میزبانی جام جهانی فوتبال 2034 رسما وارد عربستان سعودی شد.
به گزارش عصر ایران، این دومین بار است که یک کشور خاورمیانه، عربی و اسلامی میزبان جام جهانی است.
قطر قبلاً میزبان جام جهانی فوتبال 2022 بود.
یاسر المشال، رئیس فدراسیون فوتبال عربستان سعودی در پاسخ به این سوال گفت: ما آماده میزبانی بزرگترین و بهترین جام جهانی تاریخ هستیم و از حضور همه جهان در این کشور استقبال می کنیم.
“ما با هم رشد می کنیم” شعار میزبانان جام جهانی در عربستان است.
جام جهانی هر 4 سال یکبار برگزار می شود.
اعلام نام عربستان به عنوان میزبان جام جهانی فوتبال 2034
انتخاب عربستان برای میزبانی جام جهانی با انتقاد فعالان حقوق بشر مواجه شده است. در عین حال، برخی از منتقدان امیدوارند که قهرمانی در جام جهانی باعث بهبود وضعیت حقوق بشر در عربستان سعودی شود. عربستان سعودی خانه مقدس ترین اماکن اسلامی در مکه و مدینه است.
این کشور محافظه کار اسلامی در میزبانی جام جهانی با چالش فرهنگی بزرگی روبرو خواهد شد. سعودی ها 10 سال فرصت دارند تا کشور را برای میزبانی جام جهانی آماده کنند.
عربستان برنده میزبانی جام جهانی طبق چشم انداز 2030 شد. بر اساس این چارچوب، ریاض با افزایش درآمدهای غیرنفتی به دنبال قطع وابستگی به درآمدهای نفتی است. ورزش و گردشگری در این چشم انداز نقش اساسی دارند.
مقامات سعودی امیدوارند که میزبانی جام جهانی منجر به تقویت بخش های اقتصادی این کشور از جمله حمل و نقل و گردشگری شود.
عربستان سعودی تنها کاندیدای میزبانی جام جهانی 2034 بود. مورد میزبانی عربستان سعودی از جام جهانی 2023 موفق شد از مجموع 500 امتیاز به 419 امتیاز دست یابد که بالاترین ارزش در تمام دوره ها است.
استرالیا و اندونزی در ابتدا قرار بود امسال پیشنهاد مشترکی را برای میزبانی ارائه دهند، اما پس از آن از آن کنار کشیدند.
پنج شهر در عربستان سعودی (ریاض، جده، نیوم، الخبر و ابها) و 15 ورزشگاه برای میزبانی جام جهانی با حضور 48 تیم ملی در نظر گرفته شده است. 4 ورزشگاه و 11 استادیوم جدید در حال ساخت است.
بر اساس طرح میزبانی پیشنهادی، عربستان سعودی 230000 اتاق در پنج شهر برای پذیرایی از تماشاگران و اعضای تیم فراهم می کند.
وزیر ورزش و رئیس اتحادیه فوتبال عربستان گواهی میزبانی جام جهانی 2034 را دریافت کردند
6 کشور میزبان جام جهانی 2030 خواهند بود
سه کشور اسپانیا، پرتغال و مراکش به طور مشترک میزبان جام جهانی 2030 خواهند بود. سه کشور دیگر در آمریکای جنوبی (اروگوئه، آرژانتین و پاراگوئه) هر کدام میزبان یک مسابقه فوتبال در این جام جهانی خواهند بود.
میزبانی سه بازی جام جهانی 2030 در این سه کشور آمریکای جنوبی به یاد صدمین سالگرد جام جهانی است که در این قاره آغاز شد.
نتیجه این است که جام جهانی 2030 در سه قاره (اروپا، آفریقا و آمریکای جنوبی) و شش کشور برگزار خواهد شد. اروگوئه میزبان اولین دوره جام جهانی در سال 1930 بود.
میزبانان جام جهانی 2030 و 2034 را معرفی می کنیم
پیش از این دو کشور، آرژانتین و اسپانیا میزبان جام جهانی بودند، اما پرتغال، پاراگوئه و مراکش برای اولین بار میزبان چنین مسابقاتی هستند.
فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) روز چهارشنبه در مراسمی که به صورت آنلاین و مجازی برگزار شد، این موضوع را اعلام کرد.
جیانی اینفانتینو، رئیس فیفا درباره میزبانی سال 2030 گفت: ما فوتبال را به کشورهای بیشتری منتقل خواهیم کرد و تعداد تیم های شرکت کننده از کیفیت مسابقات کاسته نمی شود، بلکه فرصت ها را تقویت می کند.