گزارش بانک اطلاعاتی تفکر و فرهنگ جمعیت ، سعیده رحیمی در گفتگو با این زمینه ، در مورد تأثیر فرهنگ های مختلف بر الگوی زن سوم گفت: الگوی سوم زن پدیده ای نیست که از فرهنگ ها و زندگی فرد جدا شود.

به گفته این منطقه ، سعید رحیمی گفت: “مدل سوم این زن بیان می کند که زن انقلاب اسلامی و کسی که می تواند رهبری عمومی جامعه را در انقلاب اسلامی و سایر تحولات اجتماعی به عهده بگیرد ، یک خانم مسلمان است که تحت تأثیر سنت های شرقی قرار دارد.” در اینجا شرق البته نمادی از سنت است ، نه همه سنت ها به شرق ، و غرب نمادی از مدرنیته است زیرا زن مدرن غربی به سمت ابتذال رفته است.

مودارس گفت: “الگوی سوم زن ، سنتی که بدهی های زن را در بر می گیرد از بین می رود و از طرف دیگر ، کارآیی و فعالیتهایی را که ناشی از نعمت و ابتذال است از بین می برد.” در این مدل ، زن نقش اصلی خود را بازی می کند ، که مبتنی بر اعتقادات اسلامی و چارچوب دین است.

وی گفت: فرهنگ ها متفاوت هستند ، اما این اختلافات منشأ مؤلفه های مدل سوم را تغییر نمی دهد و می گویند: وقتی دین به فرهنگ های مختلف می رود ، با این فرهنگ در هم تنیده می شود ، مانند آداب و رسوم مسلمانان ، افغانستان ، عراق و غیره.

رحیمی گفت: الگوی سوم زن یکسان است و یک اصل مداوم مانند خانواده ای دارد که بسته به فرهنگ های مختلف متفاوت است ، اما نوع الگوی سوم تغییر نمی کند.

“وقتی ما به تاریخ شفاهی زنان در فرهنگ ها و کشورهای مختلف نگاه می کنیم ، این روشن می شود. به عنوان مثال ، جامعه ایران ، که شامل گروه های قومی و نژادهای مختلف ترکیه ، فارس ، اعراب و با زبان و فرهنگ متفاوت ، الگوهای بزرگ پس از اسلامی است که نمونه ای از مدل سوم زنان است.

این فعال فرهنگی ادامه داد: زن سوسنگاردی ، که حماسه ای در جنگ ایجاد کرده است ، در یک بانوی تهانی در جنگ نقش متفاوتی ایفا می کند ، اما این تفاوت ها در الگوی سوم و بانوی یک انقلاب متفاوت است. زیرا اصول تعریف شده اند.

وی گفت: همین مورد در مورد تاریخ شفاهی زنان در جامعه عرب نیز صدق می کند. به عنوان مثال ، بنت الدی صدر و سایر زنانی که در راه مبارزات صدام در عراق بودند و مشکلات بی شماری را متحمل شده اند ، نمونه ای از مدل سوم زن است. اگرچه تاریخ شفاهی آنها به خوبی ثبت نشده است ، اما واضح است که تفاوت های فرهنگی اساساً هیچ تاثیری در تحول اجتماعی ندارد.

رحیمی گفت: “مدل سوم از ارزش های دینی ناشی می شود و با فرهنگ ها مقابله نمی کند ، مگر اینکه فرهنگی وجود داشته باشد که زن را به سمت بدهی ها سوق دهد.” به عنوان مثال ، برخی از سنت ها به حدی قوی هستند که نمی توانند یک آژانس اجتماعی برای زنان ایجاد کنند یا نقش های خانوادگی زنان آنقدر دشوار است که از نقش های اجتماعی با یا از طرف دیگر آنقدر زیاد جلوگیری می کند که مانع از خانواده شود. این فرهنگ ها الگوی سوم را به خطر می اندازند و به اصل الگوی سوم آسیب می رسانند.

وی گفت: “ما در سن رسانه ها زندگی می کنیم و رسانه ها قدرت دارند و می توانند بر همه مشکلات تأثیر بگذارند.” رسانه ها ، از جمله کتاب ، تصاویر و غیره ، می توانند نقش اساسی در ترویج مدل سوم و معرفی بانوی انقلاب اسلامی داشته باشند.

محقق تاریخ شفاهی گفت: معرفی الگوی سوم در ابعاد آن دقیق تر و گسترده تر است و می تواند هنگام شناسایی جامعه مؤثرتر باشد.

وی تأکید کرد که معرفی شاخص مدل سوم در رسانه ها چقدر مهم است: به عنوان مثال ، فیلم های کمتری با زنان با روحیه انقلابی در منوهای امام امام یا آثاری که زنان در فعالیت ها و نگرانی های اجتماعی و خانواده مداری آنها درگیر هستند نشان داده می شود.

رحیمی افزود: “در بیشتر فیلم ها ، موضوع زنان با مشکلات همراه است و حتی وقتی به ابعاد انقلابی می رسد ، این مباحث بسیار جذاب نیستند و می توانند باعث شوند مخاطب از بیننده فرار کند یا از آن استقبال نکند.” اگر این مشکلات حل شود و فیلمسازان به این مشکلات توجه کنند ، می توانید داستانهای جذاب تری را بگویید.

وی ادامه داد: به عنوان مثال ، بسیاری از زنان در جنگ سوریه حضور داشتند. برخی از این افراد حتی از خانواده های خود آگاه نبودند و فقط زنانشان می دانستند. این یک موضوع بسیار جذاب و مهمی است که می توان به آن پرداخت.

مودارس گفت: “وقتی صحبت از شهدا می شود ، او بیشتر در مورد نقش خانواده خود در رشد و آموزش شخصیت شهید است.” رسانه ها همچنین باید به این ابعاد توجه کنند و داستانی دقیق تر در مورد زندگی خانواده شهید ارائه دهند.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما