سعید خانی تهیه کننده فیلم سینمایی «سال گربه» که چندی پیش در فضای مجازی منتشر شد، گفت: وقتی در شرایطی که مردم علاقه چندانی به فیلم های تخیلی ندارند، وقتی یک فیلم کمدی فانتزی می سازید، در همان ابتدا، شما یک فیلم کمدی فانتزی می سازید. کار شما را با ریسک شروع کرده اید و ما با آگاهی از این موضوع تصمیم گرفتیم این فیلم متفاوت را بسازیم و با وجود اینکه در زمان اکران اتفاقاتی افتاد و بارها سینماها تعطیل شدند، من از اکران این فیلم راضی هستم و خوشبختانه از «سال گربه» با استقبال خوبی مواجه شد.
به گزارش فیلم نت، وی خاطرنشان کرد: «سال گربه» یکی از فیلم های مورد علاقه من در کارنامه کاری من است و این فیلم را خیلی دوست دارم و اتفاقی که از آن انتظار داشتم خوشبختانه رخ داد. به نظر من این فیلم داستان متفاوتی داشت و از آنجایی که ژانر فانتزی یکی از ژانرهای مورد علاقه من است تصمیم گرفتم تولید این اثر را بر عهده بگیرم. با وجود اینکه «سال گربه» کاملاً در بخش خصوصی ساخته شد، اما تمام تلاشم این بود که چیزی را در تولید از دست ندهم و فیلم به بهترین شکل ساخته شد که خوشبختانه فیلم خوب و خوش رنگی از آب درآمد. قبل از این فیلم تجربه ای با آقای تقی زاده داشتم که تجربه خوبی بود و از طرفی حضور بهرام افشاری در این فیلم به من کمک کرد تا به ساخت این کمدی فانتزی خوشبین باشم و زمانی که فیلم منتشر شد، نسخه ای که در سینما دیدم برایم خیلی خوب بود. دوست داشتنی بود
تهیه کننده فیلم سینمایی «لیپار» درباره ساخت یک فیلم کمدی گفت: سعی می کنم خودم را به یک ژانر محدود نکنم، فیلم های مختلفی در کارنامه ام وجود دارد و «سال گربه» دومین فیلم کاملا کمدی من بعد از « آشیانه زنبور» که البته تفاوت هایی با آنها دارد و به نظر من هر دو کار موفقی بودند. با توجه به اینکه «سال گربه» یک اثر فانتزی است، ریسک تولید این اثر بیشتر از «لانه زنبور» بود، اما همین تفاوت باعث شد تولید این اثر برای من جذابیت بیشتری داشته باشد و احتمال رفتنم وجود دارد. به ساخت یک کمدی فانتزی دیگر برمی گردم، البته در حال حاضر روی یک ملودرام کار می کنم.
وی درباره عوامل موفقیت «سال گربه» در سینما گفت: «سال گربه» فیلمی رنگارنگ و صیقلی است و در وهله اول به نظر من این ویژگی نظر مردم را جلب می کند. بهرام افشاری بازیگری باهوش و هم سطح محبوب مردم است و مصطفی تقی زاده به عنوان کارگردان در ساخت این کمدی فانتزی بسیار تلاش کرد و اصرار داشت به شعور مخاطب احترام بگذارد و هیچ پلان در دستش را ضبط نکند. ضبط این فیلم در 50 جلسه فیلمبرداری انجام شد، ما لوکیشن های زیادی داشتیم که جابجایی ها کار ما را سخت کرد و به عنوان تهیه کننده باید بگویم که با وجود ریسک ساخت این فیلم و سختی های کار، هر کاری برای بهتر شدن انجام دادیم. کیفیت این کار باید این کار را می کردیم و فکر می کنم نتیجه این تلاش ها را دیدیم.
تهیه کننده فیلم دوزیستان خاطرنشان کرد: بسیاری از مردم در زمان اکران این فیلم فرصت حضور در سینما را نداشتند و اکنون از طریق اکران آنلاین به راحتی می توانند به فیلم دسترسی داشته باشند. با پیگیری هایی که انجام دادم به نظر می رسد این فیلم در اکران اینترنتی با استقبال خوبی مواجه شده است اما مشکل و بحران اصلی اکران اینترنتی برای ما همچنان توزیع نسخه قاچاق فیلم است که متاسفانه بسیاری از مخاطبان شاهد آن هستند. نسخه قاچاق فیلم
وی افزود: به نظر من باید فرهنگ سازی شود تا مردم فقط فیلم های منتشر شده را به صورت آنلاین از پلتفرم ها تماشا کنند. قطعاً این تحول فرهنگی اتفاق مهمی در سینمای ایران است که میتواند به سازندگان بخش خصوصی کمک کند تا با بازگشت سرمایهشان فیلم بعدی خود را بسازند. من بازخورد خوبی از انتشار آنلاین سال گربه داشتم، اما متأسفانه اکثر این افراد فیلم را از منابع غیرقانونی دیدهاند. به نظر من همه نهادهای ذیربط باید برای این توسعه فرهنگی برنامه ریزی جدی داشته باشند و سینماگران تا جایی که می توانند در این زمینه اطلاع رسانی کنند. بسیاری از افرادی که نسخه قاچاق فیلم ها را می بینند از غیرقانونی بودن کار خود اطلاعی ندارند و با اطلاع رسانی فکر می کنم بخشی از این مشکل حل شود. علاوه بر این، معتقدم نهادهای نظارتی باید به طور جدی وارد این موضوع شوند، می دانیم که بسیاری از شبکه های ماهواره ای که فیلم پخش می کنند، ایرانی ها را غیرقانونی پخش می کنند، دفتر مرکزی در ایران دارند و حداقل می توان از این موضوع جلوگیری کرد. در نهایت یکی یکی از مهم ترین اتفاقات این است که قانون کپی رایت هم داریم تا حق و سرمایه تولیدکننده به راحتی ضایع نشود.
خانی در پایان گفت: با توجه به اینکه آقای سرتیپی را از قدیم می شناسم و ایشان از دوستانم هستند که به ایشان ارادت خاصی دارم، فکر کردم فیلم نت بهترین انتخاب برای اکران اینترنتی سال گربه» که البته در حال حاضر با این مجموعه در دستور کار دارم.