خواسته نماینده سابق مجلس از شورای نگهبان! / اجازه حضور همه طیف های سیاسی را بدهید!

عوض حیدرپور  نماینده سابق مجلس از شورای نگهبان خواست تا اجازه حضور اقشار مختلف سیاسی را در مجلس نگهبان فراهم کند. در ادامه جزئیات این خبر را مشاهده می کنید.

جواد مرشدی: «مجلس حداقلی» و «رای حداقلی» با مجلس یازدهم همراه است و از دیدگاه تحلیلگران، این دیدگاه حداقلی بر تصمیمات مهم این مجلس تأثیر گذاشته است، بر این اساس توصیه اکیدی به این نهادهای اجرایی و نظارتی است و این نهادها باید فضا را برای انتخابات و مقدمات تشکیل پارلمان تا حد امکان باز کنند.

عوض حیدرپور، نماینده سابق مجلس در گفتگو با خبرگزاری پی ام آپ از هیئت ها می خواهد که در مسیر درست حرکت کنند و متعهد به انجام آنچه که هیأت ها می گویند، نباشند.

حیدرپور معتقد است اگر احراز صلاحیت ها با دقت و درستی انجام شود، همه گفتمان های اصولگرایی، اعتدال گرایی و اصلاح طلبی حاکم خواهد شد.

گفتگوی خبرگزاری پی ام آپ با این نماینده سابق مجلس را بخوانید:

**************

کمتر از شش ماه دیگر دور دوازدهم انتخابات مجلس شورای اسلامی را در پیش داریم. پیش‌بینی شما از آرایش سیاسی نیروها و جریان های سیاسی در انتخابات آتی چیست و فکر می‌کنید فضا به سمت داغ ‌شدن و پرشورشدن خواهد رفت یا خیر؟

از متن‌ها و پیام‌هایی که به دست ما رسیده، این تصور را دارم که مردم آنطور که ما می‌خواهیم حاضر نیستند به انتخابات بیایند، اما تجربه نشان می‌دهد که در روزهای انتخابات، چون انتخابات در حوزه‌های انتخابیه است، یک حالت ملی و ملی پیدا کنید. در شهر مردم برای رای دادن می روند. شما کار کنید و انتخاب کنید.

دستگاه های اجرایی و نظارتی زمینه حضور مردم پای صندوق رأی را فراهم کنند

نکته این است که توده‌های مردم و عموم مردم علاقه مند به شرکت نمایندگان اقوام، طوایف، دسته‌ها و گروه‌های سیاسی مختلف در انتخابات هستند، بنابراین دستگاه‌های اجرایی و نظارتی بر انتخابات باید به ترتیبی که حضور را ارتقا می‌دهند، عمل کنند. از مردم پای صندوق های رای بعلاوه، اگر بخواهند به گونه ای عمل کنند که مجلسی واحد و خالص و به تعبیر خودشان مجلس انقلابی ایجاد کنند، ممکن است بخشی از توده های مردم که به عنوان نماینده یا نامزد معرفی شده اند. انتخابات به پای صندوق های رای نمی رود و این بد است.

مخصوصاً امسال که در چند ماه گذشته ترکیه را داشتیم و بیش از 80 درصد مردم در آن حضور داشتند، یکی از جوایز ما بود که در گذشته شاهد بودیم که 70 تا 80 درصد مردم در ترکیه در نظرسنجی شرکت کردند. و یکسان نبود کاهش تمایل مردم به رای دادن در انتخابات.

شورای نگهبان فقط کاندیداهای یک جناح را تایید صلاحیت نکند

شورای محترم نگهبان روی حرف ما می ایستد که قطعاً شورای محترم نگهبان نباید آن گونه که من در گذشته تجربه کرده ام عمل کند، مخصوصاً در استان اصفهان که باعث می شود همه مورد تایید یک جناح و یک جناح قرار گیرند. نده

اگر این اتفاق بیفتد و مجلسی به عنوان حداقل دوره سیاسی تشکیل شود، کشور متضرر می شود، زیرا به هر حال خرد جمعی کشور متعلق به همه افرادی است که توانایی دارند و می توانند با حذف بخشی از آن ها به مجلس بروند. صاحب خرد جمعی؟ از حوزه انتخاباتی قطعا در آینده به کشور آسیب خواهد رساند.

برخی دولتی ها میزان مشارکت مطلوب را ۶۰ درصد می دانند در صورتیکه ما مشارکت هایی با درصد بالاتر از حضور مردم را شاهد بوده ایم، چطور می توان فضا را برای مشارکت بالاتر فراهم کرد؟

وزیر کشور تجربه شرکت در انتخابات و انتخاب شدن را ندارد. اگر او فردی بود که در انتخابات رای داده بود، برای یک دوره رای داده بود و دوره ای دیگر رای نداده بود و تجربه این موضوع را داشت، مطمئناً در زمان اعلام ارقام و میزان مشارکت با تفکر بیشتری صحبت می کرد. من فکر می کنم که وزیر کشور وظیفه بسیار مهمی در این انتخابات دارد و آن سازماندهی شوراهای اجرایی است.

هیئت مدیره نباید کاری را که هیئت مدیره می خواهد انجام دهند

تجربه من نشان می دهد که وقتی مثلاً قوه مجریه یکپارچه است، هیئت هایی را انتخاب می کنند که دقیقا همان چیزی را که هیئت می خواهد اعمال و اجرا می کنند و این رویه برای کشور مضر است.

آقای وزیر کشور بهتر است طوری صحبت کنند که وظیفه خود را به نحو احسن و به نحو احسن انجام دهند و مهمتر از همه عملکرد هیئت هاست. هیأت‌ها باید بدون تعصب عمل کنند، کمیته‌های حسابرسی و هیأت‌ها باید بتوانند فضا و محیط را برای تشویق و ترغیب بیشتر مردم به شرکت در انتخابات باز کنند.

در این دوره شما نشانه و سیگنالی از شورای نگهبان و نهادهای نظارتی و حاکمیتی برای بازشدن فضا دیده اید یا خیر؟

متاسفانه شورای نگهبان در دو انتخابات اخیر به سمت وحدت و تطهیر حرکت کرده است. ما خودمان جزو کسانی هستیم که از شورای نگهبان دفاع می کنیم و معتقدیم حضور شورای نگهبان موجب رشد و تقویت نظام جمهوری اسلامی می شود اما شخصیت ها یا شخصیت های شناخته شده ای که دانشمند، اهل علم و… هستند. همچنین در مقابل همان پاسخ بایستید. لازم به ذکر است که این رویکرد و عملکرد غیرقابل قبول است زیرا ما صلاحیت انجام آن را نداریم.

شورای نگهبان به گزارش های مغرضانه علیه کاندیدا توجهی نکند

حتی شاید شورای نگهبان یک سری گزارش در مورد افراد مغرض و شخصی که تعصب ملاک دارد، داده و گفته است نه، دیگر تایید نمی شود، اما به ذهن من می رسد که شورای محترم نگهبان چون نگهبان است. شورا است، شورای نگهبان است. آنها برای آن هستند که برای ما واجد شرایط نیستند.

این گزارش هایی که مردم می نویسند مثل این است که یک نفر بیاید سنگی را در چاه بیندازد و بعد شورای نگهبان می گوید این سنگ در این چاه است و ما نمی توانیم آن را برداریم. اکثر این گزارش های نوشته شده مغرضانه و گزارش هایی است که شورای نگهبان نباید به آن توجه کند.

به نظر من همان اصول حقوقی که کار را انجام می دهد، بررسی ها را انجام می دهد و به استعلام ها پاسخ می دهد کافی است و نباید این کشور را از نیروهای ارزشمند و ارزشمند محروم کنیم.

شما رقابت اصلی را بین کدام جریان‌ها و طیف‌های سیاسی می‌بینید؟

اگر بخواهیم به صورت تحلیلی به چهره های سیاسی نگاه کنیم، باید گفت ممکن است گروه هایی وارد فضای تخریب شوند. به نظر من اگر تخریب صورت نگیرد همه جناح ها وارد میدان می شوند، رقابت بین همه جناح های قدیمی سیاسی کشور صورت می گیرد، اما اگر تخریب یک گروه مجبور به تخریب شود، گروهی دیگر رد صلاحیت می شوند. مثلاً شورای نگهبان دیگر نمی‌توانیم آینده روشنی را در شکل‌گیری رقابت اصلی ببینیم.

انتخابات به سمت یکدستی و خالص سازی می رود اگر…

زیرا افرادی که می خواهند بیایند و رای دهند، اگر نماینده قبیله، طایفه یا طایفه خود را در انتخابات نبینند، مسلماً برای رای دادن نمی روند و انتخابات در خدمت یک تطهیر و همگن سازی است که ما دوست داریم. این کوچکترین چیزی نیست و اگر این اتفاق بیفتد به کشور آسیب می رساند.

اما اگر شورای نگهبان با دید بازتری به مسائل نگاه کند، شوراهای اجرایی وظایف خود را به درستی انجام می دهند و برخی از نیروهایی که صلاحیت های لازم برای حضور در مجلس را دارند حذف نمی شوند، به نظر من اکثر جناح های سیاسی هستند. که در گذشته تاکنون در کشور فعال بوده اند وارد کارزار انتخاباتی خواهند شد. وگرنه او انسان است. اگر ببیند نماینده او و فردی که دوست دارد در فضای انتخاباتی نیست، طبیعتا پای صندوق رای نمی رود و رای نمی دهد و انتخابات به سمت وحدت و تطهیر پیش می رود.

فکر می‌کنید در این دوره چند لیست و گفتمان داشته باشیم؟

من عملاً فکر می‌کنم اگر بازشناسی صلاحیت‌ها آزادانه و درست انجام شود، هم گفتمان اصولگرایی و هم گفتمان اعتدال و هم گفتمان اصلاح طلبی گذشته در صحنه ظاهر می‌شود.

اگر گروه‌هایی غیر از اصلاح‌طلبان حتی برای خود کاندیدایی در اتاق رای نبینند، مسلماً تصور می‌کنم که در انتخابات شرکت نخواهند کرد و به همین دلیل از دست اندرکاران می‌خواهم که اتاق را باز نگه دارند.

نمی شود مجلس را با یک اقلیت ۱۰ درصدی تشکیل داد

به هر حال کشور مال ملت است و نمی‌توانیم یک اقلیت مثلاً 10 درصدی را که جناحی طرفدار دارد با 10 هزار رأی وارد مجلس کنیم و بگوییم ما فقط مجلس می‌خواهیم و فرقی نمی‌کند. نماینده مجلس با 10000 رای به مجلس یا با 40000 رای می رود.

امروز که کارنامه مجلس های گذشته را ورق می زنم، عموماً می بینم که تا مجلس هشتم و نهم، افرادی که در مجلس حضور داشتند، به طور متوسط ​​در شهرهای 200 تا 300 هزار نفری، 30 هزار، 40 و 50 هزار نفری حضور داشتند. رای .

دنبال رأی حداقلی و مجلس حداقلی نباشیم

دور از شأن ملت ایران و شورای اسلامی است که ترکیب نمایندگان آن را 10 هزار رای یا مثلا 8 هزار رای فرض کنیم. بگذریم بعضی از این برادرها که به اصطلاح تثبیت کننده هستند، بعضی ها بچه مذهبی بودند، اما الان خیلی رادیکال و خشن شده اند، می گویند چه ضرری دارد مثلاً یک نفر با پنج هزار به مجلس برود. رای. وقتی چنین اتفاقی می افتد و مجلس حداقلی تشکیل می شود که نمایندگان آن با حداقل آرا وارد مجلس شده اند، تقریباً می توان گفت فاتحه به مجلس خوانده می شود.

لذا از دلواپسان خصوصاً در حوزه نظارت کشور می‌خواهم که حداقل آرا را هدف نگیرند و در عوض میانگین رای 30،40 و 50 هزار رای هر حوزه را ارتقا دهند.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *