تاریخ ترکیه آنقدر قائم نبوده است و سیاست ها و فرهنگ های مختلف در این قلمرو دوره تاریخی مختلفی را ایجاد کرده است که سینمای ترکیه نیز از این قاعده مستثنی نیست. سینمای ترکیه از ابتدا به پنج دوره تقسیم شده است که افکار غالب مردم از فیلم های آن خارج می شوند ، اما اکنون زمان احیای سینمای ترکیه است.

در سالهای پس از سال یا دوره معاصر سینمای ترکیه ، یک دوره زندگی مجدد بوده است. در این دوره ، بازیگران و کارگردانان تکنیک های فیلمسازی فیلم سازی را برای سینمای خود برای نمایش کشور ، چه در جهان و چه در جهان ، ترویج و تغییر می دهند.

ایران و Türkiye در عروسی لباس می پوشند

وابستگی های فرهنگی ، مذهبی ، تاریخی و سرزمینی بین ایران و ترکیه باعث می شود که ایرانیان تمایل به دیدن فیلم های ترکی داشته باشند. همسایه ای که ما در خصومت و دوستی روابط تاریخی داشته ایم.

اما آنچه امروز ایرانیان را به دیدن سریال های ترکی تشویق می کند. این یک دیدگاه فرهنگی متفاوت است که یک مسلمان ترکیه دارد. در سینمای ترکیه و سریال سازی ، موضوعاتی مانند داستان داستانهایی که دارای یک تابو فرهنگی -مذهبی هستند ، آزادی در تماس جسمی و جسمی بین زن و مرد و غیره ، سینمای ترکیه را به واقعیت نزدیک کرده و مخاطبان زیادی را به خود جلب کرده است.

آغاز همکاری سینمای ایرانی و ترکیه به زمان قانون پهلوی باز می گردد و تقریباً اولین فیلم های مشترک دو کشور در دهه 1980 تولید شد.

“شیرین و فرهاد” فیلمی است که به کارگردانی اسماعیل کوشان است که در سال خورشیدی نوروز به نمایش در آمد. این فیلم محصول مشترک ایران -تورکی در دو استودیو پارسفیلم و ارلرفیلم بود که توسط اسماعیل کوشان و ترکر اینونوگلو تولید شده است که به زبان فارسی و ترکی تولید شده است.

در این فیلم ، بازیگران مشهور در آن زمان مانند Junit Arkin (در ایران معروف به فخر الدین) فرهاد ، نیلوفر (شاهین خلییلی) شیرین ، داریوش گلدن ، مورتا احمدی ، حسن رضئی ، مهری مهرنیا و ژله آلو.

“در نظر گرفتن خشم” در سال 6 در کوههای آنتالیا در کوههای آنتالیا فیلمبرداری شد و توسط ایراج سادگپور و عباس هومایون و بازیگر ایرانی پاروین خیباخش معروف به فورزان و بازیگر ترکیه فاطیما گاریک تهیه شد که در این فیلم فیلمبرداری شده است.

فیلم بعدی “راننده افتخار” است که با همکاری اوران الماسو به عنوان کارگردان به سینمای ایران -تورکیش رفت و توسط جمشید شیبانی نوشته شد و توسط محمد ریزا فازلی ، پری ساواش ، علی میری و بهادور آن بازی کرد.

“جایگزینی” فیلمی است که به کارگردانی ایراج قدیری به کارگردانی سعید موتابی و ایراج گنجیزاده و تولید شده توسط ایراج گنجیزاده ، تولید شده توسط بازیگران ترکی مانند امل ساینین ، صدر آلیسییک و توهین تهیه شده است.

سینمای ایرانی و ترکیه از روزهای فوروزان تا کمان مفید ؛ از Junit Arkin گرفته تا شهاب حسینی ؛ از فارسی تا سینمای فکری کیاروستامی و بیگ جیلان

انقلابی

با انقلاب ایران در سال 6 ، این همکاری تقریباً قطع شد ، به جز همه فیلمسازان ، اما در خاک ترکیه ساخته شده است ، از جمله مشهورترین مرد در ژانر کمدی که توسط داوود میرباسی ساخته ، کارگردانی شده و توسط Akbar Abdi ، Azita Hajjan ، Dariush Hajjjan ، Dariushiush ، Dariushiush the Dariush. 2 ، با فروش 2 میلیون نفر در دو سال بهترین فیلم فروش سال شد. با 5 سال غربالگری بین 1 تا 2 سال ، آدام باری 2 میلیون و 6000 مخاطب داشت. یکی این یکی از محبوب ترین فیلم های سینمای ایران در هنگام اکران در سینماها است. این فیلم داستان مردی به نام عباس خاکپور را روایت می کند که برای به دست آوردن ویزای ایالات متحده به Türkiye می رود ، اما او تمام زندگی یک دختر را می بیند.

فیلم “آواز خواندن رمانتیک” به کارگردانی مهرداد غفر زاده سال 2 و اولین فیلم مشترک ایرانی -زرهی در دوران انقلاب بود که پس از پنج سال مأمور مشترک ایرانی و ترکیه ، این فیلم را تهیه کرد.

سینمای ایرانی و ترکیه از روزهای فوروزان تا کمان مفید ؛ از Junit Arkin گرفته تا شهاب حسینی ؛ از فارسی تا سینمای فکری کیاروستامی و بیگ جیلان

اما یک سال پیش ، فیلم “جین زیبا” به کارگردانی Bayram Fazli و نمایشنامه نورگا Yashilchai ساخته شد که می توان در دسته اول فیلم های مشترک دو کشور پس از انقلاب حساب کرد.

درخت خاموش یکی دیگر از تولیدات مشترک ایران و ترکیه است که با همکاری بنیاد سینمای فارابی ، بخش سینمای TRT ترکیه ساخته شده است و همکاری وزارت فرهنگ ترکیه در ترکیه به زودی در ایران منتشر می شود. این فیلم در مورد زندگی نویسنده ای به نام ویتال است که در نوشتن داستان جدید خود بسیار درمانده بوده و مشکلات زیادی در زندگی خانوادگی داشته است که او را در مرز جدایی خود از همسرش قرار می دهد. اما قرار گرفتن در معرض زندگی گذشته پدرش و درخت گردو خانه پدرش ، که راز مهمی دارد ، مسیر زندگی حیاتی را دگرگون می کند.

فیلم Silent Tree برنده جایزه طلایی توپ برای جشنواره بین المللی فیلم Adana ، سه جایزه اصلی ، جشنواره فیلم پانوراما بالکان ، بهترین کارگردان و بهترین جشنواره فیلم از جشنواره فیلم FAF FAF بهترین فیلم از جشنواره فیلم برمن ، بهترین فیلم فیلم فیلم فیلم فیلم است.

و ، اما این عشق مست فیلم و سریال است که حسن فتی بر اساس سند عشق و فیلمنامه فرهاد توهیدی ساخته است ، که روایتی از زندگی شمس تبریز و مولوی در دوره 1 تا 2 هجری است. The film Drunk Love became one of the best Turkish romantic films due to the highlight of the prominent Iranian actors such as Parsa Pirouzfar in the role of “Rumi” and “Shahab Hosseini” as “Shams Tabrizi” and the presence of well -known Turkish actors such as “Handy Archel” in “Kimia Khatun” and “Kimia Khatun”. این فیلم ، اگرچه در طول اکران و در اوایل انتشار آن سر و صدای زیادی ایجاد کرد ، اما بیش از 5 میلیارد دلار در ایران و بیش از 5 میلیون دلار در ترکیه بود ، اما هنوز هم نتوانست یک جایزه دریافت کند ، اگرچه بسیاری از منتقدین معتقد بودند که این فیلم سزاوار چندین جایزه در بخش ها و جشنواره های مختلف است.

قباد وارد شاهرزاد یا فرهاد شد؟

اما در سال 6 ، یک سری ایرانی اولین پایه و اساس سازگاری مستقیم در خارج از کشور بود ، اگرچه سینمای ترکیه قبلاً از آثار ایرانی مانند مارمولک کامال تبریزی الهام گرفته شده بود. اما شاهرزاد (در استانبول گریه نکنید) اولین سریال اقتباسی Türkiye از ایران است. سریال تلویزیونی ترکیه با عنوان “Don’t Cry Stantanbul” ، معروف به “شاهرزاد” ، در ماه دسامبر توسط Chagari Villa Lostovali به کارگردانی در STAR TV کارگردانی شد. این سریال ترکی نوسازی سریال محبوب ایرانی شاهرزاد به کارگردانی حسن فتاتی است و توسط OGM Pictures تولید شده است. اما این سریال تفاوت اساسی با شاهرزاد ایرانی داشت ، این بود که در پایان قباد ، داستان به شاهرزاد رسید و رضایت هواداران ایرانی از قباد را به همراه آورد.

سینمای ایرانی و ترکیه از روزهای فوروزان تا کمان مفید ؛ از Junit Arkin گرفته تا شهاب حسینی ؛ از فارسی تا سینمای فکری کیاروستامی و بیگ جیلان

جلال سینما در Bilge Jilan خلاصه شد

همکاری ایران و Türkiye امروز در حال پیشرفت است و محدود به سینما یا سریال نیست. 1 و 2 اکتبر اکتبر ، اولین سینمای مستر کلاس ، در هتل آزاد در تهران برگزار شد یکی یکی از نقاط قوت این دوره ، حضور نوری بیلژ جیلان به همراه پارسا پیروزفر ، پارویز شهبازی ، نویسنده و مدیر نام ایرانی ، سلیم اوجی ، مدیر سینمای مستقل ترکیه بود.

Nouri Bilge Jilan به دلیل روایت های عمیق ، تصویربرداری خیره کننده و ساختارهای داستانی غیرخطی آن یکی یکی از مهمترین فیلمسازان معاصر ترکیه و یکی او یکی از چهره های برجسته سینمای جهانی است و در اولین دوره این کلاس به ایران آمد و سرانجام با عباس کیارستامی صحبت کرد.

نکته مهم این رویداد ، امضای اولین تولید مشترک سینمای ایرانی -روسی توسط سید صابر امامی و جورجی جیتوکوف بود. این پروژه “الماس قلب ایران” به کارگردانی سعید کشارز نامیده می شود. علاوه بر سرمایه گذاری مشترک ، عوامل از هر دو کشور انتخاب می شوند. این فیلم در ژانر کمدی خانواده ساخته شده است و سرمایه گذاری آن بر عهده شهدا Avini Institute فرهنگی و هنری ایران ایران و شرکت فیلم روسیه است. این همکاری گام مهمی در تقویت روابط فرهنگی دو کشور است.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما