در حالی که صندوق بین المللی پول از رشد اقتصاد آلمان و مانورهای پیشی گرفتن از ژاپن خبر می دهد، پیش بینی می کند که اقتصاد به زودی پس از این جهش سقوط خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری بین المللی تسنیم به نقل از مجله آلمانی فوکوس، صندوق بین المللی پول گزارش داد که اقتصاد آلمان در حال حاضر سومین اقتصاد بزرگ جهان است. اما چرا و چه معنایی برای آینده آلمان دارد؟

روزنامه ژاپنی Nihon Keiza Shimbun (“Nikkei”) گزارش می دهد که داده های جدید صندوق بین المللی پول (IMF) نشان می دهد که اقتصاد آلمان در سال جاری از ژاپن بهتر عمل کرده است. در سال 2000، ژاپن دومین اقتصاد بزرگ جهان و از سال 2010، سومین اقتصاد بزرگ جهان پس از ایالات متحده و چین بود.

اما برای آلمان، همانطور که Handelsblatt گزارش می دهد، این وضعیت رو به بهبود ممکن است کمتر مایه غرور و نگرانی باشد. انتظار می رود تولید ناخالص داخلی آلمان (GDP) در سال جاری 0.5 درصد کاهش یابد. در آلمان، مصرف در حال کاهش است و صادرات حیاتی در حال ضعیف شدن است.

بدترین خبر این است که ژاپن و آلمان از پایان جنگ جهانی دوم تقریباً به سرنوشت مشابهی دچار شده اند. بنابراین، ضعف جدید ژاپن قطعا می تواند به عنوان یک خبر بد برای جمهوری فدرال آلمان تلقی شود.

به گزارش بیزینس اینسایدر، یکی از دلایل اصلی مشکلات اقتصادی ژاپن، پیری جمعیت است. به دلیل ترکیبی از بهبود شرایط زندگی، افزایش امید به زندگی و کاهش نرخ تولد، تعداد افراد شاغل در ژاپن از سال 1995 به طور پیوسته کاهش یافته است.

آلمان نیز وضعیت مشابهی را تجربه خواهد کرد. پیش بینی می شود تا سال 2030، پنج میلیون شهروند آلمانی بیشتر از تعداد افراد شاغل بازنشسته شوند.

بلوم اقتصاددانان هاروارد گفت که بر اساس محاسبات راینر کوچی و دیوید ای. انتظار می رود این تغییر جمعیتی رشد اقتصادی آلمان را سالانه حدود 0.9 درصد کاهش دهد.

از آنجایی که آلمان در دو دهه گذشته سه سال رکود را تجربه کرد – سال‌هایی با کاهش قابل توجه در فعالیت‌های اقتصادی – و سه سال رشد زیر 0.9 درصد، در آینده می‌تواند حدود شش سال رکود را در مدت مشابه تجربه کند. سپس هر سه سال یکبار یک رکود ایجاد می شود، به این معنی که رشد دیگر امکان پذیر نخواهد بود.

به گزارش Handelsblatt، علاوه بر تغییرات جمعیتی، ضعیف بودن نرخ ارز و تورم پایین نسبت به سایر نقاط جهان نیز بر ارقام اقتصادی ژاپن تأثیر گذاشته است.

محتمل ترین سناریوی آینده این است که نه ژاپن و نه آلمان به زودی رتبه سوم را در فهرست اقتصاد جهانی نخواهند گرفت. هند به دلیل جمعیت جوانش در حال حاضر دارای قدرت اقتصادی حدود 3.73 تریلیون دلار است و با سرعتی در حال رشد است که ژاپن و آلمان فقط می توانند رویای آن را داشته باشند.

Handelsblatt در گزارش دیگری نوشت: رای اخیر دادگاه قانون اساسی فدرال در مورد ترمز بدهی می تواند پیامدهای مهمی برای توسعه اقتصادی آلمان داشته باشد. تهدید تهدید منابع دولتی، که در ابتدا قرار بود از محل صندوق اقلیم و تحول (KTF) و صندوق ثبات اقتصادی (WSF) تامین شود، عواقب جدی در پی خواهد داشت. به جای 1.3 درصد پیش بینی شده توسط دولت فدرال، رشد اقتصادی تنها می تواند 0.3 درصد در سال 2024 باشد.

این نتیجه ای است که اقتصاددانان کلاوس میکلسن و سیمون یونکر از انجمن تحقیقات تولیدکنندگان دارو (VFA) و فردیناند فیختنر از دانشگاه علوم کاربردی برلین (HTW) به آن دست یافتند.

این سه دانشمند سال‌ها در ارزیابی اثرات کلان اقتصادی اقدامات سیاسی شرکت داشتند و قبلاً بخشی از تیم اقتصادی مؤسسه تحقیقات اقتصادی آلمان (DIW) بودند.

اداره آمار فدرال همچنین روز جمعه اعلام کرد که تولید ناخالص داخلی در سه ماهه سوم پس از تعدیل قیمت، فصل و تقویم نسبت به سه ماهه قبل 0.1 درصد کاهش یافته است.

تورم که هنوز نسبتا بالاست، بر مصرف کنندگان فشار وارد می کند. آنها می توانند هزینه کمتری بپردازند و بسیاری از مردم هزینه های خود را کاهش می دهند.

علاوه بر این، صنعت صادرات آلمان اثرات ضعف اقتصاد جهانی را احساس می کند. به طور کلی، صادرات کالا و خدمات 0.8 درصد کمتر از سه ماهه دوم سال 2023 بوده است.

بر اساس این نظرسنجی، سرمایه گذاری ها در سایه بحران مالی بیشترین ضربه را خواهند دید.

هفته گذشته دادگاه قانون اساسی فدرال ضربه جدی به سیاست مالی دولت فدرال وارد کرد. کارلسروهه تصمیم گرفته بود که وام های اضطراری را نمی توان برای اهداف دیگری برای دور زدن ترمز بدهی استفاده کرد.

این دقیقاً همان کاری است که دولت ائتلافی انجام داد و می خواست از حدود 60 میلیارد یورو وام کرونا برای اهداف دیگر استفاده کند. در چند سال آینده، دولت فدرال می‌خواهد به کارخانه‌های تولید تراشه، توسعه شبکه هیدروژنی و ساخت راه‌آهن‌های جدید یارانه بدهد. با این حکم دولت مجبور شد 60 میلیارد یورو از صندوق بودجه خود حذف کند.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *