رئیس مرکز اطلاعات مالی وزارت اقتصاد اظهارکرد: شاخص‌ها و معیارهای معاملات مشکوک را به مسئولان بازار سرمایه و بورس  ابلاغ کردیم و در این بخش همکاری مناسبی در حال انجام است. با این حال، این معیارها به حوزه‌های بیمه، بانک و مالیات تیز  ابلاغ شده‌ و این نهادها مطابق با معیارهای اعلام شده، گزارش‌های معاملات را به مرکز اطلاعات مالی اعلام می‌کنند.


هادی خانی، رئیس مرکز اطلاعات مالی وزارت اقتصاد در مورد اظهارات تعدادی از مسئولان نظارتی مبنی بر وقوع تخلف در بازار سرمایه و بازار بورس پولشویی، گفت: پولشویی یک اقدام ثانویه و یک جرم منشأ و جنایت است که عامل پولشویی می شود. جرم منشأ  موجب وقوع جرم ثانویه پولشویی می شود. بنابراین هم با جرم منشأ و هم با جرم پولشویی مواجه هستیم. قبل از ورود به جرم پولشویی باید منشا جرم رصد شود و مهم شناسایی و پیشگیری از وقوع جرم است.

وی ادامه داد: مبارزه با پولشویی را به این معنا تعریف کرده ایم که با شناسایی و رصد اقدامات مالی مشکوک به روش ها و شگردهای جرایم پولشویی می رسیم که این جرایم را در اولویت قرار می دهیم.

معاون وزیر اقتصاد افزود: فعالیت ها و اقدامات مخاطره آمیزی در همه جای دنیا انجام می شود و این روش ها و تاکتیک ها بسته به شرایط اقتصادی کشور تغییر می کند. درست است که گفته شد تخلفات مشکوک پولشویی در بازار سرمایه انجام می شود، اما جامع تر آن است که هر مکانی که در چرخه و زنجیره اقتصاد نقش آفرینی کند می تواند زمینه ای برای جرایم پولشویی نیز داشته باشد. اطلاعات مالی حاکی از آن است که شاخص‌ها و معیارهای معاملات مشکوک را به اطلاع مراجع بازار سرمایه و بورس می‌رسانیم و همکاری خوبی در این بخش در حال انجام است.

خانی با بیان اینکه همه این ادعاها را بررسی می کنیم و در صورت تایید قصور، پرونده را به مراجع قضایی می بریم، گفت: تاکید می کنم در این موارد خود بورس مقصر نیست بلکه یک سو جریان از مشتریان شناسایی می‌کند و این مورد را به مرکز اطلاعات مالی خبر می‌دهد و  به این معنا نیست که موسسه بورس در حال پولشویی است. هنگامی که رفتار غیرعادی مشتریان سهامداران رخ می دهد، به عنوان معاملات مشکوک پولشویی مورد بررسی قرار می گیرد.


اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *