رئیس گروه زلزله شناسی، مهندسی و مدیریت ریسک مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: اگرچه در علم زلزله شناسی قطعیتی وجود ندارد، اما به نظر می رسد زلزله اصلی امروز خوزستان زلزله 5.6 ریشتری است که انرژی زمین در حال تخلیه است. .
علی بیت اللهی امروز (پنجشنبه) در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در رابطه با زلزله صبح امروز در استان خوزستان افزود: این زمین لرزه حوالی ساعت 7 و 30 دقیقه صبح امروز با بزرگای موثر 5.6 ریشتر رخ داد و پس لرزه های قابل توجهی را به دنبال داشت اما نمی توان چنین بزرگی را به یاد آورد. پس لرزه هایی که در سال های اخیر در این منطقه رخ داده است.
وی تصریح کرد: پس از گذشت یک ساعت و نیم از زمین لرزه، بار دیگر پس لرزه ای به بزرگی 5.2 ریشتر را تجربه کردیم. با توجه به وقوع تدریجی پس لرزه ها، احتمال وقوع زمین لرزه بزرگ در این منطقه زیاد نیست.
بیت اللهی ادامه داد: اگرچه در علم زلزله شناسی قطعیتی وجود ندارد، اما به نظر می رسد تکان اصلی زلزله 5.6 ریشتری بوده و انرژی زمین در حال مصرف شدن است.
وی خاطرنشان کرد: زمین لرزه امروز در حاشیه مرز زمین ساختی فرورانش دزفول رخ داده و به نظر می رسد این مرز دزفول باعث وقوع زلزله و پس لرزه های بعدی شده است.
رئیس گروه زلزله شناسی، مهندسی و مدیریت ریسک مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی اضافه کرد: وقوع پس لرزه های بزرگ به معنای تنش شدید در منطقه است و این معضل به عنوان یک نعمت بزرگ تلقی می شود. زیرا نشان می دهد که این زمین لرزه انرژی خود را به صورت پس لرزه آزاد می کند و اگر زلزله بزرگی را شاهد بودیم باعث تخریب بیشتر می شد.
وی گفت: خوشبختانه این زمین لرزه در منطقه ای رخ داده که تراکم جمعیت کمتر بوده و حتی ناحیه ضربه نیز بزرگ و با شدت 6 بوده و در شهرستان گلگیر حدود 1000 نفر به ثبت رسیده است. .