علیرضا جشینی مطلق گفت: قولنج انقباض عضلات صاف شکم است که در گروه شیرخوار اتفاق می افتد، در نوزادان یک ماهه چیزی به نام قولنج شیرخوارگی نداریم. در بسیاری از موارد، زمانی که نوزادان به اشتباه از شیر مادر تغذیه می کنند، دچار درد قلبی می شوند و به اشتباه کولیک برای آنها تشخیص داده می شود. در حالی که این فکر باعث می شود آنها داروهای اشتباهی را که بسیاری از آنها در بازار موجود است تجویز کنند، اما فکر می کنیم که این انقباضات در دوران نوزادی قطعا کولیک نیستند و به اختلال یا موقعیت اشتباه شیردهی مربوط می شوند.

به گزارش ایسنا، وی افزود: با این حال قولنج نوزادی معمولا بین 1 ماهگی تا یک سالگی بروز می کند، معمولا بیشترین میزان و شدت درد قولنج روده بین 3 تا 6 ماهگی رخ می دهد که کودک را بسیار تحریک پذیر می کند. این دردها بیشتر در بعدازظهر و شب اتفاق می افتد و گاهی این انقباضات آنقدر شدید است که نوزاد گریه می کند و به شدت بی قرار می شود.

دکتر. جشینی مطلق ادامه داد: گاهی اوقات درد قولنج در نوزادان چه علت خاصی داشته باشد و چه نداشته باشد آنها را به بیمارستان می برد. البته علاوه بر این درد، نوزادان معمولاً علائم گوارشی خاصی مانند اسهال و استفراغ را تجربه نمی کنند و این انقباضات معمولاً به طور ناگهانی رخ می دهد و پس از مدتی از بین می رود.در بسیاری از کشورهای جهان اعتقاد بر این است که قولنج یک بیماری نیست. ، اما فقط یک ناراحتی. این مرحله رشد سیستم است و برای نوزادان هضم است و نیاز به درمان دارویی دائمی و خاصی ندارد.

این فوق تخصص نوزاد و کودک خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه قولنج روده منشأ بیماری ندارد، اغلب ایجاد شرایط آرام بخشی را برای کاهش درد قولنج در نوزادان توصیه می کنند. در گذشته این کار با قنداق کردن نیز انجام می شد، تا زمانی که پارچه ای به دور کودک پیچیده می شد، می توانست او را آرام کند. گاهی اوقات نگه داشتن نوزاد نیز مفید است. بنابراین سر کودک زیر چانه والدین و پشت او در سینه والدین قرار می گیرد. سپس به آرامی کودک را روی شکم نگه می دارند تا انقباضات شکمی را که باعث ناراحتی و بی قراری می شود، آرام کنند.

مدرس دانشگاه علوم پزشکی بیان کرد: روش های دیگری نیز وجود دارد که کودک را آرام می کند، صدا دادن مداوم مانند جاروبرقی، سشوار و گاهی جابجایی نوزاد با ماشین. گاهی اوقات سایر وسایل قدیمی مانند سینی و حرکات ملایم نیز می توانند کودک را آرام کنند. از آنجایی که حرکات اسپاسمودیک عضلات صاف شکم به خصوص در دستگاه گوارش بیماری محسوب نمی شود، خطری برای نوزاد ایجاد نمی کند و نباید باعث نگرانی والدین شود.

دکتر. جشنی مطلق افزود: گاهی تعریف یا مرز مشخصی از قولنج ارائه می شود. با توجه به اینکه میزان بروز قولنج در نوزادان بین 8 تا 40 درصد است، اگر گریه در هنگام حملات بیش از سه ساعت در روز، سه بار در هفته و بیش از سه هفته باشد، باید آن را قولنج، یعنی درد شکم بنامیم. هر زمان. درد در دوران نوزادی قولنج نیست. از این رو برای شیوع آن محدودیت قائل شدیم و در نهایت تعدادی اقدامات پزشکی انجام می شود که امروزه بسیار مورد استفاده قرار می گیرد.

وی در خصوص داروهای ضد قولنج گفت: برای تسکین قولنج در نوزادان از ساده ترین داروهای ضد قولنج مانند دایمتیکون تا داروهای کلوویت و داروهای پروبیوتیک مانند پدیلاکت که معادل خارجی مانند بیوگایا است استفاده می کنیم. تصور می شود که پروبیوتیک ها اثرات کولیک را کاهش می دهند زیرا آنها به عنوان فلور میکروبی روده شناخته می شوند. با این حال، در عمل اغلب می بینیم که حتی در صورت استفاده از همه این داروها، نوزاد نمی تواند آرامش لازم را پیدا کند. زمانی که قولنج در نوزاد به دلیل شدت درد بروز می کند، علاوه بر درد شکم، جیغ، گریه، نفخ، نفخ، گاهی یبوست و حتی مشت های گره کرده، اینها علائم بالینی است که والدین در ظاهر نوزاد مشاهده می کنند.

دکتر. جاشینی متول تاکید کرد: به عنوان یک اصل درمان، کاری که باید انجام دهیم، ایجاد اطمینان است. بنابراین، والدین باید بدانند که قولنج یک فرآیند تکاملی است و علت دقیق آن مشخص نیست. هر دارویی که استفاده می شود هیچ اثر پیشگیرانه یا درمانی ندارد. اما هر زمان که این حالت در نوزاد ایجاد شود باید به والدین مراجعه و شرح حال کامل و معاینه فیزیکی نوزاد انجام شود تا مشخص شود که علت این ناراحتی و تشدید قولنج است نه بیماری دیگری.

به نوزادان زیر یک ماه عرق نعناع ندهید

این متخصص نوزاد و کودک با اشاره به اشتباه بودن دادن نعناع به نوزاد گفت: دادن چیزی غیر از شیر مادر به نوزاد زیر یک ماه توصیه نمی شود. حتی در صورت نفخ در نوزادان بزرگتر، به مادر توصیه می کنیم که از عصاره نعناع فلفلی خود استفاده کند، زیرا این عصاره نعناع عبوری از شیر ممکن است روی رگ های کودک تاثیر بگذارد.

این متخصص نوزاد و کودک افزود: به همین دلیل مصرف مستقیم نعنا را به نوزادان توصیه نمی کنیم. این به این دلیل است که آنچه ما به عنوان عرق نعناع داریم غلظت نامشخصی دارد که به روده کودک وارد می شود، بنابراین فشار تحریک کننده ای که در روده کودک ایجاد می کند نامشخص است و در واقع می تواند تحریک کننده باشد، در حالی که از طرف دیگر حرکات روده افزایش می یابد و حرکات روده افزایش می یابد. همسرت به همین دلیل استفاده مستقیم از آن را توصیه نمی کنیم زیرا غلظت آن را مشخص نکرده ایم و مطالعه کنترل شده ای در مورد مصرف نعناع در نوزادان نداریم.

وی در خصوص استفاده از شکر برای رفع مشکلات قولنج و دل درد نوزادان و کودکان نوپا افزود: مصرف محلول قند برای نوزادان مفید نیست زیرا کالری دریافتی از کربوهیدرات ها به دلیل غلظت بالای قند مضر است.

وی در مورد تقسیم سنی گفت: از ابتدای شیرخوارگی تا یک ماهگی از یک ماهگی تا یک سالگی نوزاد محسوب می شود و از یک تا سه سالگی نوزادان هستند که این تقسیم بندی از نظر تشخیص و معاینه ضروری و بهتر است. از بیماری ها برای رعایت طبقه بندی تاکید می شود که بر خلاف تصور رایج قولنج نوزاد نداریم و همانطور که گفته شد مشکلاتی که در نوزادان یک ماهه ایجاد می شود عموماً ناشی از روش های اشتباه شیردهی است.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *