علیرضا احمدی فینی رئیس ستاد مدیریت سوخت حمل و نقل کشور در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه بخشی از واردات تانکرها بر عهده ستاد حمل و نقل سوخت است، گفت: در محدوده ناوگان خارج از کشور موانعی وجود دارد. شهرستان از جمله موضوع تامین نیاز ناوگان کشور است. در مناسبت های خاص مانند اربعین، حمل و نقل کالاهای ضروری در برخی بنادر کشور… با کمبود ناوگان مواجه بودیم، البته با وجود حضور ناوگان در کشور، برخی از کشورها مجوز ورود ندادند. مجوزها
رئیس اداره مدیریت سوخت حمل و نقل کشور با توجه به اینکه مجلس موضوع تراکتور را در دستور کار خود قرار داده است، افزود: شورای اسلامی در سال 1394 مجوز واردات تراکتور با سابقه کار کمتر از 3 سال را بر اساس قانون ایستادگی صادر کرد. سفارشات بر اساس این قانون در سالهای 1402-1401 بیش از 30000 ناوگان تجاری با کمتر از 3 سال فعالیت وارد کشور شد. همچنین در قانون بودجه سال (1402) مجوز واردات کل ناوگان حمل و نقل عمومی شهری – برون شهری به وزارت کشور و وزارت راه و شهرسازی ابلاغ شد.
وی گفت: طی این مشاوره باید نیاز حوزه حمل و نقل را اعلام می کردیم و بر این اساس سامانه ایجاد می شد و همچنین مقرر شد واردات ناوگان باری و مسافری در قالب یکپارچه انجام شود. سیستم. ” البته این سیستم از (30 آبان) فعالیت خود را آغاز کرد و تا به امروز بیش از هزار ناوگان به ثبت رسیده است.
احمدی فینی از مصوبه دیگری در این زمینه خبر داد و افزود: مصوبه دیگری در قالب شورای اقتصاد برای ناوگان 85 هزار دستگاهی که شامل 20 هزار تراکتور، 30 هزار کامیون بین 19 تا 26 تن، 4 هزار کامیون بین 11 تا 18 است. تن، 7 هزار کامیون از 6 تا 10 تن، 9 هزار دستگاه اتوبوس دیزلی و 15 هزار دستگاه مینی بوس دیزلی اعلام شد. البته با کمک شرکت بهینه سازی مصرف سوخت، ساختمان بازسازی می شود که اجرای این پروژه بر عهده وزارت صنعت، معدن و تجارت است.
وی ادامه داد: شورای اقتصاد با شرکت های خودروسازی داخلی تفاهم نامه هایی امضا کرد تا بتوانیم از ظرفیت های داخلی در این زمینه بهره مند شویم و این روند از ابتدای آذرماه امسال آغاز شده است. مراحل ثبت نام به این صورت است که ابتدا ثبت سفارش و سپس تخصیص ارز و سپس ترخیص و شماره گذاری گمرک انجام می شود.
صرفه جویی 730 میلیون دلاری با شناسایی انحراف تخصیص سهمیه سوخت
احمدی افزود: در بحث سوخت ستاد مدیریت حمل و نقل سوخت از منابع مختلفی تشکیل شده است و مدیریت سوخت در کشور از اهمیت بالایی برخوردار است. یکی از مقرراتی که اجرا شده، ماده 8 قانون بیمه شخص ثالث است که بر اساس این قانون برای ناوگانی که بیمه شخص ثالث ندارند، کارت سوخت و حق بیمه صادر نمی شود. در این راستا اداره سوخت موظف است موضوع را پیگیری کند.
رئیس ستاد مدیریت سوخت حمل و نقل کشور در ادامه تاکید کرد: البته این قانون در سال 1394 وضع شده است، اما ایجاد و بررسی زیرساخت ها و پیگیری ها قطعا زمان بر است و امکان اجرای این قانون به تازگی فراهم شده است. در دستور کار امسال قرار گرفته است.
وی گفت: برخی از رانندگانی که فراموش کردند حق بیمه خود را پرداخت کنند در یک ماه گذشته آنها را در لیست خاکستری قرار دادیم. وقتی راننده به سمت پمپ بنزین حرکت کرد، تابلویی نصب شد که به او هشدار می داد هر چه زودتر بیمه نامه خود را تمدید کند. طی این روند مثبت توانستیم در سه مرحله بیش از 50 هزار ناوگان را در کشور شناسایی کنیم. البته بعد از اینکه ناوگان چند مورد از این خودروها را شناسایی کردند، خودشان برای بیمه شخص ثالث اقدام کردند.
احمدی ادامه داد: با اجرای این فرآیند آمار بیمه شخص ثالث در کشور افزایش یافت و حدود 16 هزار و 308 ناوگان به صورت انفرادی در موضوع تمدید بیمه شخص ثالث اقدام کردند. از سوی دیگر این روند از انحراف در تخصیص سهمیه سوخت برای 34 هزار و 617 ناوگان جلوگیری کرد. همه این موارد نشان می دهد که اجرای این فرآیند تاثیر مثبتی دارد و طبق آمار کارخانه سوخت، مشخص شد که می توان روزانه 2 میلیارد لیتر نفت و گاز صرفه جویی کرد که معادل تقریباً 730 میلیون دلار در سال است. . .
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: در شناسایی اولیه بیش از 2 میلیون خودرو و همچنین حدود 5 میلیون دستگاه موتورسیکلت، مشخص شد که آنها فاقد بیمه نامه شخص ثالث هستند و ادامه این روند حدود 250 میلیون لیتر در مصرف سوخت صرفه جویی می کند. کشور. مصرف.
عامل اصلی در قاچاق سوخت اختلاف قیمت است.
وی تفاوت قیمت سوخت را عامل اصلی قاچاق دانست و گفت: تفاوت قیمت سوخت اصلی با قیمت فروش در جایگاه ها عامل اصلی قاچاق سوخت در کشور است. با توجه به اینکه در دولت برنامه ای برای افزایش قیمت انواع سوخت وجود ندارد، هدف اصلی این ستاد کنترل مصرف سوخت و قاچاق است.
وی گفت: هدف گذاری که برای مدیریت مصرف سوخت انجام داده ایم، آسیبی به افراد شاغل در چرخه حمل و نقل وارد نمی کند. شناسایی انحرافات در مصرف سوخت در راستای هدف اصلی کشور است.