بعد از گذشت یک هفته از وقوع زلزلهای به بزرگی حدود ۷ ریشتر در کشور مراکش (مغرب)، فعالیتهای جستجو و نجات همچنان ادامه دارد و تلاشهای امدادرسانی در حال انجام است. در این زلزله، تقریباً ۳ هزار نفر جان خود را از دست دادند.
به گزارش پی ام آپ به نقل از عصرایران، سایت شبکه الجزیره با انتشار تصاویری از وضعیت مناطق روستایی الحوز در کشور مراکش / مغرب، نوشت: یک هفته پس از وقوع زلزله واژگون کننده در منطقه الحوز، که به هزاران نفر جان میخواهد؛ هنوز بوی مرگ در مناطق آسیبدیده قابل استشمام است. این زلزله، شدیدترین زلزله در یک قرن اخیر در کشور مراکش به شمار میرود.
مقامات مراکشی در تلاش برای نجات و امدادرسانی به آسیبدیدگان، ادامه میدهند و در حال ارزیابی خسارات ساختمانها و راههای مسدود شده هستند.
لازم به ذکر است که سادگی ساختمانهای خاکی، که در برابر زلزلهای با شدت ۶.۸ ریشتر مقاومت نکردند، تعداد قربانیان را نسبتاً کاهش داده است، در حالی که زلزلهای که در فوریه سال گذشته در ترکیه رخ داد، منجر به کشته شدن بیش از ۴۶ هزار نفر به دلیل ساختمانهای چند طبقه شد.
بعضی از افراد به طرز عجیب و غریبی از زلزله ویرانگری که منطقه الحوز در کوههای اطلس را لرزاند، به سلامت جان سالم به در بردند. اما با توجه به شدت زلزله و ماهیت ساختمانهای گلی، خسارتهای قابل توجهی به خانهها وارد شد. این امر باعث شد که ساکنان مناطق زلزلهزده بهطور موقت در چادرها زندگی کنند، اما آنها از آینده زمستانی نگرانند، بهویژه اینکه این مناطق منطقههای کوهستانی هستند و بارش برف بیش از یک متر را خواهند تجربه کرد.
وضعیت خانه های تاریخی شهر مراکش
وضعیت خانههای آسیبدیده در منطقه تاریخی شهر مراکش پس از زلزله اخیر، موضوعی است که توسط خبرنگاری از خبرگزاری فرانسه گزارش شده است.
به گفته خبرنگار، ساکنان مناطق قدیمی و تاریخی شهر مراکش به دلیل ترس از فروپاشی ساختمانها، خانههای خود را ترک کردهاند.
در بخش قدیمی شهر مراکش، به ویژه در محله تاریخی “ملاح”، گردشگران خارجی درگیر وضعیتی هستند که خانوادههای کاملی در آن به دلیل زلزله ویرانگر روز جمعه خانههای خود را از دست دادهاند. در عین حال، ترس از فروپاشی بیشتر همچنان در بین مردم وجود دارد. هنوز شمارش رسمیی از خانههای آسیبدیده صورت نگرفته است. زلزلهای با قدرت ۶.۸ ریشتر حداقل ۲۹۰۰ نفر را کشته است و مرکز این زلزله در نزدیکی مراکش، پایتخت گردشگری کشور مغرب است.
سعیده میروش، یکی از ساکنان شهر مراکش، به خسارات جدی در خانههای ناشی از زلزله اشاره کرده و گفت: “بعضی از ساکنان مانند پدرم به خانواده و دوستان خود پناه بردند، اما بسیاری از مردم در فضای باز زندگی میکنند.”
وی افزود: “ما توانایی انجام تعمیرات را نداریم. مسئولان آمدند تا بررسی کنند، اما چیزی به ما نگفتند. نمیدانم چه خواهیم کرد. آیا خانه فرو میریزد؟ نمیدانم.”
منتظر میمانیم تا مهندسان در روز چهارشنبه به این منطقه برسند، در حالی که تیمهای وزارت مسکن در روز سهشنبه بازدیدهای خود را ادامه دادند. با این حال، هنوز شمارش رسمیی از خانههای آسیبدیده انجام نشده است.
“شکیب بن عبدالله”، رئیس سازمان مهندسان معماری مراکش به خبرگزاری فرانسه توضیح داد: “ما تشخیصهای لازم را انجام خواهیم داد تا ببینیم آیا خانهها باید تخلیه شوند یا کار مقاومسازی باید انجام شود.”
وی ادامه داد: زمینلرزهها نه تنها باعث تخریب خانهها میشوند، بلکه ساختمانهای باقیمانده هم به خطر بزرگی تبدیل میشوند. این شهر باستانی شامل خانههای گلی بسیار قدیمی است. او افزود: این سبک معماری میتواند شکنندگی این ساختمانها را در صورت بارش باران افزایش دهد. ما در سریعترین زمان ممکن برای ارزیابی خطرات کار خواهیم کرد.
با شکیبایی مسئولان را منتظر میمانیم و نگرانی همچنان بر اهالی منطقه تاریخی شهر مراکش حاکم است. منطقه تاریخی “الملاح” در گذشته محل زندگی یهودیان بود. سپس نام آن به “السلام” تغییر کرد، اما در سال 2017 دوباره به نام قبلی “الملاح” بازگشت. همچنین در همان سال با هدف توسعه پتانسیل گردشگری، بازسازی گستردهای در این منطقه با هزینه تقریباً 17.5 میلیون یورو انجام شد.
سعیده میروش، یکی از اهالی این منطقه تاریخی، میگوید مقامات پناهگاهی را برای ساکنانی که خانههایشان آسیب دیده برپا کردهاند، “اما هیچ کس نمیخواهد به آنجا برود زیرا خارج از شهر است.”
زینب خولاکی، یک زن ۶۷ ساله است که ترجیح میدهد با سه فرزند و چهار نوه خود و همچنین چند همسایه در یک کمپ خودساخته که در وسط محله برپا کردهاند، اقامت کند. آنها به لطف کمک همسایگان، غذا و برخی اقلام اولیه را دریافت میکنند.
نخست وزیر مراکش، عزیز اخنوش، روز دوشنبه گذشته تایید کرد که ساکنانی که خانههایشان تخریب شدهاند، “غرامت دریافت خواهند کرد”. وی توضیح داد: “یک برنامه شفاف وجود خواهد داشت که سعی خواهیم کرد آن را در این هفته آماده کنیم.”
بچههای محله هم مدرسههایشان تخریب شده است. به گفته زینب، “از جمعه شب لباسهایشان را عوض نکردهاند”. او در میدان معروف مسجد الفنا در مرکز شهر مراکش کار میکند و برای گردشگران طرح حنا میکشد.
بسیاری از زنان از وضعیت خود شکایت دارند زیرا نمیدانند آیا کمکی دریافت میکنند و چه زمانی سرپناه دریافت خواهند کرد. یکی از آنها گفت: “مقامات کجا هستند؟ دولت کجاست؟ چرا در یکی از میادین اصلی چادر برپا نشد؟” او ترجیح میدهد نامش آورده نشود.
زن دیگری به طعنه پاسخ داد: “زیرا این کار گردشگران را راضی نمیکند.”
آثار زلزله در منطقه الحوز – کشور مراکش (مغرب ) – گتی ایمیجز
آثار زلزله در منطقه الحوز – کشور مراکش (مغرب ) – خبرگزاری رویترز
آثار زلزله در منطقه الحوز – کشور مراکش (مغرب ) – خبرگزاری اروپایی
آثار زلزله در روستای تینمل ، منطقه الحوز – کشور مراکش (مغرب ) – خبرگزاری اروپایی
آثار زلزله در منطقه الحوز – کشور مراکش (مغرب ) – خبرگزاری فرانسه
آثار زلزله در منطقه الحوز – کشور مراکش (مغرب ) – خبرگزاری فرانسه
آثار زلزله در منطقه الحوز – کشور مراکش (مغرب ) – خبرگزاری رویترز
آثار زلزله در روستای طلعة يعقوب – منطقه الحوز – کشور مراکش (مغرب ) – خبرگزاری رویترز
آثار زلزله در روستای تيغيشت – کشور مراکش (مغرب ) – خبرگزاری فرانسه
آثار زلزله در منطقه الحوز – کشور مراکش (مغرب ) – خبرگزاری فرانسه
آثار زلزله در منطقه الحوز – کشور مراکش (مغرب ) – خبرگزاری فرانسه
آثار زلزله در منطقه الحوز – کشور مراکش (مغرب ) – خبرگزاری آناتولی ترکیه
آثار زلزله در روستای طلعة يعقوب – منطقه الحوز – کشور مراکش (مغرب ) – گتی ایمیجز
آثار زلزله در منطقه الحوز – کشور مراکش (مغرب ) – خبرگزاری آناتولی ترکیه
آثار زلزله در روستای تيخت منطقه الحوز – کشور مراکش (مغرب ) – خبرگزاری رویترز
در زلزله مراکش از دست رفتند و تنها عکس آنها باقی ماند – آناتولی
آثار زلزله در روستای طلعة يعقوب – منطقه الحوز – کشور مراکش (مغرب ) – رویترز
یکی از بی جا شدگان زلزله در شهر مراکش – خبرگزاری فرانسه
آثار زلزل در منطقه الحوز – کشور مراکش (مغرب ) – رویترز