به گزارش مگتو، نیروی دریایی آمریکا به شدت درگیر درگیری ها در غرب آسیا است و منابع و نیروی انسانی خود را در آن منطقه مستقر کرده است. عملیات نظامی این کشور در این منطقه بسیار طولانی شده و ناوها و پرسنل نیروی دریایی را خسته کرده است.
بر اساس مقاله مجله تایم، این غرق شدن در منطقه بر توانایی نیروی دریایی ایالات متحده برای تمرکز بر اولویت های استراتژیک کشور تأثیر گذاشته است. به خصوص در منطقه هند و اقیانوس آرام که نفوذ چین در آن در حال افزایش است.
در گزارش تایم آمده است: «نیروی دریایی ایالات متحده به غرق شدن در خاورمیانه با هدف دستیابی به یک هدف دست نیافتنی ادامه می دهد، در حالی که ایالات متحده میدان را در منطقه اقیانوس آرام پاکسازی می کند، که بسیار مهمتر است (برای منافع ایالات متحده).» این گزارش برجسته می کند. خطرات حضور طولانی مدت در منطقه، از جمله کاهش منابع و ناتوانی در تغییر جهت استراتژیک.
چرخش استراتژیک به اقیانوس آرام
به گزارش ایسنا، واشنگتن مدت ها پیش به این نتیجه رسید که برای حفظ قدرت خود نیاز به حضور قوی تری در منطقه هند و اقیانوسیه دارد، اما حضورش در منطقه مانع تحقق این خواسته شده است. ظهور چین به عنوان یک قدرت دریایی، ایالات متحده را مجبور کرده است که در اولویت های خود تجدید نظر کند. اما عملیات فعلی در منطقه غرب آسیا همچنان مانعی برای تغییر سیاست است.
مجله تایم هشدار میدهد: «تحولات آینده حتی بدتر است: ظرفیت کشتیسازی چین در حال حاضر 200 برابر بیشتر از آمریکا است!» برای آمریکا، این به این معنی است که ادامه حضور نظامیاش در منطقه، چین را در زمینه نیروی دریایی برابر خواهد کرد.
سوالاتی در مورد کارایی ناو هواپیمابر
این مقاله همچنین سوالاتی را در مورد کارایی و بقای ناوهای هواپیمابر آمریکایی در منطقه مطرح می کند. به خصوص با توجه به فناوری های پیشرفته ضد کشتی. همچنین یکی یکی از بزرگترین نگرانی های کارشناسان آسیب پذیری ناوهای هواپیمابر آمریکایی در مناطق محدودی مانند خلیج فارس است.
در سال 1982، Hyman Rickover، دریاسالار معروف نیروی دریایی ایالات متحده، در برابر کنگره این کشور شهادت داد که “ناوهای هواپیمابر آمریکایی در جنگ مستقیم با روسیه تنها 48 ساعت زنده می مانند.” تایم با استناد به اظهارات این شخصیت برجسته نیروی دریایی ایالات متحده، چالشهای در حال تحول ناوهای هواپیمابر در درگیریهای جهانی امروز را برجسته کرد و به نیاز به ارزیابی ساختار و “مفهوم عملیات” نیروی دریایی ایالات متحده اشاره کرد.
چالش ها در حوزه امنیت و پرسنل
گسترش حضور آمریکا در منطقه، نیروی کار آن کشور را به چالش کشیده و منجر به استفاده از کشتی هایی با ملوان های کمتر شده است. اما همین مردم از ماندن طولانی در دریا خسته شده اند. این باعث افزایش نگرانی های ایمنی و همچنین فراوانی تصادفات شده است. از جمله برخورد دو ناوشکن آمریکایی “جان اس مک کین” و “فیتزجرالد” در سال 2017.
مجله تایم به پیامدهای انسانی ماموریت های طولانی مدت و استرس زا اشاره کرد و بر لزوم رسیدگی به مسائل پرسنلی در نیروی دریایی ایالات متحده برای حفظ امنیت و آمادگی ایالات متحده تاکید کرد. از جمله ارائه دوره های استراحت و آموزش مناسب برای کارکنان.
کمبود مهمات دقیق
نگرانی هایی در مورد استفاده از مهمات خوشه ای – از جمله موشک های تاماهاوک – در عملیات های آمریکا در منطقه مطرح شده است. تایم هشدار داده است که استفاده از این مهمات در عملیات های رادارگریز تأثیر چشمگیری بر آمادگی نیروی دریایی ایالات متحده در درگیری های احتمالی در اقیانوس آرام، به ویژه رویارویی با چین خواهد داشت.
در این مقاله آمده است: «در حمله به حوثی ها (انصارالله یمن) در 12 ژانویه 80 موشک تاماهاوک استفاده شد. این نشان دهنده بیش از نیمی از ظرفیت تولید سالانه آن در آمریکا است.» این نشان دهنده هزینه های بالای ایالات متحده در نتیجه حضور طولانی مدت این کشور در منطقه است.
تشدید تهدید از سوی چین
ظهور چین به عنوان یک قدرت دریایی بزرگ چالش بزرگی برای نیروی دریایی ایالات متحده و تسلط آن بر اقیانوس هند و اقیانوس آرام است. با پیشی گرفتن نیروی دریایی ارتش آزادیبخش خلق از نیروی دریایی ایالات متحده در اندازه و ظرفیت تولید کشتی، ایالات متحده باید به دنبال یک نیروی دریایی مناسب باشد. پاسخ استراتژیک به دنبال عقب ماندگی و این نفوذ چین.
در این مقاله آمده است: «وقتی آمریکا در افغانستان مشغول بود، چین 313 کشتی جنگی ساخت.» دو دهه پیش، نیروی دریایی چین فقط در تصور وجود داشت. اما تمرینهای اخیر نشان میدهد که اکنون شکست ناوگان چین برای نیروی دریایی آمریکا بسیار دشوار است.
تجدید ساختار و چرخش استراتژیک
در این مقاله، تایم به واشنگتن توصیه میکند که غرب آسیا را رها کند و همزمان با بازسازی قدرت دریایی خود، بر منطقه هند و اقیانوس آرام تمرکز کند. به گفته تایم، ایالات متحده باید «از سنتکام خارج شود» و برای چالش های جدید در جهان آماده باشد.
310310