به گزارش خبر پی ام آپ به نقل از تسنیم، در حالی که مهدی فرجی در حال آمدن به نشست خبری سریال نونه بود، هم مخاطبان و هم رسانه ها از او پرسیدند که آیا این سریال ادامه خواهد داشت یا خیر؟

در نشست خبری نمایش «نونخ»، هنرمندان و مدیران این نمایش پس از گفتگو با اهالی سامانه 162 مقابل اصحاب رسانه نشستند و به سوالات پاسخ دادند. اما سعید آقاخانی و برخی دیگر از بازیگران و همچنین امیر وفایی که پیش از این نامش برای حضور در این نشست اعلام شده بود برای پاسخگویی به سوالات خبرنگاران حاضر نشدند.

مهدی فرجی تهیه کننده سریال و مسعود کریمی خضراء مدیر گروه طنز مرکز سیمافیلم نیز در نشست خبری حاضر شدند. در ادامه صهبا شرافتی، کاظم نوربخش و ماشاءالله وروایی نیز به رسانه ها پاسخ دادند. نشست خبری با موفقیت این سریال در جذب بیننده و پیشرفت آن در این زمینه نسبت به فصل گذشته آغاز شد.

مهدی فرجی گفت: این سریال امسال فصل پیش نمایش بزرگی داشت به دلایلی از جمله اینکه توانستیم به قومیت دیگری برویم. امروز در سامانه 162 بسیاری از افراد مورد علاقه من از یک پسر 8 ساله تا یک پیرزن 80 ساله درباره “نونخ” صحبت کردند. مایلم از رئیس صداوسیما و رئیس مرکز سیمافیلم تشکر کنم که راه را برای صحبت ما در مورد قومیت بلوچ هموار کردند.

اما نکته ای که تهیه کننده سریال روی حساسیت های دینی و قومیتی دست می زند یکی این هم بخشی از جلسه شد. زیرا “در پرداخت هزینه ها به اقوام حساسیت هایی وجود دارد که باید با دقت زیادی انجام شود. هیچ برنامه ای و هیچکس نمی تواند به راحتی با منشاء قومی برخورد کند. زیرا این یک نوع بازی طناب زنی است به اصطلاح تا خدای ناکرده آنها به کسی توهین نمی کنند تا همه بتوانند به راحتی از عهده این مسائل برآیند.»

پس چرا این نکته به یک حاشیه و چالش تبدیل شده است؟ عبارت «خط قرمز» مطرح شده توسط مهدی فرجی باعث شد تا خبرنگاری از او درباره خط قرمز سازمان صداوسیما و حساسیت آن در برخورد با قومیت ها بپرسد. پاسخ داد: شاید حرفم را درست نگرفتم یا منظورم خط قرمز است. نبود. توجه به قومیت ها به قدری حساس است که برنامه سازان به دلیل وجود لهجه ها، فرهنگ ها، پوشش و… متفاوت است. می خواستم بگویم که آنها باید به جنبه های مختلف بپردازند. خط قرمزهای زیادی در این زمینه وجود دارد و می گویند «سری که درد نمی کند، چرا دستمال می زنند» بنابراین همکاران کمتر روی قومیت تمرکز می کنند و به خود تهران می پردازند. شما نمی توانید جاهای دیگر را شوخی یا انتقاد کنید و مقابله با آنها بسیار دشوار است. اما از طرفی حیف است، دست زدن به این موضوعات جذابیت سریال را بیشتر می کند. “شهرهای مختلف ما دارای مناظر باشکوه، صنایع دستی درجه یک و غیره هستند، چرا از آنها برای سریال استفاده نکنیم؟”

فرجی در بخشی دیگر از این نشست خبری به پرداختن به موضوع کولبرها در «نونخ» اشاره کرد و گفت: جا دارد از شما تشکر کنم که اجازه دادید به ماجرای کولبرها بپردازیم. امروز خانمی با عصبانیت و اشک به من گفت که این سریال ما را با داستان این افراد آشنا کرد. شاید فکر می کردیم خودمان به سختی با این مسائل کنار بیاییم، اما از اینکه به ما اجازه دادید نقدها و لحظات کمدی و شادی را هم دریافت کنیم، متشکرم. وی با بیان اینکه امروزه یکی از دلایل علاقه مردم به کار این است که علاوه بر لحظات مفرح، درد مردم نیز بیان می شود.

ماشا الله، وروایی یا آموکاووس از داستان «نونخ» افزود: پسر یکی او از کولبرها به من گفت که کار پدرش چقدر سخت و طاقت فرسا بوده است. مردم از این سریال تمجید کردند و گفتند تلویزیون باید چنین داستان هایی بسازد. صهبا شرافتی بازیگر نقش روناک در این سریال گفت: فصل پنجم برای من خیلی سخت بود. گواهینامه سطح دو نداشتم و اولین بار بود که سوار مینی بوس می شدم. این فصل برای من بسیار چالش برانگیز بود و خیلی لذت بردم.

کاظم نوربخش بازیگر نقش سلمان همان طور که صهبا شرافتی در صحبت های خود گفت، مردم از ما می خواهند فصل بعدی سریال را تولید کنیم یا می گویند «نونخ» به شهرمان بیاید. و روستا نیز در مورد این موضوع پیشنهادهای مکان یابی می کردند.

یکی از دیگر سوالات چالش برانگیز این نشست، شکایت حسین صفامنش خواننده از سعید آقاخانی به دلیل استفاده از موسیقی او در این سریال بود که او توضیح داد: موضوع ربطی به آقای آقاخانی ندارد و به من به عنوان تهیه کننده ربطی دارد. . مامان یکی ما از آهنگ “شیرین شیرین” محمد بیگ از یکی از قسمت ها استفاده کردیم و از ما بسیار تشکر کرد و گفت که این موسیقی او را خوشحال کرده و از آن خوشش آمده است. البته ما در قسمت کولبرها از موسیقی آقای صفامنش استفاده کردیم، منکر موضوع مالکیت معنوی نیستم اما این تصور من است. نبود شکایت کردم فکر می کردم می خواهید زنگ بزنید و بگویید آنقدر داغ هستید که از این قطعه برای پرداخت پول به کولبرها استفاده کردید. از نظر حقوق مادی و معنوی البته این حق متعلق به آقای صفامنش است و من برای جبران شرایط کاملا در خدمت هستم. در 2 فصل قبل تلاش هایی برای مذاکره با او صورت گرفت. اما سعید آقاخانی به دنبال صدای بکری بود اما نتوانستیم از آن استفاده کنیم. برایشان آرزوی موفقیت دارم.

فرجی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا سازمان صدا و سیما به عنوان درخواست از آنها خواسته است به بلوچستان بروند، افزود: اگر به تاریخچه سریال ننخ از فصل اول تا این لحظه نگاه کنیم، صحبت درباره این سریال کاملاً پیشنهاد خود آقاخانی بوده است. قومیت کرد. یک متن به او دادم و او گفت متن عالی است اما انگیزه ای نداشت مگر اینکه هدایت شود. یکی از ریشه های قومی برویم. رئیس سازمان صدا و سیما در دیدار اخیر با عوامل صدا و سیما گفته است که تمرکز بر مردم کرد همیشه باید به سمت افراد دیگر باشد و خود آقاخانی به همه ایران علاقه مند است. اما این را هم بدانید که کسانی که در تلویزیون کار می کنند می توانند به سفارش کار کنند چون کارفرمای ما تلویزیون است اما ما مذاکره می کنیم و سعید آقاخانی با حساسیت به مسائل برخورد می کند. بازرسی های اولیه را خودمان انجام می دهیم و می دانیم که کجا ممکن است به کسی برخورد کند.

اما نکته دیگری که بسیاری از خبرنگاران و اهالی سامانه 162 پرسیدند، درباره ساخت فصل ششم سریال «نونخ» بود. فرجی گفت: هنوز برای صحبت در مورد سری ششم زود است. آقای آقاخانی پستی منتشر کرد و گفت این آخرین قسمت سریال راهبه است. است

تهیه کننده سریال همچنین درباره آخرین وضعیت سعید آقاخانی و مجروحان «نونخ» توضیح داد: هفت نفر دست و پا شکسته بودند. آقای آقاخانی از بلندی سقوط کرد و 10 روز در بیمارستان ماند و اینکه در جریان تصویربرداری او را با عصا دیدیم کمی نقش او را تغییر داد. خدا را شکر الان سالم هستند و مشکلی ندارند.

فرجی همچنین افزود: در مورد نسخه سینمایی «نخ» بحث خاصی صورت نگرفته و تصمیمی برای ادامه ساخت این سریال با نسخه سینمایی گرفته نشده است.

وی عملکرد منفی لهجه بلوچستانی و واقعه کرمانی را مورد تاکید قرار داد و خاطرنشان کرد: من نقدی به گویش بلوچ ندیده ام. بازیکنان مختلفی از زاهدان، زابل و نقاط مختلف کشور داشتیم. برای کردها هم وضع به همین منوال بود و از شهرها و جاهای مختلف آمده بودند. اما من باید در مورد شهروندان کرمانی این حرف را بزنم و به مسئولان کرمانی گفتم که سوء تفاهم وجود دارد و برخی از نکاتی که مطرح کردند ربطی به کرمان ندارد. فردی که نشان دادیم هزار کیلومتر با کرمان فاصله داشت و هیچ کدام از خانواده اش لهجه کرمانی نداشتند. ما احساس نارضایتی از مردم کرمان نداشتیم.

فرجی درباره اینکه آیا در این سریال حذفیات یا سانسور وجود داشت، خاطرنشان کرد: سعید آقاخانی علاقه مند بود منطقه ای با سواحل، دریا و جذابیت بصری را انتخاب کند که پس از طرح قومیت بلوچ انتخاب شد. در نهایت طبیعتا حذف هایی داشتیم اما همین. نبود این به کسب و کار ما آسیب می رساند. شاید کمتر از بسیاری از سری های حسابرسی معمولی ما.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *