به گزارش خبرگزاری اخبار آنلاینمسعود زریبافان، سیاستمدار اصولگرا و از دولتمردان دولت احمدی نژاد در گفت و گو با مگتو درباره انتظارات برای تغییر و اصلاح کابینه ریاست جمهوری گفت: در ابتدای سال سوم دوره اول رئیس جمهور بهترین زمان برای این رویداد مهم و ضروری است.

سخنگوی آمنا تلویحاً به فشارهای سیاسی و حتی خانوادگی برای عزل و نصب وی بر یک رئیس جمهور اشاره می کند و می گوید: ممکن است برخی افراد و جریانات سیاسی، جناحی، حزبی و حتی خانوادگی بخواهند نیروهای خود را به رئیس جمهور تحمیل کنند. اینها مانعی بر سر راه ایجاد دگرگونی و دگرگونی داوطلبانه یا غیرارادی در مجموعه حکومتی هستند که البته زیر بار چنین تحمیلی، افتخار دولت اسلامی نیست.

در ادامه گفتگوی خبرگزاری مگتو با مسعود زریبافان سخنگوی هیات امنا می خوانید:

*****

*رهبر انقلاب سال جدید را سال جهش تولید با مشارکت مردم نامگذاری کردند. این تعیین‌های اقتصادی متوالی تا چه اندازه دولت را به تغییر ساختار کابینه و تیم اقتصادی برای پیشبرد اهداف اقتصادی مورد نظر رهبر ملزم می‌کند؟

رهبر انقلاب هر ساله با توجه به شرایط کشور نامی را برای سال انتخاب می کنند و در عمل این اقدام نوعی سیاست راهبردی است که به گونه ای انجام می شود که محور و اولویت فعالیت های آن سال را تشکیل دهد. در واقع بر اساس قانون اساسی، تصمیم گیری سیاسی بر عهده رهبری است و این تصمیم گیری سیاسی بر اساس قانون اساسی و شرع است و بر اساس همین تصمیم گیری سیاسی است که قانون برنامه و سایر تخصصی ها. قوانینی وضع می شود که هرکسی مسئول اجرای سیاست ها و راهبردها از جمله شعار است. سالی که راهگشا و راهگشای حل مشکلات و بسترسازی برای پیشرفت کشور است، باید برنامه ها و فعالیت های خود را با شما هماهنگ کند و سازمان زیرمجموعه کار خود را بر اساس شعار سال انجام دهد. به این معنا که نام و شعار سال امسال و سال های بعد چراغ راه مسئولان است و این در هر حال با توجه به اینکه از سوی رهبری اتخاذ شده است، یک راهبرد شرعی و قانونی است. بر اساس اختیاراتی که قانون اساسی به آن اختصاص داده است، ایجاد و ابلاغ می شود و باید به تمام سطوح کارمندان دولت توجه و توجه شود.

بنابراین، دولت رئیس جمهور که مدعی و صادقانه به اجرای فرامین رهبری احساس تعهد می کند، باید بیش از سایر دولت ها به این نامگذاری ها توجه کند و خود و برنامه های خود را بر این اساس توسعه دهد، حتی اگر مشکل یا کمبودی در این زمینه وجود داشته باشد. این است که مشکل را حل کنیم و سعی کنیم از این شعار حداکثر استفاده را ببریم.

به جای تغییر قانون، دولت باید مردم را تغییر دهد

*به نظر می رسد یکی یکی از راهکارهایی که شرایط کنونی ایجاب می کند، تغییرات و تحولات در کابینه است. به نظر شما آیا رئیس جمهور نیاز به تجدید یا اصلاح کابینه در راستای شعار سال دارد؟

وقتی خط مشی، راهبرد یا قانون تصویب و ابلاغ می شود، مقام و مجری که با آن مخالف است، ابتدا باید آن را توجیه کند و اگر این کار انجام نشد، باید توسط مقام ارشد تغییر کند. این بدان معناست که دولت نباید به دنبال تغییر در سیاست و قانون باشد، بلکه باید به دنبال تغییرات فردی باشد که با آن سیاست، استراتژی و قانون همخوانی نداشته باشد و این به معنای برنامه محوری است نه مردم محوری.

برخی از رهبران به برخی قوانین اعتقادی ندارند، برخی معتقدند اما قادر به اجرای آن نیستند و برخی نیز به این وضعیت پایبند نیستند، دولتی که به فکر مردم و نظام باشد و به قوانین پایبند باشد دفتر استاندار و رهبری باید این افراد را تغییر دهید

بهترین زمان برای اصلاح کابینه

*به نظر شما آیا در حوزه های دیگر از جمله سیاست داخلی و خارجی نیاز به تغییر ساختار کابینه داریم؟ و از سوی دیگر: بازسازی در سال آخر دولت چقدر موثر است؟

قاعدتاً دولت ها باید در چهار سال دور اول انتخابات، عملکرد مثبت و قابل توجهی داشته باشند تا بتوانند موفق شوند و به شعارها و اهدافی که در انتخابات تعیین کرده اند برسند. ممکن است عده ای در این دولت در ابتدای کار دولت با هم همکاری نداشته باشند و توانایی های یکدیگر را به طور دقیق و کامل نشناسند، بنابراین لزوم تداوم یا تغییر در دولت نمایان می شود و آن قطعاً یکی دینی و مذهبی است. ضرورت و الزام قانونی فراتر از دوستی، خویشاوندی و جناح، دانشگاه و مصلحت، با درایت و استفاده از بهترین افراد متعهد، کاردان، کارآمد، با انگیزه، انقلابی و دولت‌آگاهانه و هماهنگ.

با شروع سومین سال دوره اول هر رئیس جمهور، بهترین زمان برای این رویداد مهم و ضروری است. در شرایطی که یک سوم از دوره دولت سیزدهم باقی مانده، زمان مناسبی است تا رئیس جمهور میزان انطباق دولت با اهدافی که در انتخابات ریاست جمهوری تعریف کرده و وعده هایی که به مردم داده است را ارزیابی کند. اگر فرد یا بخشی از دولت به نمره قابل قبولی نرسید، باید در مورد آن تصمیم گیری کرد.

برخی جریانات سیاسی می خواهند حکومت را بر مردم خود تحمیل کنند

البته ممکن است عده ای و جریان های سیاسی، جناحی، جناحی و حتی خانوادگی بخواهند خود و نیروهای خود را به رئیس جمهور تحمیل کنند و در ایجاد تحولات و تغییرات در مجموعه دولت، خواسته یا ناخواسته، موانعی ایجاد کنند. البته زیر بار این گونه تحمیل ها قدم زدن در شأن دولت اسلامی نیست.

یعنی ممکن است برخی از جریانات بگویند: ما در انتخابات ریاست جمهوری از آقای رئیس جمهور حمایت کردیم و باید در کابینه و دولت ایشان شرکت کنیم و با این ادعا جلوی بیچارگی ها را بگیرند و زیر بار بیچارگی ها بروند. من از دولت اسلامی اطلاعی ندارم.

مجلس به وزرا اجازه تغییر دولت را نمی دهد

در گذشته شاهد بودیم که دولت و وزیری می خواستند رئیس سازمانی را تغییر دهند، اما یک جریان سیاسی در مجلس و خارج از مجلس فشار آورد و مانع شد. نتیجه این می شود که سازمانی که ماموریت مهمی برای خدمت به مردم دارد، ماه هاست که ناکارآمد بوده است.

این رفتار نه به نفع دولت است و نه برای این جریان سیاسی و یقیناً هرگونه اختلالی که به دلیل این دخالت های غیرقانونی و غیرقانونی در ارائه خدمات به بخش های خاص رخ دهد، عواقب قانونی و شرعی برای مسئولان ذیربط و این جریان سیاسی در پی خواهد داشت.

رئیسی گفت بدهکار شخص و جریانی نیست

من معتقدم در انتخابات ریاست جمهوری 1400 هیچکس یا جریانی نمی تواند ادعا کند که از یک رئیس جمهور صرفاً بر اساس حمایت او حمایت شده است. در مقابل، مردم والی و انقلابیون به تشخیص خود پشت سر یک رهبر ایستادند و به او رای اعتماد دادند و از این حیث یک رهبر متعلق به هیچ شخص یا جریانی نیست، بلکه تنها متولی مردم و مردم است. رهبری.

بنابراین همانطور که رئیس جمهور قبلاً گفته بود: «ما با کسی اخوت نکرده‌ایم و بر سر مصلحت انقلاب، نظام و مردم با کسی دعوا نداریم»، انتظار می‌رود رئیس جمهور مورد انتظار افراد و سیاسی باشد. جریاناتی که مدعی استخدام و حمایت از افراد برای تغییر و تحکیم هستند، به مسئولیت خود توجهی ندارند. بلکه باید بر اساس رهنمودهای رهبر معظم انقلاب و مطالبات مردم و همچنین بر اساس شایسته سالاری عمل کند و اگر این اتفاق بیفتد قطعاً رئیس جمهور و دولتش می توانند موفقیت های بیشتری کسب کنند. .

نظر شورای ائتلاف متوجه فردی غیر از رئیسی بود اما…

*شورای ائتلاف و شورای وحدت از جمله متقاضیانی بودند که می خواستند از حضور رئیس جمهور در انتخابات ریاست جمهوری حمایت کنند.

البته همه جریانات مدعی حمایت از رئیسی هستند اما به نظر من در رای او سهمی نداشتند. در ایام انتخابات که گرایش مردم ولایی و انقلابی به آقای رئیسی در انتخابات 1396 مشخص و در سال 1400 قوت گرفت و رای آقای رئیسی طبق نظرسنجی های مختلف قطعی به نظر می رسید، جریان های مختلف به نوعی از رئیسی حمایت کردند و برخی احساس کردند. حتی خودش را مجبور کرد از او حمایت کند تا از جمعیت عقب نماند.

اتفاقا شورای ائتلاف هم در انتخابات 1396 و هم در انتخابات 1400 نظر خود را به فرد دیگری داشت. اما وقتی دیدند مردم خیلی بیشتر از شخص مورد نظرشان به رئیسی گرایش دارند، دیرتر از دیگران با صدای بلند از آقای رئیسی حمایت کردند، اما برای جبران این تاخیر.

بنابراین شورای ائتلاف نمی تواند در این زمینه ادعایی داشته باشد. اما بقیه هم نمی‌توانند ادعا کنند، چون بدون این جریان‌ها مردم به رئیسی رای می‌دادند و اگر رئیسی و دولتش بعد از آن خوب عمل کنند، مردم در دور بعد هم به او رای می‌دهند. تجربه دوره های گذشته نشان داده است که مردم در انتخابات ریاست جمهوری توجهی به تحرکات و احزاب سیاسی ندارند. به عبارت دیگر، وقتی نوبت به انتخابات ریاست جمهوری می رسد، مردم به فکر افراد هستند نه اینکه کدام حزب و جریان از آنها حمایت می کند.

بر اساس بررسی و ارزیابی دقیق عملکرد اعضای دولت و مسئولان سازمان های کلیدی و مستقل از فشار مردم و جریان های مختلف سیاسی، در حفظ مردم کارآمد، آگاه، متعهد، انقلابی و ولایی و در راستای رویکردهای جمعی. او باید وظایف شرعی و قانونی را در قبال نظام، مردم و کشور انجام دهد، زیرا تجربه لازم را ندارد و با رویکردهای دولت مغایرت دارد.

۲۷۲۱۱

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *