این پزشک متخصص قارچ شناسی پزشکی علائم قارچ سمی و علائم و عوارض مسمومیت با این گروه از قارچ ها را تشریح کرد.
انسیه لطفعلی با بیان اینکه شایع ترین علامت مسمومیت با قارچ سمی سوزش سر دل است، گفت: سوزش سر دل، استفراغ یا علائم گوارشی مانند سردرد، سرگیجه یا افزایش ضربان قلب از جمله علائم مسمومیت با قارچ های سمی است. قارچ شناسی پزشکی در مورد علائم قارچ سمی و علائم و عوارض مسمومیت با این گروه از قارچ ها توضیحاتی ارائه کرد.
انسیه لطفعلی با بیان اینکه شایع ترین علامت مسمومیت با قارچ سمی سوزش سر دل است، گفت: علائم گوارشی مانند دل درد، استفراغ، سردرد، سرگیجه یا افزایش ضربان قلب از جمله علائم مسمومیت با قارچ سمی است.
وی افزود: از دیگر علائم مسمومیت با قارچ می توان به افزایش ضربان قلب، برافروختگی پوست و افزایش دمای پوست صورت یا بدن اشاره کرد.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه در موارد جدی تری که سموم بیشتر و یا قارچ ها مسمومیت بیشتری دارند، فرد دچار عوارض بیشتری می شود، گفت: تشنج، مشکلات تنفسی یا نارسایی کلیه از دیگر عوارض مسمومیت با قارچ است.
وی با بیان اینکه در برخی موارد مشکلات ناشی از مصرف قارچ سمی می تواند خطرات جدی تری را به دنبال داشته باشد، خاطرنشان کرد: حتی در برخی موارد استفاده از قارچ های سمی فرد را به کما می برد و یا منجر به مرگ می شود.
لطف علی افزود: هر چقدر که فرد بعد از مصرف قارچ علائم بیشتر و سریع تری پیدا کند، نسبت به فردی که بعد از 6 تا 8 ساعت علائم دارد، عوارض کمتری نیز خواهد داشت. به عبارت دیگر، بهتر است از بیمار بپرسیم که آیا چند ساعت قبل از مراجعه بیمار به مرکز درمانی، قارچ های سمی مصرف کرده است یا خیر. باید تحقیق شود.
این متخصص قارچ شناسی پزشکی با بیان اینکه چگونه قارچ سمی را از قارچ خوراکی تشخیص دهیم، گفت: این شغل مهارت می خواهد و فقط قارچ شناس یا فردی با مهارت و تخصص کافی می تواند این موضوع را تشخیص دهد. افراد غیرمتخصص نمی توانند قارچ های سمی را از غیرسمی با نگاه کردن به ظاهر قارچ تشخیص دهند.
وی افزود: گروهی از قارچ ها به نام خانواده آمانیتا وجود دارد که این قارچ ها سمی ترین و کشنده ترین آنها هستند. اگر در طبیعت قارچ سفیدی وجود داشته باشد به احتمال زیاد سمی بوده و رنگ آن قرمز است. ساقه یا کلاهک قرمز قارچ علامت هشدار دهنده سمیت آن است.
به گفته عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، به نظر می رسد باید به همه مردم اطلاع دهیم که همه قارچ های موجود در طبیعت سمی هستند و قارچ های خوراکی مورد نیاز را از فروشگاه ها خریداری کنند.
وی با بیان اینکه مسمومیت با قارچ به میزان مصرف، نوع قارچ و مدت زمان مراجعه به پزشک بستگی دارد، ادامه داد: درمان ها به طور کلی در مراحل اولیه مسمومیت موثر است اما در موارد مسمومیت شدید یا کاهش تغذیه ای. آگاهی نیاز به درمان های پیچیده تری در مراکز تخصصی دارد. در این مواقع بهتر است اطرافیان مقداری از قارچ مصرفی فرد مسموم را به همراه داشته باشند تا میزان مسمومیت و خطرات احتمالی با سرعت بیشتری مشخص شود.