزن سوزن شدن دست ها و پاها، ریزش مو و خشکی پوست شود.

آیا کم خونی باعث گزگز پا می شود؟

هنگامی که از شما می پرسند که آیا کم خونی باعث سوزن سوزن شدن دست ها و پاها یا سوزن سوزن شدن در بدن می شود، اختلالات خونی می تواند منجر به کاهش گلبول های قرمز خون شود و باعث به خواب رفتن دست ها و پاها شود. برای رفع گزگز و گزگز پاها به دلیل کم خونی باید مقادیر زیادی مواد غذایی حاوی آهن مانند اسفناج، سبزیجات برگ سبز، پسته، جگر و غذاهای خون ساز مصرف کرد تا مشکل کمبود آهن در بدن برطرف شود. علاوه بر این در کنار این غذاها باید میزان دریافت ویتامین C و کلسیم در بدن را افزایش داد تا دچار مشکلات استخوانی نشوید.

چه ویتامین هایی برای رفع گزگز پا لازم است؟

برای رفع گزگز دست و پا مصرف مکمل های ویتامین C، آهن و ویتامین B ضروری است. افرادی که از سوزن سوزن شدن بیش از حد در دست ها و پاهای خود رنج می برند نیز باید از خوردن غذاهای نشاسته ای مانند پیتزا، پاستا، نان سفید یا سیب زمینی خودداری کنند. اجتناب کردن.

چگونه سوزن سوزن شدن دست و پا را کنترل و درمان کنیم؟

در برخی موارد عارضه گزگز دست و پا را می توان با رعایت رژیم غذایی و انجام برخی اقدامات کنترل و درمان کرد. با این حال، اگر پس از رعایت رژیم غذایی و رعایت تعدادی از اقدامات اغلب احساس سوزن سوزن شدن و بی حسی در دست ها و پاهای خود می کنید، حتما باید با یک متخصص مشورت کنید. برخی از روش های کنترل و درمان سوزن سوزن شدن دست و پا که باید زیر نظر پزشک انجام شود عبارتند از:

1- تغییر رژیم غذایی و مصرف مکمل های غذایی برای جبران کمبود ویتامین، درمان بیماری های خودایمنی و دیابت

2- مصرف داروهای ضد اضطراب، ضد التهاب، داروهای کنترل قند خون مانند انسولین، داروهای قلبی عروقی، ترومبولیتیک ها طبق دستور پزشک.

3- فیزیوتراپی برای درمان بیماری های سیستم اسکلتی و عصبی

4- کنترل بیماری های خودایمنی مانند لوپوس، آرتریت روماتوئید، سندرم گیلن باره که در آن سیستم ایمنی به خود بدن حمله می کند.

5- تمرینات پویا و حرکات کششی و همچنین تمرینات سر خوردن عصب

6- انجام فعالیت هایی مانند یوگا و مدیتیشن برای کنترل استرس و اضطراب

درمان های خانگی برای سوزن سوزن شدن پا

البته با چند روش خانگی می توان مشکل گزگز پا را برطرف کرد. برخی از این روش ها عبارتند از:

1- استراحت برای تسکین درد در ناحیه آسیب دیده

2- زمانی که احساس سوزن سوزن شدن کردید پا را بالا بیاورید

3- ماساژ با تحریک خارجی «در سیستم گردش خون باعث افزایش جریان خون و کاهش فشار روی عصب می‌شود.» «ماساژ پا زمانی مؤثر است که احساس گزگز شروع شود».

البته باید گفت که هر نوع گزگز و گزگز در دست و پا باید به طور مکرر در مدت زمان طولانی مشاهده شود، اما گاهی اوقات گزگز دست و پا یا هر دو می تواند شدید، مزمن یا اپیزودیک یا اپیزودیک باشد. با علائم دیگری مانند درد، خارش، بی حسی و از دست دادن عضله همراه است.

بیشتر بخوانید:

بوی سیر با چی میاد؟ ; سریع ترین راه برای از بین بردن بوی سیر در دهان

اثرات مثبت این ویتامین بر روی پوست

این بیماری مهمترین عامل مرگ و میر ایرانیان است

۴۷۲۳۶

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *