بعدی- مطالعهای که در دانشگاه آکسفورد انجام شد نشان میدهد افرادی که میخواهند کمتر گوشت و لبنیات بخورند باید به جای سبزیجات برگر و شیر گیاهی، لوبیا و نخود را انتخاب کنند!
به گزارش فرارو به نقل از دیلی میل، کارشناسان 24 جایگزین پروتئین گوشت و لبنیات را بررسی کردند و عوامل مختلفی از جمله تأثیر آنها بر سلامت، محیط زیست و هزینه آنها را ارزیابی کردند. آنها دریافتند که غذاهای گیاهی طبیعی مانند نخود، سویا و لوبیا بهترین عملکرد را دارند. در مقابل، غذاهای فرآوری شده مانند همبرگرهای گیاهی، توفوهای گیاهی و شیرهای گیاهی برای محیط زیست مضرتر هستند و هزینه بیشتری نسبت به غذاهای فرآوری نشده دارند.
در جایگاه آخر، گوشت آزمایشگاهی قرار دارد که هنوز برای مصرف انسان در سراسر جهان فروخته نمی شود. محققان آکسفورد و دانشگاه کالج لندن آنها پیشنهاد کردند که جایگزینی گوشت یا محصولات لبنی با همان گوشت گیاهی یا لبنیات با کالری مشابه در کشورهای پردرآمد می تواند مرگ و میرهای زودرس را 5 تا 6 درصد کاهش دهد. در میان جایگزینهای گوشت گیاهی، بیشترین کاهش خطر مرگ زودرس مربوط به نخود فرنگی (6.1 درصد) و پس از آن لوبیا و سویا (5.1 درصد تا 5.7 درصد)، برگرهای گیاهی و توفو (4 درصد تا 4 درصد) بوده است. به ترتیب) 5) تماشا کرد. 0.3 درصد)، سوسیس سبزیجات و بیکن سبزیجات (3.5 تا 3.6 درصد).
در میان شیرهای گیاهی جایگزین، شیر سویا بیشترین کاهش را در خطر مرگ زودرس (2/5 درصد) داشت و پس از آن شیر بادام. بیشتر تغییرات در کاهش خطر مرگ زودرس به افزایش مقدار فیبر (44 درصد) نسبت داده شد که برای سلامتی بسیار مفید است. به دنبال آن کاهش کلسترول بد و افزایش چربی های سالم و ماده معدنی پتاسیم افزایش یافت. . به گفته محققان، اگر تمام کالریهای گوشت یا لبنیات با گزینههای گیاهی جایگزین شود، مردم از رژیم غذایی کمچرب و فیبر بالاتر استفاده میکنند.
وقتی صحبت از آب و هوا به میان می آید، کارشناسان می گویند کشاورزی حیوانات مسئول اکثر انتشار گازهای گلخانه ای مرتبط با مواد غذایی است که حدود 20 درصد از انتشار گازهای گلخانه ای جهانی را به خود اختصاص می دهد. به سمت رژیم گیاهخواری بدون ایجاد تغییر در رژیم غذایی؛ اثرات زیستمحیطی سیستم غذایی فعلی چالشهای جدی برای ساکنان زمین ایجاد میکند و میتواند از مرزهای سیارهای بنیادی که به دنبال تعریف فضای عملیاتی امن هستند، فراتر رود. یافته های دانشمندان نشان می دهد که غذاهای گیاهی فرآوری نشده مانند سویا، نخود و لوبیا برای جایگزینی گوشت و لبنیات در کشورهای با درآمد بالا مناسب هستند و در کل عملکرد خوبی دارند.
در مقابل، غذاهای فرآوری شده گیاهی، مانند همبرگرهای گیاهی و شیرهای گیاهی، با مزایای آب و هوایی کمتر و هزینه های بالاتر نسبت به غذاهای فرآوری نشده همراه بودند، اما همچنان دارای مزایای زیست محیطی، سلامتی و تغذیه ای قابل توجهی در مقایسه با غذاهای حیوانی بودند. تیم تحقیقاتی به این نتیجه رسیدند که انتخاب حبوبات به جای گوشت و لبنیات «عدم تعادل تغذیه» را در کشورهای پردرآمد مانند بریتانیا به نصف کاهش میدهد، مرگهای زودرس بهویژه در اثر بیماریهای مرتبط با رژیم غذایی را تا یک دهم کاهش میدهد و اثرات زیستمحیطی رژیمها را کاهش میدهد. بیش از نیمی و بیش از یک سوم هزینه.
دکتر از موسسه تغییرات محیطی آکسفورد که این تحقیق را انجام داده است. مارکو اسپرینگمن گفت: کاهش مصرف گوشت و لبنیات در کشورهای با درآمد بالا برای محدود کردن تغییرات آب و هوایی، از دست دادن تنوع زیستی و بهبود سلامتی بسیار مهم است رژیم های فعلی.”