به گزارش خبرگزاری بازتاب آنلاین از استان سمنان، این بازدیدها با توجه به ابلاغ معاون جنگلبانی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و با هدف ارزیابی عملکرد و بررسی پیشرفت پروژه های مرتبط انجام شد. به طرح مردم برای کاشت یک میلیارد درخت. تیم ارزیابی متشکل از اداره کل جنگلداری و بیابان و مدیر نهالستان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان خراسان شمالی، اجرای طرح های مختلف در استان سمنان را مورد بررسی قرار دادند. این پروژه ها شامل تجهیزات نهالستان، تولید نهال، توسعه جنگل از طریق کاشت نهال و بذر، زراعت الوار، آبیاری و مراقبت از نهال بود.
بهزاد غلابیان، رئیس اداره جنگلداری و جنگلداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان در این خصوص گفت: خوشبختانه پروژه های استان سمنان از نظر کیفیت اجرا و اجرا بسیار مثبت ارزیابی شده است. انطباق با اهداف تعیین شده تیم اعزامی ضمن بازدید از طرح ها و بررسی جزئیات فنی، تلاش در کاشت و نگهداری نهال را مثبت و مطابق با استانداردهای ملی اعلام کردند.
بهزاد غلابیان گفت: در سال اول اجرای طرح استان سمنان 2.5 میلیون اصله نهال تولید و 1.9 میلیون اصله نهال توزیع و کشت شد. در سال دوم (1403) 3 میلیون نسخه تولید و آماده توزیع شد. علاوه بر این، بخشی از تولید نهال با مشارکت بخش خصوصی انجام شد. نهال های تولید شده شامل سنجد، تبریزی، ارغوان، کاج تهران، کاج مشهد، سرو گلدانی، سرو شیراز، سرو نقره ای، اقاقیا، زیتون تلخ، توت، عناب، خار، جارو و زبان گنجشک می باشد. تولید نهال در دو نهالستان جنگلی شهید عموزاده شهرستان سمنان و نهالستان چاغلگیر شهرستان شاهرود و همچنین نهالستان کویری در شهرستان دامغان انجام می شود.
وی همچنین تجهیز نهالستان ها برای تولید گونه های سازگار با اقلیم منطقه، کاشت بذر و نهال در مزارع دارای منابع طبیعی را از مهمترین پروژه های انجام شده در قالب طرح مردمی برای کاشت یک میلیارد اصله درخت در استان سمنان عنوان کرد. اجرای طرح های زراعت الوار و غیره. برنامه های آبیاری و مراقبت از نهال ها برای حفظ و توسعه پوشش گیاهی استان و مقابله با بحران های زیست محیطی از جمله اجرا شده است. برای مقابله با بیابان زایی و کاهش منابع آب.
غلابیان در خصوص عوامل موفقیت استان سمنان در اجرای این طرح نیز گفت: یکی یکی از عوامل کلیدی موفقیت برنامه ریزی دقیق و هماهنگی مؤثر بین واحدهای مختلف اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان است. همکاری نزدیک با تیم های ارزیابی و استفاده از متخصصان در اجرای پروژه ها نیز به بهبود کیفیت پروژه کمک شایانی کرده است. از سوی دیگر، تعهد و حمایت مردم و مسئولان محلی برای توسعه بیشتر این طرح ملی بسیار مهم بود.
این مسئول همچنین تاکید کرد: طرح کاشت یک میلیارد درخت یکی این یکی از بزرگترین پروژه های منابع طبیعی کشور است که نقش مهمی در بهبود کیفیت هوا، حفاظت از منابع آب و زمین و رسیدگی به تغییرات آب و هوا ایفا می کند. از این رو از مردم استان سمنان دعوت می کنیم در این طرح که گامی بلند در جهت حفظ منابع طبیعی و توسعه پایدار است، مشارکت فعال داشته باشند. بی شک همراهی و همدلی مردم با مسئولان می تواند آینده بهتری را برای طبیعت کشورمان رقم بزند.
بهزاد غلابیان رئیس اداره جنگلداری و جنگلداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان در خاتمه ابراز امیدواری کرد اجرای موفق این طرح در استان سمنان بتواند الگویی مناسب برای سایر استان ها و کل کشور باشد. کشور نهضت کاشت یک میلیارد درخت به عنوان طرح مردمی نقش موثری در حفظ منابع طبیعی کشور خواهد داشت.