به گزارش خبرگزاری بازتاب آنلاین، رسول متجب نیا دبیرکل حزب جمهوری اسلامی ایران و از فعالان سیاسی اصلاح طلب گفت: هر دولتی باید به فکر منافع کشور و ملت خود باشد، راهبردی را انتخاب و بر اساس برنامه ریزی اجرا کند. «در کشور افرادی هستند که تندرو محسوب می شوند و دائماً می خواهند با دیگران جنگ و درگیری داشته باشند. در مقابل این افراد، عده ای دیگر هستند که حاضرند به هر قیمتی تسلیم قدرت شوند و منافع را نادیده بگیرند. آنچه برای کشور و حکمرانی خوب مهم است، عقلانیت، تفکر، تفکر و آینده نگری و توجه عمیق به منافع و مصالح ملی کشور است. هر حکومتی چه مذهبی و چه غیر مذهبی باید این کار را بکند. اما دولت های ما متفاوت عمل کرده اند. در زمان آقای خاتمی عده ای از کارشناسان و نخبگان جمع شده بودند و کارها را بر اساس عقلانیت انجام می دادند. در زمان آقای احمدی نژاد دیدگاه ایشان کاملاً متفاوت بود و به این مسائل اعتقادی نداشت و به همین دلیل به درونی یا جزییات امور توجهی نداشت. او در بحث سیاست خارجی به مسائل بین المللی توجهی نداشت و قطعنامه های اتخاذ شده علیه ایران را فاقد اعتبار می دانست و حتی آن را کاغذ پاره می خواند.
وی در گفتگو با فرارو افزود: در دوره آقای روحانی از ابتدا می گفت من باید کاری کنم که صنفی ها و اقتصاد مردم و جامعه را به حرکت درآورد، ایشان هم سعی در دعوت از نخبگان داشتند که اگرچه این انتصابات دارای ایراداتی بود و به دوران آقای خاتمی شباهت داشت اما مانند دولت احمدی نژاد نیز نبود. به هر حال تیم آقای ظریف و دوستانش از شرایط سختی که ترامپ بر ما تحمیل کرد به خوبی جان سالم به در بردند و از درون فشار شدیدی به دولت توسط تندروها و رادیکال ها وارد شد که آقای روحانی را به ترور و مرگ تهدید کردند. . ما در دولت آقای رئیسی با گروهی از یک طیف و یک جناح خاص مواجه بودیم که حلقه اطرافیان آقای رئیسی را تشکیل می دادند و اکثر آنها از دانشگاه امام صادق و امثال اینها بودند و به عبارتی چیز جدیدی نداشتند. گفتن دولت آقای پزشکیان این حکومت دیگری است که با شعار وحدت ملی می آید و می خواهد به درد همه بخورد، در حالی که تندروی و اعتدال را نمی پذیرد و می خواهد با مردم در ارتباط بماند و دنیای امروز را درک کند. او درست در ابتدای کارزار انتخاباتی خود تاکید کرد که ما نمی توانیم دور کشور دیوار بکشیم و نیاز به ارتباط داریم. او همچنین سعی می کند مردم کشور را راضی کند.
این فعال سیاسی اصلاح طلب ادامه داد: در آمریکا اگرچه بایدن فریاد جنگ نزد، اما در واقع همان مسیر سابق را در پیش گرفت، تحریم ها پابرجا بود و شاید تحریم های جدیدی را شاهد بودیم. ماهیت فکری و شخصی ترامپ این است که او به دنبال جنگ نیست، بلکه بیشتر به دنبال خرید اعتبار است. همه نگاهش به منافع ملی آمریکا با رویکرد سیاسی و اقتصادی است. او چندین بار اعلام کرده که علاقه ای به جنگ با ایران ندارد. اما در عین حال، ما باید مراقب باشیم که برخی سعی در تحریک ترامپ دارند. حتی برخی از شبکه های فارسی زبان از جمله اینترنشنال با برنامه های هدفمند سعی دارند بر طبل جنگ و درگیری و حمله به ایران بکوبند. گروه هایی در آمریکا و اروپا هستند که با مذاکره و دیگران موافق نیستند، اما می خواهند با اسرائیل علیه ایران جنگ کنند. با این حال، من معتقدم که خود ترامپ چنین نظری ندارد.
وی افزود: به هر حال اهداف ما و آمریکا در مذاکرات متفاوت است. ما باید مذاکره را رسیدن به هدف خود تعریف کنیم و اینطور نباشد که بدون حصول نتیجه به مذاکره ادامه دهیم و طرفین از این که قبلاً چنین اتفاقی افتاده است دلسرد شوند. در مذاکره، مفهوم مذاکره این است که طرفین استدلال و نظرات متضاد داشته باشند. اگر همه طرف های مذاکره قبل از نشستن بر سر میز مذاکره تصمیم خود را گرفته باشند و نخواهند از تصمیم خود منحرف شوند، نه تنها مذاکره به نتیجه نمی رسد، بلکه غرض نیز نقض می شود. تندروها مذاکرات را محکوم و تحریم می کنند، اما مقامات کشور از مذاکرات حمایت کرده اند و این امیدوار کننده است. متأسفانه برخی از دیپلمات های سابق کشور تفاوت مجمع عمومی سازمان ملل متحد و پایگاه بسیج را درک نکردند و احساس کردند که باید از همان لحن پایگاه بسیج در سازمان ملل نیز استفاده شود و این لحن خریدار پیدا نکرد. برخی شعار می دهند که تحریم ها هیچ تاثیری نداشته است، هرچند تحریم ها بر زندگی مردم عادی تاثیر گذاشته و دولت با کسری بودجه مواجه است. دیپلمات ها باید دستشان پر باشد و اجازه و اختیار داشته باشند که به راحتی وارد مذاکره شوند. چه اشکالی دارد که آقایان در برخی سوالات تجدید نظر کنند؟ مگر نگفتند مذاکره حرام است و الان متوجه شدیم که مذاکره برای حفظ کشور اجباری است؟ بنابراین، ممکن است تغییراتی در دستورالعمل ها ایجاد شود. امیدوارم دیپلمات های قوی و با تجربه بتوانند مذاکرات را پیش ببرند و آینده بهتری را رقم بزنند.
۲۷۲۱۸