بعدی- برخی از مطالعات نشان داده اند که پیاده روی تنها به مدت دو دقیقه پس از صرف غذا می تواند تاثیر قابل توجهی بر قند خون داشته باشد.
طبق گزارش فرارو به نقل از Eating Well، سطح قند خون به طور طبیعی در طول روز افزایش و کاهش می یابد، اما زمانی که بدن شما در تنظیم این روند مشکل دارد، این روند طبیعی می تواند منجر به مقاومت به انسولین و سایر مشکلات سلامتی شود. به طور معمول، بدن شما از انسولین برای کمک به سلول ها برای جذب گلوکز از خون شما استفاده می کند. وقتی این فرآیند به خوبی انجام شود، سطح قند خون در محدوده سالم باقی می ماند و انرژی ثابتی را در طول روز فراهم می کند. اما در افراد مبتلا به مقاومت به انسولین، مانند دیابت نوع 2، گلوکز در جریان خون باقی می ماند و باعث افزایش سطح قند خون می شود.
خوشبختانه فعالیت بدنی منظم یکی این یکی از بهترین راه ها برای کنترل سطح قند خون است زیرا گلوکز به عنوان سوخت در طول فعالیت بدنی به سلول های عضلانی شما کشیده می شود. مطالعات نشان می دهد که این فرآیند با بهبود حساسیت به انسولین و افزایش جذب گلوکز توسط سلول ها، حتی پس از ورزش، به کاهش سطح قند خون کمک می کند. ورزش منظم همچنین می تواند سلامت قلب و عروق را بهبود بخشد که ارتباط نزدیکی با کنترل بهتر قند خون دارد. زمان ورزش همچنین می تواند تفاوت واقعی در نحوه مدیریت گلوکز توسط بدن ایجاد کند.
به نظر می رسد ورزش در بعدازظهر و عصر برای کنترل قند خون بسیار مفید است. اگرچه ورزش صبحگاهی هنوز مفید است، اما تحقیقات نشان می دهد که ورزش در بعد از ظهر یا بعد از ظهر ممکن است به شما در مدیریت بهتر مقاومت به انسولین کمک کند.
یک مطالعه در سال 2022 نشان داد شرکتکنندگانی که بعد از ظهر ورزش میکردند، 18 درصد کاهش مقاومت به انسولین را تجربه کردند، در حالی که آنهایی که در عصر ورزش میکردند، 25 درصد کاهش را تجربه کردند. با این حال، ورزش صبحگاهی به طور قابل توجهی مقاومت به انسولین یا سطح چربی کبد را بهبود نمی بخشد. در حالی که دلایل این امر هنوز در حال بررسی است، مشخص شده است که ورزش بعد از ظهر و عصر ممکن است بهترین مزیت را در مدیریت سطح قند خون داشته باشد.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها توصیه می کند که بزرگسالان سالم هر هفته 150 تا 300 دقیقه فعالیت بدنی با شدت متوسط یا 75 تا 150 دقیقه فعالیت بدنی با شدت شدید را هدف قرار دهند. البته اگر تازه ورزش می کنید، به آرامی شروع کنید و با افزایش استقامت به تدریج سطح فعالیت خود را افزایش دهید. سعی کنید فعالیت های مختلف را با هم ترکیب کنید تا بیشترین بهره را از برنامه ورزشی خود برای تنظیم قند خون ببرید. برخی از انواع ورزش که باید در نظر گرفته شود عبارتند از:
ورزش های هوازی: فعالیت هایی مانند پیاده روی، شنا، دوچرخه سواری و دویدن برای بهبود سلامت قلب و کاهش قند خون عالی هستند. ورزش هوازی منظم می تواند جریان خون را افزایش دهد، مقاومت به انسولین را کاهش دهد و از مدیریت طولانی مدت وزن حمایت کند.
تمرینات قدرتی: تحقیقات نشان می دهد که وزنه زدن یا استفاده از نوارهای مقاومتی به ساخت توده عضلانی کمک می کند، که می تواند جذب گلوکز توسط سلول ها را افزایش دهد و حساسیت کلی به انسولین را بهبود بخشد.
یوگا و حرکات کششی: یوگا می تواند به کاهش استرس و افزایش آرامش کمک کند، در نتیجه کورتیزول (هورمون استرس) را کاهش داده و سطح قند خون را متعادل می کند. ترکیب تمرینات کششی و ذهن آگاهی نیز ممکن است از کنترل بهتر گلوکز حمایت کند.
به طور کلی، تحقیقات نشان داده است که ورزش در بعد از ظهر و عصر ممکن است بیشترین فواید را برای کنترل قند خون داشته باشد. در حالی که توجه به این نکته جالب است، توجه به این نکته مهم نیز مهم است که فعالیت بدنی در هر زمانی از روز مفید است. در واقع، اگر ورزش صبحگاهی را به عنوان بخشی از برنامه روزانه خود در نظر می گیرید، ورزش صبحگاهی ممکن است بهترین گزینه شما باشد. فقط یادت باشه ورزش کنی یکی یکی از راه های سالم برای کاهش قند خون است. خواب، هورمون ها، داروها و سایر عوامل مخرب نیز می توانند بر قند خون تأثیر بگذارند. البته آنچه می خوریم بیشترین تأثیر را دارد.