جزئیات تورم مواد غذایی در دی این ماه توسط مرکز آمار منتشر شد. بر اساس این گزارش، گوشت همچنان رکورددار تورم مواد غذایی است و این شاخص برای بادمجان در این ماه به 39 درصد رسید.
به گزارش تجارت نیوز، بررسی گزارش مرکز آمار نشان می دهد که چگونه داده های جدید مرکز آمار نشان می دهد که تورم نقطه ای و ماهانه مواد غذایی در دی ماه 1402 دارای شاخص های 38.5 و 2.6 درصد است.
رشد بیش از 2 برابری 4 کالا؛ 5 محصول ارزان شد
بر اساس گزارش مرکز آمار، میانگین تغییر قیمت چهار کالای گوشت گوسفند، گوساله، کنسرو تن ماهی و گوجه فرنگی نسبت به ماه مشابه سال گذشته بیش از 100 درصد محاسبه شد.
این در حالی است که گوشت گوسفند با رکورد 127.6 درصد همچنان گران ترین گوشت محسوب می شود. پس از آن، گوشت گاو و گوساله با شاخص 123 درصد در رتبه دوم قرار دارند. گوجه فرنگی و کنسرو ماهی تن به ترتیب با 113 درصد و 107 درصد در رتبه های بعدی تورم نقطه ای قرار دارند.
البته قیمت پنج محصول نیز در این ماه مقایسه خواهد شد دی در سال گذشته تعداد کمتری وجود داشت، در بالای آن روغن نباتی جامد با تورم منفی 10 درصد ذکر شد. برنج ایرانی، سیب زمینی، پیاز و روغن مایع چهار محصول دیگری هستند که تورم منفی را ثبت کردند.
جزئیات تورم مواد غذایی و مواد غذایی در جدول زیر نشان داده شده است.
پیاز در یک ماه 18 درصد گران شد!
نگاهی به تورم ماهانه مواد غذایی نیز ارقام معناداری را نشان می دهد. از پیاز در این ماه در مقایسه با آذر حدود 18 درصد افزایش قیمت داشت. هندوانه در آن است آذر ماه اوج قیمت های یک ماهه بود، همچنین شرایط نسبتاً مشابهی داشت و باعث شد قیمت ها بیش از 17 درصد افزایش یابد.
گوشت گوسفند و انار از دیگر محصولاتی هستند که بیش از 10 درصد افزایش یافتند و تورم ماهانه شیرخشک نیز قابل توجه بود.
در این میان قابل ذکر است که برای 12 قلم تورم منفی ثبت شده است. به ویژه گوجه فرنگی که جزو رکوردداران شاخص تورم نقطه ای است، کاهش قیمت ماهانه را به ثبت رساند. علاوه بر این، خربزه شاهد کاهش قیمت بود که تقریباً 16 درصد بیشتر از هر محصول دیگری بود.