کاخ یکی یکی از زیباترین و باشکوه ترین کاخ های سلطنتی در ایران در شمال تهران در مجتمع فرهنگی تاریخی نیاواران واقع شده است. این کاخ ، ترکیبی از ایران و سبک اروپایی ، محل اقامت تابستانی پادشاهان قاجار بود. آخرین پادشاه سلسله قاجار ، احمد شاه قاجار بیشتر سلطنت خود را در کاخ گذراند.
به گفته راهنما ، کاخ Salabqarani ، با سالن های آینه ، ستون های مرمر ، سقف های گچ و باغ های سرسبز ، یکی این یکی از مهمترین بناهای تاریخی و فرهنگی در تهران است. در این مقاله ، ما همچنین به این کاخ باشکوه ، تاریخ بد احمد شاه ، آخرین پادشاه قجار خواهیم پرداخت.
تاریخچه کاخ صحابقران
کاخ صحابقانی در زمان سلطنت ناصر الدین شاه قاجار ساخته شد. ناصر الدین شاه به دلیل شکار و علاقه به آرامش در مناطق مشهور ، تصمیم به ساخت یک کاخ مجلل در نیاواران گرفت. ساخت کاخ از 6 هجری آغاز شد و چند سال بعد شروع به کار کرد.
نام “Sahabqraniyah” از نام مستعار ناصر الدین شاه ، صاحب قرآن گرفته شده است. در فرهنگ ایرانی ، سلطنت “صاحبان” گفته می شود که پادشاهی است ، که همزمان با گذر دو قرن بود. ناصر الدین شاه کاخ را به عنوان یک اقامتگاه تابستانی انتخاب کرد. پس از ترور ناصر الدین شاه ، کاخ سحاب -کیرنی موضافار الدین شاه و سپس محمد علی شاه به دست آمد.
اما جلال کاخ در دوره احمد شاه قاجار آغاز شد. احمد شاه ، که بسیار به کاخ علاقه داشت ، او را به محل زندگی اصلی خود تبدیل کرد. وی دستور داد که برخی از تزئینات داخلی را به سبک اروپایی و مبلمان داخلی وارداتی از کشورهای اروپایی تغییر دهد. پس از سقوط سلسله قاجار و ظهور رضا شاه پهلوی ، کاخ پهلوی توسط خانواده پهلوی اشغال شد.
کاخ محمد رضا شاه به عنوان بقیه کاخ ، جلسات دیپلماتیک و بقیه شاه و فراه دیبا مورد استفاده قرار گرفت. پس از انقلاب اسلامی ، کاخ صحابقانیایه به عنوان موزه ای در مجتمع فرهنگ تاریخ نیاواران افتتاح شد.
معماری کاخ Sahebqarani و بخش های مختلف
کاخ Sahabqaraniyah با ترکیبی از ایران و هنر معماری اروپا ساخته شده است. با ستون های سفید ، پنجره های قفس و کمربندهای هلال ، قسمت بیرونی کاخ تجلی معماری سنتی ایرانی را نشان می دهد. سقف های کاخ با مگارناها ، آینه ها و نقاشی های دیواری تزئین شده است.
کف کاخ با سنگ مرمر سفید و سبز پوشانده شده است و در قسمت های مختلف ، روی فرش های زیبا ایرانی واقع شده است. فضای داخلی کاخ با مشکلات کریستالی ، گچ ظریف و نقاشی های دیواری سبک اروپایی تزئین شده است.
اتاق آینه
اتاق آینه یکی این یکی از دیدنی ترین قسمت های کاخ است. این سالن فضایی لوکس با آینه های نازک و هنری ، سقف های گچ و مشکلات بزرگ کریستالی ایجاد کرد. احمد شاه از سالن برای سازماندهی مراسم رسمی و دیدار با مقامات محلی و خارجی استفاده کرد.
تالار برلیان
سالن برلیان در کنار سالن آینه وجود دارد. این سالن با دیوارهای سنگ مرمر ، طلاهای طلایی و مشکلات بزرگی تزئین شده است. این سالن محل برگزاری جشن های سلطنتی و جلسات رسمی بود.
اتاق خواب احمد شاه
اتاق خواب احمد شاه در قسمت شمالی کاخ واقع شده است. این اتاق با پرده های مخملی آبی ، فرش های دست ساز کاشان و رسوبات گردو تزئین شده است. احمد شاه عاشق دکوراسیون اتاق بود. بنابراین ، این اتاق با وجود عظمت خود ، فضای آرام و ساده ای داشت.
اتاق تجاری احمد شاه
اتاق مطالعه احمد شاه در قسمت شرقی کاخ واقع شده بود. این اتاق با یک کتابخانه و میز چوب گردو با مبلمان چوبی استایل اروپایی ، ظریف ظریف و کتابهای تاریخی و سیاسی تزئین شده است. احمد شاه تصمیمات سیاسی مهمی را در اتاق گرفت.
حمام سلطنتی
حمام سلطنتی کاخ Sahabqaraniyah با سنگ مرمر سفید ، کاشی های فیروزه ای و دریچه های آب برنز ساخته شده است. دو حوضچه کوچک در حمام با چشمه های سنگی وجود داشت.
خانه
حوضه در زیرزمین کاخ. این بخش با کاشی های آبی و آبی عمیق ، چشمه های سنگی و حوضچه های مرمر تزئین شده است. در تابستان ، فضای خنک مکانی برای احمد شاه و اعضای خانواده سلطنتی بود.
باغ صحابقانی
کاخ Sahabqarani در وسط یک باغ سبز و زیبا واقع شده است. باغ Sahabqarani با مسیرهای آسفالت ، درخت سرو و کاج ، استخرهای آب و گلهای رنگارنگ تزئین شده است. احمد شاه مشتاق راه رفتن در این باغ بود.
راهنمای گردشگری کاخ صحابقانی
کاخ صاحبیانانیه یکی یکی از مهمترین مکان های توریستی در تهران محل بازدید کنندگان محلی و خارجی است. این کاخ بخشی از مجموعه فرهنگ تاریخی نیاواران است. بازدید از کاخ یک سالن آینه ، سالن برلیان ، اتاق خواب ، اتاق مطالعه ، حمام سلطنتی و حوضه است.
ساعات بازدید: 1 صبح – 18:00
روزهای بازدید: هر روز به جز تعطیلات عمومی
مکان: مجتمع فرهنگ تاریخ نیاواران ، شمال تهران
کرایه: هزینه بازدید از کاخ Sahabqarani به طور جداگانه محاسبه می شود.
توصیه ها:
توصیه می شود از کفش راحت برای بازدید از کاخ استفاده کنید.
عکاسی فلش در برخی از قسمت های کاخ ممنوع است.
راهنماهای حرفه ای در این مجموعه وجود دارد و توضیحی کامل در مورد تاریخ و معماری کاخ ارائه می دهد.