به گزارش خبرگزاری بازتاب آنلاین، وسایل نقلیه می توانند صداهای عجیبی ایجاد کنند. اگر چند سالی است که پشت فرمان خودرو بوده اید، احتمالاً با برخی از این صداها آشنا هستید. اگرچه هر گونه صدای غیرعادی خودرو می تواند نگران کننده باشد، اما صداهایی که از قسمت موتور خودرو می آید ترسناک تر است زیرا موتور احتراق داخلی قلب هر خودرویی است و اگر با مشکلی مواجه شود، عملکرد آن را تحت تاثیر قرار می دهد. کل خودرو بدون شک تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.
به گفته پدال، در حالی که خدمات و تعمیر و نگهداری منظم خودرو می تواند به جلوگیری از برخی مشکلات کمک کند، اما احتمال بروز مشکلات در داخل خودرو همچنان وجود دارد. حتی اگر مراقب ماشین خود باشید، ممکن است متوجه مشکلات ناشی از ساییدگی و پارگی طبیعی خودرو شوید. بنابراین، باید با برخی از رایج ترین علائم نقص خودرو آشنا شوید. صدای موتور خودرو یکی از مشکلاتی است که باید به آن توجه ویژه ای داشت زیرا در صورت بی توجهی به آن آسیب جدی به قلب تپنده خودرو وارد می کند. در این مقاله با ۶ صدای هشدار دهنده موتور خودرو آشنا می شوید که باید بررسی و رفع شوند.
صدای جیغ یا جیک
اگر صاحب خودرویی با موتور احتراق داخلی هستید، قطعاً تسمه های مختلفی در موتور خودروی شما استفاده می شود، از جمله تسمه تایم و تسمه دینام. این تسمه برای انتقال انرژی میل لنگ استفاده می شود آنها برای میل بادامک و سایر قسمت های موتور از جمله کمپرسور، دینام، پمپ فرمان هیدرولیک و … طراحی شده اند. تسمه های مورد بحث از مواد بسیار بادوام ساخته شده اند و ده ها هزار کیلومتر عمر مفید دارند اما به مرور زمان. کیفیت اولیه خود را از دست می دهند و باید به موقع تعویض شوند. تسمه سرپانتین خودرو هنگام شکستن صدای جیر جیر یا جیک بلندی ایجاد می کند و اگر آن را از نزدیک بررسی کنید می توانید ترک های تسمه را مشاهده کنید.
صدای ناله
فرمان هیدرولیک چرخاندن فرمان را برای راننده آسان می کند. اگر با یک خودروی قدیمی بدون فرمان هیدرولیک رانندگی کنید، مطمئناً اهمیت این سیستم را در خودروهای مدرن درک خواهید کرد. البته ممکن است مشکلاتی برای فرمان هیدرولیک نیز ایجاد شود و صداهای مزاحم ایجاد کند. این سیستم با پمپ و تسمه، چند بست، روغن هیدرولیک و دنده فرمان کار می کند. اگر خراب شود یا نیاز به نگهداری داشته باشد، علائم آن را نشان می دهد یکی یکی از آنها صدای ناله بلند هنگام چرخاندن فرمان است. معمولا این مشکل به دلیل کم بودن روغن هیدرولیک یا خرابی پمپ است. اگر هنگام چرخاندن فرمان صدای ناله می شنوید، اولین کاری که باید انجام دهید این است که کاپوت را بالا ببرید و مخزن روغن هیدرولیک را بررسی کنید. اگر مخزن پر بود احتمالا مشکل از پمپ یا سایر قسمت های سیستم است.
صدای ترش و کوبیدن
در موتور خودرو از صدها قطعه مختلف استفاده شده است و علاوه بر این که خود موتور شامل قطعات مختلفی است، بسیاری از قطعات مرتبط با تسمه مانند دینام، کمپرسور رادیاتور و پمپ فرمان هیدرولیک نیز در زیر کاپوت قرار دارند. قطعاتی مانند رادیاتور، سیستم ورودی هوا، باتری، واحد کنترل موتور، تقویت کننده ترمز و … را می توان به این لیست طولانی اضافه کرد. هر یک از این قطعات و سیستمها برای عملکرد صحیح خودرو حیاتی هستند، اما بیشتر آنها به مرور زمان فرسوده میشوند و برخی از آنها در هنگام خرابی صداهای هشدار دهنده تولید میکنند. متداول ترین صداهایی که پس از مشکلاتی در قسمت های داخلی موتور ایجاد می شود عبارتند از ساییدن و ضربه زدن. این صداها می تواند ناشی از آسیب به قرقره های تسمه تایم، شکستگی قطعات فن، آسیب به سوپاپ ها، یاتاقان ها و غیره باشد. البته ریشه یابی صدای تولید شده همیشه مضر نیست و نیاز به بررسی بیشتر دارد.
صدای فز
سیستم خنک کننده خودرو یکی از مهم ترین اجزای موتور است و همانطور که از نام آن پیداست به جلوگیری از داغ شدن بیش از حد موتور کمک می کند. این سیستم خنک کننده در سرتاسر موتور گردش می کند تا گرما را جذب و از اجزای حساس موتور دور کند. البته این سیستم می تواند دچار نشتی و خرابی شود. هنگامی که مایع خنک کننده روی قطعات داغ موتور می رسد، به سرعت تبخیر می شود و صدای خش خش تولید می کند. این مشکل علاوه بر نشتی باعث داغ شدن بیش از حد موتور نیز می شود. البته باید توجه داشته باشید که گرم شدن بیش از حد موتور تنها به دلیل نشت مایع خنک کننده نیست و بنابراین یافتن علت اصلی آن دشوار است.
صدای در زدن یا در زدن
احتمالاً با فرآیند احتراق در موتور خودرو آشنا هستید. وقوع یک سری انفجارهای کوچک در سیلندرها نیروی لازم برای حرکت خودرو را ایجاد می کند و این ویژگی اصلی تمامی خودروهای موتور احتراق داخلی است. البته مانند هر قسمت دیگر، موتورها ارزش خود را از دست می دهند، به خصوص اگر به خوبی نگهداری نشوند. فرآیند احتراق به تعدادی از قطعات خاص متکی است و هنگامی که این قطعات از کار می افتند صداهای هشدار دهنده تولید می کنند. به این صدا معمولاً ضربه زدن یا ضربه زدن گفته می شود یکی این صدا یکی از ترسناک ترین و خطرناک ترین صداهای تولید شده توسط خودروها به حساب می آید و معمولاً به دلیل مشکل در فرآیند احتراق و احتراق ایجاد می شود. دلایل مختلفی برای انتشار این صدا وجود دارد. با این حال، برخی از رایج ترین آنها شامل استفاده از سوخت بی کیفیت، زمان بندی نادرست احتراق و تجمع دوده و کربن در موتور است.
سرفه و صداهای خفگی
سیستم اگزوز خودرو مسئول بیرون راندن محصولات احتراق به بیرون است. این سیستم با سیستم کنترل آلایندگی برای تبدیل گازهای سمی اگزوز مانند اکسیدهای نیتروژن، مونوکسید کربن و غیره به گازهای کم ضررتر مانند کربن کار می کند. دی تبدیل اکسید، نیتروژن و بخار آب. سیستم اگزوز یکی این یکی از بزرگترین شبکه های قطعات خودرو است و شامل همه چیز از منیفولد اگزوز تا هدر اگزوز است. در صورت بروز خطا، این سیستم می تواند صداهای سرفه تولید کند. اگر مخزن اگزوز سوراخ شده باشد، صدا البته بسیار بیشتر است. دلیل تولید چنین صداهایی ممکن است مشکل در منیفولد، سپر حرارتی یا مبدل کاتالیزوری خودرو باشد. صداهای خفگی و خفگی بر اثر گرفتگی قسمتی از سیستم اگزوز و تجمع دوده و کربن در آن ایجاد می شود.
۲۲۷۳۲۲