اخبار روز

رتبه بندی معلمان طرحی برای بهبود وضعیت آموزشی کشور و بهبود معیشت مردم! / اعلام زمان پرداخت معوقات معلمان!

یکی از مشکلات بزرگی که چند وقتی است مطرح شده است طرح رتبه بندی حقوق معلمان است که در مجلس در حال بررسی است. این طرح علاوه بر این که به بهبود کیفیت ـموزش می شود وضعیت معیشتی معلمان را نیز بهبود می دهد. در ادامه بیشتر در مورد این طرح می خواهیم.

به گزارش پی ام آپ، رتبه بندی معلمان یکی دیگر از دغدغه های حوزه آموزش و پرورش است که با گذشت حدود 10 سال از تصویب آن اکنون تصویب لوایح آنها در شورای اسلامی در دست بررسی است. در نظر گرفته شده است که علاوه بر بهبود کیفیت آموزش وضعیت معیشتی معلمان نیز در کنار آن بهبود می یابد. طرح رتبه بندی معلمان یکی از پرسروصداترین طرح های این روزهای مجلس است. زیرا با انجام طرح رتبه بندی حقوق معلمان افزایش چشمگیری خواهد داشت.

رضا مراد صحرایی گفت: کنکور 1402 یکی از مسائل مبرم نظام و آموزش و پرورش است چرا که اهمیت کنکور به دلیل نقشی که در ارتقای آموزش و پرورش دارد کمتر از طبقه بندی نیست، بلکه موضوع مهمی است که باید به آن توجه شود، فراهم کردن زیرساخت های امتحانات نهایی همانطور که انتظار می رود است.

سرپرست وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: برنامه هفتم بسیار مهم است و این برنامه باید برای یک نظام آموزشی بسیار قوی برنامه ریزی شود تا در اجرای آن با مشکل مواجه نشویم. روح برنامه هفتم بر اساس نظم و انضباط است. بنابراین در نظام آموزشی همه کارکنان باید وظایف خود را به درستی انجام دهند.

وی گفت: در برنامه هفتم قرار است طوری برنامه ریزی کنیم که 50 درصد دانش آموزان به سمت رشته های فنی و حرفه ای بروند. ایجاد تحول بدون حضور معلمان امکان پذیر نیست، بنابراین باید ارتباط بین نظام آموزشی و معلمان را تقویت کنیم.

سرپرست وزیر آموزش و پرورش برخی از اهداف دنبال شده در برنامه هفتم از جمله رفع شکاف ادراکی، عاطفی و شناختی معلمان و دانش‌آموزان، لزوم انتقال 50 درصد دانش‌آموزان مقطع متوسطه به رشته‌های فنی و حرفه‌ای، ضرورت را بررسی کرد. وی تغییر برنامه درسی و کاهش حجم را از جمله اهداف دروس، جلب کمک خانواده ها در آموزش و پرورش، اتصال مدارس، مساجد و منازل، آموزش به روش های ترکیبی و جذب 11000 مربی عنوان کرد.

رتبه بندی به عنوان یکی از مهم ترین طرح های آموزش و پرورش این روزها حرف و حدیث های زیادی به میان می آید: از یک سو نمایندگان مجلس اعلام می کنند بهترین طرح را تصویب کرده اند و همه جوانب آن را دیده اند اما از سوی دیگر می بینیم که بدنه وزارت آموزش و پرورش همچنان مشکل دارد.

از سوی دیگر معلمان مطالبات صنفی دیگری نیز دارند که باید به آنها رسیدگی شود تا حادثه تلخ پرداخت نکردن حقوق معلمان در شب عید تکرار نشود. طبقه بندی برای معلمان و بازنشستگان آموزش و پرورش نیز یک اصل مهم تلقی می شود چرا که در این شرایط بد اقتصادی می تواند درآمد و حقوق و مزایای آنان را بهبود بخشد و از نظر معیشتی کمک شایانی به خانواده های فرهنگیان کند.

از یک سو نمایندگان مجلس بر حمایت از معلمان اصرار دارند، از سوی دیگر شاهد هستیم که دولت در تامین منابع معلمان دچار مشکل شده است. اما برخی از نمایندگان مجلس معتقدند دولت باید مصوبه یکسان سازی و همچنین طبقه بندی معلمان را به درستی اجرا کند.

با علی اصغر خانی نماینده شاهرود و میامی در شورای اسلامی و عضو کمیسیون تلفیق درباره وضعیت آموزش و پرورش و مطالبات معلمان گفتگویی ترتیب دادیم. وی در این گفتگو به بیان نکات مهمی در خصوص مطالبات معلمان و نحوه پیگیری آن از سوی مجلس پرداخت.

* در مورد طبقه بندی و سطح بندی بگویید

مجلس به طور هدفمند وارد مقوله آموزش شد و یکی از مسائل چالش برانگیز و جدی ما نمره دهی معلمان بود. این طرح در مجلس تصویب شد و انتظار داشتیم که وزارت آموزش و پرورش با همان قدرت مجلس، آیین نامه خوب و محکمی برای تصویب شورای اسلامی بر اساس صلاحیت معلمان بنویسد، اما این کار انجام نشد.

اجرای رتبه‌ بندی برای معلمان

وزیر آموزش و پرورش در مجلس دوازدهم همیشه این دغدغه را داشته است که تنها وزیری که در کابینه پیشنهادی رئیس جمهور رای نیاورد، وزیر آموزش و پرورش باشد چون قانع نشدیم و در جلسات و کمیسیون ها و جلسات فنی و تخصصی که داشتیم. با وزرا، تنها وزیری که نتوانست مجلس را قانع کند وزیر آموزش و پرورش بود.

ما نمایندگان نیز اطلاعات و مطالباتی را که از وزارت آموزش و پرورش مطرح کردیم، نه از رئیس آموزش و پرورش بلکه از معلمان دریافت کردیم و به دنبال فردی بودیم که کلاس و مدرسه را درک کند و در شهرستان خدمت کرده باشد یا این که چرخه آموزش را درک کند و سکاندار امور باشد. اگر این اتفاق می افتاد مطمئنا آیین نامه ای که بعد از طرح احراز صلاحیت تدوین شد به اندازه امروز متأسفانه مشکل نداشت.

* و در مورد سند تحول

متاسفانه سند تحول آموزش و پرورش از سال 1390 مسکوت مانده و هیچ اقدامی در مورد سند اصلی تحول آموزش و پرورش صورت نگرفته است. بهترین کاری که مجلس 11 انجام داد همسان سازی بود که ناقص است و ما به دنبال اجرای آن هستیم زیرا این طرح باید اجرایی شود و می تواند تحول خوبی در آموزش و پرورش به ویژه برای بازنشستگان داشته باشد.

اگر همان روزی که طرح را تصویب می کردیم، وزارت آموزش و پرورش و ستاد آموزش و پرورش آیین نامه اجرایی قوی و خوبی هماهنگ با مصوبات تدوین می کردند، قطعا اتفاق خوبی می افتاد. یکی از نکاتی که امروز به دنبال آن هستیم وزیر آموزش و پرورش است. از این نظر با آموزش و پرورش تماس گرفتیم و در حال رایزنی با دولت هستیم تا بتوانیم وزیر قوی تعیین کنیم.

* شکایت شما چیست؟

امروز نگاه ستاد آموزش و پرورش در وزارت کشور با سازمان آموزش و پرورش متفاوت است، افرادی که باید آیین نامه را بنویسند باید افرادی باشند که از پایین ترین رده ها کار کرده باشند و همه از زیر و بم کار اطلاع داشته باشند. اما این نظر که امروزه در ستاد آموزش و پرورش شاهد هستیم که هیچ راهی برای حل مشکلات آموزش و پرورش در سراسر کشور وجود ندارد که این یکی از نقاط ضعف است.

مجلس یازدهم با جدیت پیگیر طبقه بندی است و تا به نحو احسن انجام نشود دست از تلاش بر نمی دارد. اگر این طرح با جدیت اجرا شود بخشی از مشکلات آموزش و پرورش حل می شود. هم دولت و هم مجلس به این نتیجه رسیده اند که جامعه آموزشی علاوه بر بحث حقوق، نیازهای دیگری هم دارد، بنابراین نگاه دولت به آموزش و پرورش باید تغییر کند.

* و این اعتراض معلمان را در پی داشته است

امروز می بینیم که گاهی معلمان برای اعتراض به مجلس می آیند و حق اعتراض دارند. امروز که اختلاف و تبعیض وجود دارد و گاهی اتفاق می افتد، می فهمیم که بی تدبیری بوده و گاهی می توانست بهتر و با قدرت بیشتری عمل کند. مثلاً شب عید و حقوق ندادن معلمان همه را تلخ کرد، پس باید از دولت بپرسیم که چرا از ابتدا این کار انجام نشد و منتظر ماندیم تا ذائقه همه تلخ شود. اگر این امکان وجود نداشت، چرا این کار انجام شد؟ بدیهی است که بدون فکر بوده و نتیجه آن استعفای وزیر آموزش و پرورش بوده است، اما خود وزیر مقصر نیست، کارکنان این وزارتخانه که موتور اصلی این سازمان بزرگ هستند باید این کارها را انجام می دادند.

هیئت نماینده نگاه ویژه ای به طرح سطح بندی و رتبه بندی و برخی چالش های دیگر مانند مدارس، تجهیزات، مدارس فرسوده و … دارد.

مجلس نمایندگان به طرح سطح بندی و رتبه بندی و برخی چالش های دیگر مانند مدارس، تیم ها، مدارس فرسوده و … نگاه ویژه ای دارد. فاصله طبقاتی بین آموزش و پرورش و معلمان از نظر حقوق و رتبه در برخی ادارات بسیار زیاد است، نمی‌خواهیم بگوییم که همه اینها به زودی قابل رفع است، زیرا متأسفانه این فاصله در مدت طولانی افزایش یافته است و حتی برخی از اختلاف در دریافتی ها تفاوت فرش و تخت است بنابراین مجلس به دنبال مطالبات جدی معلمان و آموزش و پرورش است.

*درباره مدارس و مطالبات مردم شاهرود و میامی نیز بگویید

ما در استانی زندگی می کنیم که باید از نظر تجهیزات و نیروی انسانی متعادل باشد. چرا این میزان تفاوت را در برخی شهرهای استان از نظر کلاس های آموزشی، امکانات و تجهیزات آموزشی، مدارس و… می بینم؟ چرا باید سرانه مدارس در یک شهر با شهر دیگر متفاوت باشد؟

برخی می گویند خیرین مدارس شاهرود و میامی حضور ندارند. نه، اینطور نیست. سازمان نوسازی که وزیر آموزش و پرورش است باید طوری برنامه ریزی کند که مدارسی که دور هستند و کمترین امکانات را دارند در اولویت قرار گیرند. بسیاری از مدارس شاهرود و میامی از حداقل امکانات آموزشی هم برخوردار نیستند. امروزه بسیاری از مدارس ما هستند که حتی حیاط آسفالت ندارند یا مشکل کلاس و تهویه و گرمایش دارند، همان مدرسه در شهر دیگری از همه لحاظ فراهم شده است، این اختلافات باید در داخل استان حل شود و نباید به وزارتخانه بازگردد.

* رتبه همه معلمان مشمول رتبه‌بندی فرهنگیان تعیین شد

سرپرست وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه دولت سیزدهم 42 میلیارد تومان برای احراز صلاحیت هزینه کرد که نشان دهنده اهمیتی است که برای آموزش و پرورش قائل است، گفت: هرچند صلاحیت در تنظیم و اجرا مشکلاتی داشت اما در حال رفع هستیم.

رضامراد صحرایی در حین حضور در برنامه تلویزیونی «صف اول» و مرور سوابق تحصیلی و کاری خود در پاسخ به سوالی درباره فرزندانش گفت: متولد 1355 هستم و سه پسر دارم. دختر اولم فارغ التحصیل رشته کامپیوتر از دانشگاه امیرکبیر است. پسرم کلاس هشتم است و دختر کوچکم پنج ساله است. پسرم در مدرسه شاهد که یک مدرسه دولتی است درس می خواند. دختر بزرگم هم در مدرسه شاهد درس می خواند.

وی در مواجهه با این جمله که وضعیت مدارس دولتی خوب نیست و بسیاری از ما ترجیح می دهیم فرزندان خود را در مدارس دولتی ثبت نام نکنیم، اظهار داشت: این حرف درستی است. برای وزارت آموزش و پرورش برنامه ای به مجلس پیشنهاد دادم که در آن بر تحول آموزش و پرورش حول 9 محور تاکید شده بود که یکی از محورهای اساسی مدرسه است و با ایده «بازگشت به مدرسه» تحول در آموزش و پرورش را پیشنهاد دادم.

سرپرست وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه از مدرسه غفلت کرده ایم، گفت: کانون تحول مدرسه، محل تحول کلاس درس و عامل تحول معلم است. باید مدارس دولتی را به گونه ای مطرح کنیم و اهمیت آن را نشان دهیم که مردم رغبتی به رفتن به مدرسه دیگری نداشته باشند، مگر در موارد و دلایلی مانند نزدیک بودن مدرسه به محل سکونت و ….


آویسا احمدی نیا

آوین احمدی هستم سردبیر و مدیرمسئول رسانه بازتاب آنلاین که سعی میکنم آنچه در ایران و جهان میگذرد را برای شما در این وبسایت به اشتراک بگذارم

مقالات جذاب با ارزش مطالعه بالا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا