به گزارش عصرایران، آخرین ماه سال گذشته میلادی ( دسامبر 2024) ، شاهد بیشترین مسافر در فرودگاه بود یعنی 8.2 میلیون. دلیل آن را می توان در میزبانی دبی از جشن های سال نو میلادی دانست.
خبرگزاری فرانسه با اشاره به آمار جدید فرودگاه دبی، در گزارشی به چشم انداز آینده این مرکز سفرهای هوایی در جنوب خلیج فارس پرداخت.
آمار جدید فرودگاه دبی از سوی شرکت بهره بردار فرودگاه اعلام شده است.
آمار مسافران فرودگاه دبی در سال 2019 یعنی قبل از بروز همه گیری کرونا، عدد 89 میلیون و 100 هزار مسافر بود. همه گیری کرونا، باعث کاهش شدید مسافرت ها به ویژه مسافرت های هوایی شد.
در سال 2024، تعداد مسافران فرودگاه دبی از آمار قبل از همه گیری کرونا در سال 2019 فراتر رفت.
خبرگزاری فرانسه ادامه داد دبی به عنوان مرکز تجارت و گردشگری و فعالیت های اقتصادی، شاهد افزایش ساکنان و قیمت املاک است. همزمان امارات برای تنوع بخشی به درآمدهای غیرنفتی اش تلاش می کند.
کشور امارات به صورت فدرالی / اتحادیه اداره می شود. این کشور دارای یک دولت فدرال / سراسری / ملی و همزمان 7 دولت منطقه ای یا دولت شهر در ابوظبی ، دبی ، عجمان، شارجه، فجیره، امالقوین و راس الخیمه است. همیشه حاکم ابوظبی به عنوان رئیس دولت امارات و حاکم دبی، به عنوان نخست وزیر امارات تعیین می شوند.
ابوظبی به دلیل برخورداری از نفت و بیشترین مساحت، بزرگترین منطقه و ثروتمندترین است.
دولت های منطقه ای یا دولت شهر در امارات، از اختیارات کامل در حوزه اجرایی، دادگاه و قضایی، پلیس، اقتصادی و فرهنگی برخوردار هستند.
فرودگاه دبی به دنبال رکورد 100 میلیون مسافر
وی با اشاره به افت بازار سفر هوایی بعد از شروع همه گیری کرونا افزود: به محض بهبود بازار ما آماده بودیم… به همین دلیل توانستم به ظرفیت فرودگاه بازگردیم. توانستیم شرکت های هواپیمایی جدید را تشویق کنیم. در نتیجه، شاهد رشد بخش های موازی بسیاری در سال گذشته بودیم.
گریفیث گفت: “این یک رابطه همزیستی و وابستگی بین وضعیت خوب بخش هوانوردی و وضعیت خوب اقتصاد شهر (دبی) است.”
وی افزود: “اگر هواپیماهای زیادی را از ناوگان خود خارج کنید؛ اگر کل ناوگان را از خدمت رسانی خارج کنید پس ادامه خدمت رسانی نیازمند تهیه هواپیماهای جدید است. ما می دانیم که تامین هواپیما از بوئینگ و ایرباس با چالش بسیار بزرگی روبه رو است”.
وی افزود سختی های مرتبط با تقویت ناوگان های فعلی، بازنشستگی هواپیماها و خلبانان همه اینها باعث کمبود می شود این یعنی شرکت های هواپیمایی و فرودگاه هایی که دارای ظرفیت خالی هستند یعنی ظرفیت جذب مازاد تقاضا را دارند با تقاضاهای بیشتری روبه رو خواهند شد.
فرودگاه جدید، بازی را عوض می کند
مدیرعامل فرودگاه دبی گفت: این یک تغییر بزرگ برای شهر و جهان خواهد بود، زیرا به ما ظرفیت لازم را می دهد تا بتوانیم برای افزایش پروازها و گسترش ناوگان هر دو شرکت هواپیمایی فلای دبی و امارات پیش برویم.
فرودگاه جدید دبی ( آل مکتوم)
او نوشته بود: فرودگاه دبی در سال گذشته میلادی ( 2024) ، با 92 میلیون مسافر، شلوغ ترین فرودگاه بین المللی جهان شناخته شد. در این مدت 440 هزار پرواز انجام شد. فرودگاه دبی در سال گذشته میلادی، شاهد فعالیت 106 شرکت هواپیمایی و پروازهایی به 272 شهر در 107 کشور جهان بود. همچنین فرودگاه دبی در 10 سال گذشته، میزبان بیش از 700 میلیون مسافر و 3.3 میلیون پرواز بود.
اکثر مسافران به فرودگاه دبی، ترانزیت هستند یعنی دبی مقصد نهایی آنها نیست بلکه در راه رسیدن به مقصد نهایی، مجبور به توقف کوتاه در فرودگاه دبی برای تغییر هواپیما و ادامه به سمت مقصد هستند.
امارات 10 میلیون نفر جمعیت دارد که یک میلیون نفر ، شهروندان اماراتی و بقیه (9 میلیون نفر)، شهروندان خارجی مقیم هستند.
فرودگاه دبی مقر اصلی دو شرکت هواپیمایی بزرگ “امارات ” و “فلای دبی” است.
امارات 3 فرودگاه بزرگ دبی، ابوظبی و شارجه دارد. فرودگاه ابوظبی مرکز هواپیمایی الاتحاد و فرودگاه شارجه هم مرکز هواپیمایی ایر عربیا (العربیه) است.
فاصله فرودگاه ابوظبی تا دبی، 150 کیلومتر و فاصله فرودگاه شارجه و دبی ( 30 کیلومتر) است.
فرودگاه شارجه – امارات
فرودگاه ابوظبی در نیمه اول (6 ماه نخست ) سال 2024، میزبان 14 میلیون مسافر بود.
قبل از این فرودگاه شهر شارجه اعلام کرد در سال گذشته میلادی (2024)، میزبان بیش از 17 میلیون مسافر بوده است. این رقم نشان دهنده افزایش سالانه 11.4 درصدی است.
رئیس فرودگاه شارجه هم گفته بود فرودگاه به دنبال افزایش ظرفیت به رقم 25 میلیون مسافر در سال تا سال 2027 (2 سال دیگر) است.
منبع:عصرایران