یکی از اعضای کانون وکلای دادگستری استان البرز گفت: حکم تخلیه منزل در شرایط مختلف و در موارد مختلف قابل صدور است. این تصمیم معمولا در زمان های مختلف گرفته می شود، می تواند به روش های مختلف برای افراد مختلف و شرایط مختلف گرفته شود.

فاطمه جعفریان افزود: باید بدانید در چه مدتی حکم تخلیه معتبر است و می توانید آن را اعمال کنید، از روش هایی که می توانید برای اخذ این حکم استفاده کنید یا به طور کلی ویژگی های حکم تخلیه را برای بهتر کارکردن و دریافت کنید. اطلاعات بیشتر در مورد این مدل حکم تخلیه.

به گزارش همشهری، فراموش نکنید که این قضاوت ها انواع مختلفی دارد که در جزئیات با هم تفاوت دارند. اولین نکته و سوالی که باید به آن بپردازید این است که حکم تخلیه چیست و چه نفعی می تواند داشته باشد.

به طور کلی، اخطار تخلیه مجوزی است که توسط قانون اعطا می شود و به مالک اجازه می دهد تا مستاجر را مجبور به تخلیه ملک مسکونی، تجاری و غیره کند. بند 3 قوانین عمومی و اساسی می تواند در صدور حکم تخلیه مؤثر باشد.

این قوانین در سال های 1356 و 1376 در قانون مدنی به تصویب رسید. شرایط مختلفی وجود دارد که در آن مالک یا صاحب ملک می توانند ملک خود را تخلیه کنند. به عنوان مثال یکی یکی از مهمترین مواردی که ممکن است در این زمینه مرتبط باشد، پرداخت اجاره بها پرداخت نشده توسط مستاجر است.

جعفریان ادامه داد: ممکن است در چند مورد دستور تخلیه منزل را دریافت کنیم. صرف این واقعیت که ما مالک و مستأجر خانه یا ملک خود هستیم، تحت هیچ شرایطی به ما حق دریافت اخطار تخلیه را نمی دهد.

قانونگذار در موارد متعددی به موجر این فرصت را داده است که نسبت به دریافت حکم تخلیه اقدام کند. مستاجران معمولاً علاوه بر اجاره بها، پیش پرداخت نیز دریافت می کنند. این مقدار پول برای تخلیه ملک باید توسط موجر یا مالک ملک به مستاجر مسترد شود.

برای درک بهتر این موضوع باید بدانید که میزان وجه در گذشته متفاوت بوده و عدم استرداد آن به راحتی می تواند از صدور حکم تخلیه جلوگیری کند. بنابراین اولین شرط این است که موجر هیچ ودیعه ای به مستاجر بدهکار نباشد.

این وکیل دادگستری ادامه داد: مورد بعدی مربوط به مدتی است که مستاجر به موجر بدهکار است. این بدهی ها ممکن است مربوط به عدم پرداخت به موقع اجاره خانه یا سایر مشکلات و اختلافات بین موجر و مستاجر باشد.

سومین دلیلی که به مالک اجازه می دهد دستور تخلیه خانه یا ملک را بگیرد مربوط به زمانی است که مستاجر در مدت اقامت خود در ملک خسارتی به ملک وارد کرده و این خسارات را پرداخت نکرده است. به همین دلیل مالک می تواند به راحتی از مستاجر شکایت کند و این مبالغ را از او دریافت کند.

البته شما نمی توانید فقط به دلیل آسیب دیدن ملک، حکم تخلیه بگیرید و از مستاجر شکایت کنید، اما اگر مستاجر از پرداخت آن خسارات امتناع کرد، این اتفاق می افتد.بعد باید در نظر بگیرید که مستاجر چه مدت از اجرای تعهدات خود خارج شده است. با اموال مفاد قراردادی و بندهای قراردادی. به همین دلیل صاحبخانه اصرار به اخذ چنین ترتیبی دارد.

مدت اعتبار حکم تخلیه می تواند تا یک ماه باشد. اول از همه مهم است که پس از صدور نهایی حکم تخلیه حدود 24 ساعت طول بکشد تا مستاجر از حکم تخلیه مطلع شود. در پایان این 24 ساعت به مستاجر اطلاع داده می شود که باید ملک را تخلیه کنند.

پس از اطلاع مستاجر از این قانون و آیین نامه، مستاجر 72 ساعت فرصت دارد تا ملک مورد نظر را تخلیه کند. به همین دلیل بهتر است مستاجر در زمان تعیین شده ملک را تخلیه کند.

یکی از اعضای کانون حقوقی دادگستری استان البرز گفت: گاهی خانه ای می خریدیم و طبق قوانین جاری هزینه آن را پرداخت می کردیم. مستاجر یا مالک قبلی ملک هنوز خانه را تخلیه نکرده و مهلت تخلیه خانه نیز به پایان رسیده است.

به همین دلیل بهتر است این کار را به صورت قانونی انجام دهید و دستور تخلیه خانه را بگیرید. اگر در چنین شرایطی می خواهید حکم تخلیه بگیرید اولاً باید به نام شما سند لازم الاجرا صادر شود و ثانیاً غیر از شما شخص دیگری که دارای سند است نباید نسبت به ملک مورد نظر ادعایی داشته باشد.

اجرای حکم تخلیه خانه ممکن است بسته به قوانین و مقررات هر کشور و منطقه متفاوت باشد. اما به طور کلی اجرای حکم تخلیه به شرح زیر است.

صدور حکم تخلیه: ابتدا دادگاه یا مرجع صالح قضایی دستور تخلیه را صادر می کند. این تصمیم دارای اعتبار قانونی بوده و به اطلاع طرفین خواهد رسید.

اخطار طرف مقابل: حکم تخلیه رسماً به طرف مقابل (مستاجر یا مکلف به تخلیه) ابلاغ می شود. این اخطار ممکن است از طریق پست، درخواست حضور قانونی در محل اقامت طرف مقابل یا از طریق دیگر انجام شود.

تعیین مهلت تخلیه: حکم تخلیه می تواند مهلت خاصی برای تخلیه خانه تعیین کند. در این مدت طرف مقابل باید خانه را تخلیه کند.

تخلیه طرف مقابل: چنانچه طرف مقابل در مهلت مقرر منزل را تخلیه نکند، نیروهای اجرایی از جمله کلانتری مسئول اجرای حکم تخلیه هستند. این نیروها به محل سکونت حریف می روند و او را از خانه می ربایند.

حفاظت از اموال: البته، اموال خود شما نیز هنگام پاکسازی خانه، دفتر و سایر موارد کاملاً محافظت می شود. در واقع تخلیه باید طبق اصول سختگیرانه و برای جلوگیری از آسیب دیدن اموال انجام شود.

شرایط مختلفی وجود دارد که می توان حکم خلع ید را صادر کرد و برای این امر شعب حقوقی زیادی وجود دارد. لذا برای اخذ اخطار تخلیه با توجه به جزئیات این موضوع حتما باید این نکته و موضوع را مد نظر داشته باشید.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *