خودایمنی نوعی اختلال در سیستم دفاعی بدن است که در آن برخی از سلول ها و مولکول های بدن مهاجم به حساب می آیند و سیستم ایمنی بدن به اشتباه به آنها حمله می کند. بیماری های خودایمنی مختلفی مانند بیماری کرون، دیابت نوع 1، کهیر خودایمنی، کم کاری تیروئید و پرکاری تیروئید وجود دارد. برخی از بیماری های خودایمنی آنقدر شدید هستند که ممکن است نیاز به بستری شدن در بیمارستان داشته باشند.

به گزارش بازتاب آنلاین، هر یک از علائم زیر نشان دهنده بیماری های خودایمنی است. در صورت مشاهده هر یک از این موارد به پزشک مراجعه کنید:

فشار بیش از حد

شایع ترین علامت بیماری خودایمنی، خستگی شدید و غیر قابل توضیح است. در واقع، سیستم ایمنی از شما انرژی می گیرد که با سلول ها و بافت های بدن شما مبارزه می کند.

بیماری سلیاک

افراد مبتلا به این بیماری به گلوتن و هر ماده حاوی گلوتن حساس هستند و زمانی که وارد بدن و سپس وارد روده می شوند، سیستم ایمنی بدن آن را به عنوان یک مهاجم تشخیص داده و به آن حمله می کند.

واسکولیت

یکی از انواع بیماری های التهابی رگ های خونی ( تصلب شرایین، سیاهرگ ها و مویرگ ها) است که با محدود کردن جریان خون یا از طریق پارگی رگ های خونی و خونریزی، بافت های بدن را تخریب می کند.

اضافه وزن

اضافه وزن می تواند ناشی از بیماری خودایمنی تیروئید باشد.

ضربان قلب بالا و تحریک پذیری

گاهی اوقات سیستم ایمنی بدن متابولیسم بدن را تسریع می کند و انرژی زیادی از شما می گیرد تا جایی که ضربان قلب شما افزایش می یابد و شما را تحریک پذیر می کند.

مشکلات روده ای

بیماری التهابی روده یا سندرم روده تحریک پذیر، بیماری کرون و کولیت اولسراتیو از جمله بیماری های ناشی از اختلالات سیستم ایمنی هستند.

لوپوس

در این بیماری، سیستم ایمنی بدن به اندام ها و بافت های همبند بدن که معمولاً پوست و اندام های داخلی بدن را شامل می شود، حمله می کند.

سایر علائم بیماری های خودایمنی شامل درد مفاصل، گزگز و بی حسی در دست ها و پاها و مشکلات پوستی است.

اگر هر یک از علائم بالا را دارید، حتما به پزشک مراجعه کنید تا بتوانید عوارض خطرناک این بیماری های خودایمنی را کنترل کنید.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما