مانیفست از گودارزی: پس از بسته شدن استان نوروز به مدت دو روز ، یزیدیس در روزهای شنبه و یکشنبه بسته شد. این بار سرماخوردگی و کمبود آلودگی گاز و هوا وجود نداشت ، اما آب قطع شد. در همان زمان در نوروز ، خط لوله آب از اصفهان به یزد زخمی شد و بعداً معلوم شد که این یک خرابکاری است ، به این معنی که برخی در حال کار بر روی این واقعیت بودند که آب به یزد نرسید ، پیام خود را منتقل نمی کنند ، ما نمی خواهیم آب به استان همسایه برسد. آن را به ارمغان می آورد.
علی آرداهی ، یک متخصص آب و تبدیل کننده ، به وضعیت فعلی دولت منتهی می شود و سیاست آب او می داند که وی معتقد است که مدیریت آب در کشور نمونه ای از سیاست پچ است ، بدون در نظر گرفتن اوراق قرضه اجتماعی و اقتصادی ، آب را از یک لگن به دیگری منتقل می کند.
متن کامل این مکالمه را در زیر بخوانید.
بیشتر بخوانید:
5 -ظرفیت سد کاراج به دلیل تغییر آب و هوا یا سوء مدیریت از آب زیرزمینی/ کم آبی بدن برداشت می شود؟
ایجاد صنعت آب در فلات مرکزی ایران
*کدام عوامل امروزه به چنین شرایط بحرانی منجر شده است؟
من فکر می کنم چهار دسته از تصمیم گیری یا سیاست های دروغین وضعیت زیاند را این نکته مهم می سازد. تصمیم اول به دهه 1980 باز می گردد ، در این زمان صنعت آب در فلات مرکزی کشور و به ویژه در استان اسفان مشخص شد. صنایعی مانند Schmelze و بعداً Mobarak Steel وارد منطقه شدند و این روند تا به امروز ادامه یافت. در استان اصفهان تقریباً هفت مورد در صنایع این کشور استفاده می شود.
*این باید بسیار کوچک باشد؟
از منظر درست است ؛ می توان گفت که صنایع فقط 2 یا 5 درصد از حق لگن را مصرف می کنند ، اما این یک تصویر کامل از واقعیت نیست. ایجاد صنایع بزرگ در یک منطقه باعث افزایش جذابیت اقتصادی و فرصت های شغلی می شود. این منجر به مهاجرت گسترده در این منطقه می شود. با افزایش جمعیت ، تقاضای آب آشامیدنی ، اشتغال و معیشت نیز افزایش می یابد. علاوه بر مهاجرت رونق اقتصادی ، جنگ تحمیلی نیز منجر به موجی از مهاجرت استانها مانند خوزستان به اصفهان شد که این فشار بر منابع محدود منطقه دو برابر شد.
تبدیل زمین خشک در کشت آب در دولت محمود احمدی نژاد
*دسته دوم تصمیمات دروغین که شما ذکر کردید چیست؟
عامل دوم توسعه توسعه کشاورزی ناهموار و ناپایدار در منطقه است. در دولت های نهم و دهم ، کشت آب در منطقه خشک کردن بالادست به کشت آب تبدیل شد. گیاهان بسیار محدود جایگزین الگوهای برداشت قبلی شدند. در گذشته در این منطقه مشترک در گذشته نبودبشر
سومین حوزه تصمیم ، سوال انتقال آب به استانهای همسایه است. در دولت آقای خاتامی ، انتقال آب به یزد ظاهر شد و در دوره های بعدی ما انتقال آب به کاشان داشتیم. این انتقال ها بدون در نظر گرفتن ظرفیت واقعی حوضه زاندئروود و اثرات محیطی آن انجام شد و فشار بیشتری به منابع آب وارد کرد. عامل چهارم به توزیع ناکافی و ناعادلانه فرصت های توسعه در یک فلات مرکزی باز می گردد. اگر روی یک نقطه خاص مانند اصفهان تمرکز کنید و از پیشرفت مناطق دیگر جلوگیری کنید. علاوه بر مهاجرت ، ناسازگاری در واگذاری منابع و زیرساخت ها وجود دارد. سرانجام ، زاندئرود تحت فشار ترکیبی این تصمیمات منبع محدودی است.
ما یک دستورالعمل “Callus Connecting” را پیاده سازی می کنیم
*ما به وضعیت امروز برمی گردیم. نظر شما در مورد تاریخ اخیر انتقال آب از اصفهان به یزد چیست؟
استان اصفهان آب را افزایش می دهد و انتقال آب به یزد فقط شدت این بحران را افزایش می دهد. در حقیقت ، انتقال نشان دهنده تاریخ پیچیده ای است که منجر به مشکلات آب در مناطقی مانند یزد و حتی مناطق دیگر مانند خوزستان شده است. فلات مرکزی یکی این یکی از مهمترین حوضه آب کشور با زاندئروود است. بیش از 5 ٪ از این لگن در استان اصفهان واقع شده اند. بنابراین ، بارهای غیر مجاز در استان تقاضای بیشتری برای آب دارد. همچنین لازم به ذکر است که عالم اموات زاندئرود کاملاً در دو استان اصفهان و چاهامهال و بختیاری و استان یزد اسفاهان است و به طور طبیعی بخشی از این شبه قاره نیست.
واقعیت این است که این پروژه های انتقال آب فقط اوضاع را دشوارتر می کنند. انتقال آب از کارون به زاندئرود اکنون مشکلات زیادی را برای استخر کارون ایجاد کرده است و طرح های جدیدی مانند بن بوروجن ، که آب را از زاندئروود به کارون منتقل می کند ، فقط بحران های موجود را ترویج می کند. در حقیقت ، ما یک دستورالعمل “اتصال کالوس” را اجرا می کنیم که به جای حل مشکل ، در مکان های دیگر تغییر می کند. این رویکرد نه تنها مشکلات آب را حل می کند ، بلکه شدت بحران ها را با گذشت زمان افزایش می دهد.
دولت های مختلف دولت غیر ضروری آب ، اضطراری و بحران را برای مردم ایجاد کرده اند
*آیا در آینده تنش های بیشتری خواهیم دید؟
با توجه به وضعیت فعلی و برنامه های انتقال آب ، ما در آینده تنش ها و مشکلات بیشتری را مشاهده خواهیم کرد. این تنش ها نه تنها در استان های مختلف بلکه در سراسر کشور نیز تأثیرات منفی خواهد داشت. در حقیقت ، این بحران ها به طور مستقیم با دستورالعمل های مدیریت نادرست و غیرپرواره هایی که باید در اسرع وقت تجدید نظر شوند ، مرتبط است. ما نوعی دولت آب را می بینیم که عمدتاً مبتنی بر انتقال و تزریق آب از یک لگن به دیگری است ، بدون در نظر گرفتن ظرفیت های بومی ، عواقب زیست محیطی ، اقتصادی و اجتماعی آن. در ادبیات بین المللی ، انتقال آب بین قاره ای به دلایل زیادی توصیه نمی شود. این نقل و انتقالات دارای اثرات زیست محیطی ، اقتصادی و اجتماعی در استخر اصلی است.
سردرگمی آشکار در دولت آب
*بنابراین آیا اعتراض به چنین شرایطی طبیعی است؟
نگاه کنید ، مردم حق دارند. دولت های مختلف اضطراری ، اضطراری و بحران با دولت غیر ضروری ایجاد کرده اند. اگر مردم این احساس را داشته باشند که آب منطقه خود به طور مستقل از وضعیت آنها منتقل می شود ، احساس معمول بی عدالتی است ، حتی اگر این انتقال با چارچوب قانونی مطابقت داشته باشد. البته ، من تأکید می کنم که این ادعا باید به روش های سازنده مطرح شود ، اما اساساً این نارضایتی در سیاست است. یکی نمونه هایی از تناقضات دولت آبی ؛ استانهایی مانند یزد یا استان های دیگر در یک فلات مرکزی که باید با کمبود آب بدن مقابله کنند ، صنایع خود را با مصرف آب زیاد ترتیب داده اند. این بدان معناست که ما نه تنها الگوی ناپایدار اصفهان را تکرار می کنیم بلکه آن را به استانهای دیگر نیز منتشر کردیم. اگر صنعت مشخص شود ، باید از نوع آب باشد و در نزدیکی منابع آب پایدار مانند دریا تولید شود.
در استانهایی مانند یزد ، اصفهان و خوزستان هنوز شاهد برداشت های بالا مانند برنج هستیم. در Zayandehrood در حال حاضر ، باغ هایی داریم که به شدت هیدراته شده اند. سپس دائماً انتقال آب را نشان می دهیم. این باعث شد ما دائماً کشور خود را در حال لکه دار کردن باشیم. در بعضی از مواقع آب با آن آب می آورد ، ما آن را از کارون آب می دهیم. پس از زاندئروود به یزد و کاشان می رود. سپس دوباره از زاندئروود به کارون منتقل می شود. سپس این زنجیره از گلف فارسی به معنای سردرگمی روشن در دولت آب است. به نظر می رسد تصمیمات بر اساس گروه شخصی یا حتی طعم و مزه ای که مبتنی بر عقلانیت محیطی نیست ، اتخاذ می شود. از اینجا ما باید نقطه خط را ایجاد کنیم و مسیر دولت آب را تغییر دهیم ، ادامه مسیر فعلی فقط بحران ها را بدتر می کند و نارضایتی را عمیق تر می کند.
۲۳۳۲۳۳