فرصت هایی که در سرمایه گذاری پنهان شده اند
در ابتدای گفتگو ، حمید نیکزاد امکاناتی را خواند که این رویکرد می تواند به اقتصاد کشور برسد. وی گفت: “برای ایجاد سیگنال مثبت برای همه فعالان اقتصادی سرمایه گذاری کنید.” این نام می تواند انگیزه دیگری را برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی ایجاد کند تا منابع مالی خود را به جای بازارهای غیرمولد هدایت کنند.
وی افزود: اگر دولت بتواند مؤسساتی مانند وام با دلیل کم ، معافیت مالیاتی و ایجاد زیرساخت های صنعتی مناسب را در خود جای دهد ، نه تنها باعث افزایش اشتغال می شود بلکه جهش قابل توجهی نیز خواهد داشت.
چالش های موجود در مسیر سرمایه گذاری
با این حال ، همراه با امکانات ، نیکاد همچنین موانع زیادی را برای سرمایه گذاری در تولید نقل کرد: بزرگترین مانع برای سرمایه گذاری ، بی ثباتی اقتصادی و نوسانات شدید نرخ ارز است. سرمایه گذاران برای ورود به منطقه تولید به پیش بینی اقتصادی و ثبات نیاز دارند. متأسفانه ، سیاست های مالی و پولی بدون هماهنگی ریسک سرمایه گذاری را افزایش داده است.
وی همچنان به استفاده از مشکل بازارهای موازی ادامه داد و گفت که بازده بازارهایی مانند طلا ، ارز و املاک و مستغلات باعث می شود سرمایه گذاران از ورود به بخش تولید جلوگیری کنند. چرا مردم باید وارد منطقه تولیدی شوند که پر از چالش باشد وقتی مردم بتوانند از طریق خرید و فروش دلار یا کشور درآمد زیادی کسب کنند؟
نقش دولت در حمایت از سرمایه گذاری های تولیدی
در مصاحبه ، نیکزاد تأکید کرد که دولت می تواند نقش اساسی در از بین بردن این موانع داشته باشد. وی اظهار داشت که دولت باید برای محافظت از تولید در برابر خطرات اقتصادی ، دستورالعمل های پشتیبانی خاص را تدوین کند. این پشتیبانی می تواند شامل کاهش نرخ بهره سیستم های تولید ، تأمین ضمانت های بانکی برای سرمایه گذاران و ایجاد بازارهای هدف صادرات باشد.
وی افزود: ایجاد مکانیسم مالی خاص برای حمایت از تولید از اهمیت اساسی برخوردار است. به عنوان مثال ، دولت صندوق ثانویه مشترک می تواند بین بخش خصوصی و بانک ها وجوهی ایجاد کند تا منابع مالی مورد نیاز تولید کنندگان را با شرایط مطلوب فراهم کند.
بخش خصوصی و همکاری های دولتی ، کلید سرمایه گذاری در تولید
این فعال تجاری سخنان خود را در مورد نقش بخش خصوصی در تحقق شعار ادامه داد و گفت: “بخش خصوصی باید با ایده های نوآورانه ، فناوری های جدید و مدیریت بهره وری وارد این زمینه شود.” سرمایه گذاران خصوصی نه تنها باید منتظر حمایت دولت باشند بلکه سعی در ایجاد ارزش در صنعت و بازار نیز دارند.
وی افزود: مدل های مشارکت عمومی (PPP) می تواند یکی یکی از بهترین راه حل ها باشد. دولت می تواند با ارائه زیرساخت ها و پشتیبانی مالی و همچنین پروژه های بخش خصوصی و بهره برداری حرفه ای به طور مؤثر کار کند.
مشوق های لازم برای هدایت سرمایه به سمت تولید
یکی یکی از اصلی ترین مشکلات در مسیر تحقق شعار سال ، چگونگی هدایت سرمایه از بازارهای غیرمولد به تولید است. نیکزاد اظهار داشت که دولت می تواند با اعمال قوانین دقیق مالیاتی از گمانه زنی ها در بازارهای غیرمولد جلوگیری کند. به عنوان مثال ، مالیات بر سود سرمایه در بخش املاک و مستغلات می تواند سود این بازارها را کاهش داده و سرمایه را به تولید تقسیم کند.
وی همچنین تأکید کرد که دولت می تواند تخفیف ویژه ای در مورد مالیات ، تأمین اجتماعی و تعرفه انرژی برای سرمایه گذاران در پردازش تجارت اعطا کند. به این ترتیب ، سرمایه گذاران انگیزه بیشتری برای ورود به تولید دارند.
تحقق شعار سال نیاز به اقدامات عملی دارد
در پایان ، حمید نیکزاد تأکید کرد که برنامه تولید سرمایه گذاری فقط در صورتی حاصل می شود که دولت ، بخش خصوصی و سرمایه گذاران به درستی وظایف خود را انجام دهند. وی گفت: “اگر این شعار روی گفتمان بماند و سیاست اجرایی صحیح تدوین نشده باشد ، ما هنوز شاهد ضرر سرمایه از بخش تولید خواهیم بود.”
وی افزود: دولت مجبور است اعتماد ، اتخاذ حمایت و قوانین پایدار را ایجاد کند ، و بخش خصوصی نیز باید در این زمینه شجاع تر کار کند. ” در این حالت ، سرمایه گذاری در تولید نه تنها به رشد اقتصادی کشور منجر می شود بلکه به آینده ای درخشان برای نسل های آینده نیز منجر می شود.
اگرچه مسیر سرمایه گذاری با چالش های زیادی برای تولید است ، با برنامه ریزی دقیق ، موقعیت سیاسی هوشمندانه و همکاری مؤثر بین دولت و بخش خصوصی ، این مسیر را می توان در کشور آسفالت و از نظر اقتصادی آسفالت کرد.