در فصل سرما تقاضا برای خرید صیفی جات از عراق و کشورهای حاشیه خلیج فارس افزایش می یابد که باعث افزایش صادرات این محصولات و کاهش عرضه آنها در بازار داخلی می شود.

لغو ممنوعیت صادرات فرآورده های تصفیه شده با تصمیم دادگاه

در سال 1401 وزارت جهاد کشاورزی برای ایجاد تعادل در بازار داخلی با ارسال نامه ای صادرات محصولات سیب زمینی، گوجه فرنگی، پیاز و بادمجان را ممنوع کرد. اما این اقدام وزارت جهاد کشاورزی با شکایت بازرگانان در دیوان عدالت اداری بی اعتبار شد.

با توجه به فروش ارزی صیفی جات به کشورهای همسایه که برای صادرکنندگان بسیار سودآور است، انگیزه تجار برای صادرات این محصولات زیاد است. وزارت جهاد کشاورزی نیز تصمیم دارد این محصولات مانند سیب زمینی را برای توزیع در بازار داخلی در مواقعی که بازار آشفته است ذخیره کند.

قیمت هر کیلو سیب زمینی به 60 هزار تومان رسید

این در حالی است که طبق مشاهدات میدانی قیمت سیب زمینی در تهران به کیلویی 60 هزار تومان افزایش یافته است. هر کیلوگرم از این محصول در محله های بهار، هفت تیرمیرزایی شیرازی و بهجت آباد بین 37 تا 60 هزار تومان و در محله های فردوس، کاشانی و جنت آباد بین 39 تا 45 هزار تومان به فروش می رسد. مغازه ای در ستارخان نیز این محصول را 50 هزار تومان به فروش می رساند.

قیمت سیب زمینی در فروشگاه های عرضه کننده این محصولات در فضای مجازی نیز متفاوت است. بنابراین این محصول از 29 هزار تومان تا 60 هزار تومان قیمت دارد. این محصول در فروشگاه اینترنتی دیگری که قیمت های منصفانه تری دارد، هر کیلوگرم سیب زمینی درشت 35000 تومان و سیب زمینی ریز 29000 تومان قیمت دارد.

قیمت سیب زمینی به صورت عمده چقدر است؟

قیمت عمده هر کیلوگرم سیب زمینی در میدان مرکزی میوه و تره بار تهران بین 22 تا 38 هزار تومان است. همچنین قیمت هر کیلوگرم سیب زمینی در میادین میوه و تره بار 27 هزار تومان است و در صورت تمایل به خرید اینترنتی این محصول باید 32 هزار تومان بپردازید.

در برخی از مزارع میوه و تره بار سیب زمینی موجود نیست.

این در حالی است که همه میادین میوه و تره بار شهرداری تهران سیب زمینی برای عرضه ندارند و غرفه های سیب زمینی در برخی میادین میوه شهر خالی است.

در چنین شرایطی با مداخلات بازار، افزایش عرضه و ورود محصولات جدید، بازار به تدریج متعادل و آرام خواهد شد.


اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما