بی شک ریشه غذاهای سنتی و محلی هر منطقه از فرهنگ، سنت ها و شرایط اقلیمی آن منطقه سرچشمه می گیرد. البته ممکن است برخی از این غذاها در برخی مناطق نسل به نسل و از گذشته های دور رایج بوده باشد و با وجود تغییرات فراوان در رژیم غذایی همچنان جایگاه ویژه ای در بین مردم آن منطقه دارد.

به گزارش ایسنا، استان مازندران از جمله استان هایی است که تنوع غذاهای مخصوص این استان به دلیل شرایط آب و هوایی و آب و هوایی زیاد است و در اعیاد و جشن ها بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. در میان این غذاها، دسر سنتی به نام «کماج» نیز وجود دارد. در برخی شهرها کماج را به عنوان یک نوع دسر و در برخی شهرها به عنوان نان سنتی معرفی می کنند. اگرچه کماج در استان های دیگر با دستور پخت های متفاوتی تهیه می شود، اما طعم و ظاهر جذاب این نان به گونه ای است که بسیاری از شهرها و استان ها اصالت این نان را از خود می دانند. دلیل این عشق و محبوبیت به دلیل ساختار خاص این نان یا شیرینی است. در این مقاله سعی شده است که کماچ غذای سنتی مازندرانی ها باشد.

کماج یکی از قدیمی ترین دسرهای مازندران است و قدمتی طولانی دارد. این دسر اغلب برای مناسبت های مختلف تهیه می شود. کماج در قدیم به عنوان دسر در شب عید در اکثر شهرهای مازندران پخته می شد و به عنوان میان وعده با چای و یا پذیرایی از میهمانان استفاده می شد. امروزه تهیه این دسر که دارای انواع سفره های نوروزی است در اعیاد و مناسبت های خاص و پذیرایی از مهمانان جلوه ای متفاوت برای بسیاری از خانواده ها ایجاد می کند و مورد استقبال مهمانان قرار می گیرد.

مامانم هر سال این دسر رو برای عید درست میکنه. خمیرش را آماده در یخچال نگه می دارد و وقتی مهمانی می آید، بلافاصله آن را می پزد تا داغ از مهمانانش سرو کند.

این دسر معمولا در شب یلدا سرو می شود. یکی یکی از ظروف یلدای مازندرانی است. یکی یکی دیگر از اتفاقاتی که هنوز در بین مردم این منطقه به ویژه در روستاها رایج است، کماج در روز عروسی به همراه تعدادی غذای دیگر مانند بخت و بانی (نوعی سوغات خانواده عروس به خانواده داماد است. ). عروس را به خانه داماد می فرستند.

کماج به سبک مازندرانی

این نان یا شیرینی در بسیاری از شهرها با روش های مختلف تهیه می شود. اما مواد اولیه مانند آرد برنج، تخم مرغ، شکر، شیر و زردچوبه در بیشتر افراد رایج است. با این حال، در برخی مناطق می توان تعدادی مواد خام دیگر را اضافه کرد. مثلاً مقداری آرد گندم به این دسر اضافه می کنند تا بافت نرم تری داشته باشد یا رازیانه (ساییده شده) و گلاب اضافه می کنند تا طعم کماج بهتر شود. برای کسانی که می خواهند دسر سنتی را با این دستورات امتحان کنند، مواد لازم و طرز تهیه کماج مازندرانی به شرح زیر است:

مواد مورد نیاز:

1. آرد برنج 1 فنجان

2. 2 قاشق غذاخوری آرد گندم

3. زردچوبه 1 قاشق چایخوری

شکر 4.5 قاشق غذاخوری (میزان شکر بسته به ذائقه شما متفاوت است)

5. گلاب 1 قاشق غذاخوری

6. یک تخم مرغ

7. شیر به میزان لازم

مراحل آماده سازی:

ابتدا در قابلمه زردچوبه و گلاب و شکر را خوب مخلوط کرده و شیر را به آن اضافه می کنیم. حالا وقت آن است که برنج و آرد گندم را به موادمان اضافه کنیم و مخلوط کنیم تا موادمان شل و یکدست شود. حالا مخلوط کماج را به مدت 12 ساعت در یخچال بگذارید تا استراحت کند. در مدتی که کماج در حال پخت است مقداری روغن داخل تابه می ریزیم، مواد کماج را داخل تابه می ریزیم، درب تابه را می بندیم تا یک طرف آن پخته و پف کند، سپس کماج را برگردانده و طرف دیگر را خوب سرخ می کنیم. و همین کار را تا آخر مواد انجام می دهیم. البته از نظر فنی توجه به چند نکته در تهیه این کماژ مهم به نظر می رسد. در تهیه این کیک باید تمام مواد اولیه در دمای محیط بوده و آرد مصرفی الک شود.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما