به گزارش بازتاب آنلاین، وی با اشاره به آمار صدور پروانه ساختمانی گفت: در سال 1400 درآمد شهرداری از صدور پروانه ساختمانی بالغ بر 67 میلیارد تومان بود اما در سال 1401 این رقم با افزایش 300 درصدی به 145 میلیارد تومان رسید. در سال 1402 نیز به دلیل نبود مشوق های لازم و رکود بازار، این روند فروکش کرده اما امسال این رقم به 160 میلیارد تومان رسیده است. پیش بینی می شود درآمد شهرداری از این محل تا پایان سال به 260 میلیارد تومان برسد.

فدوی از افزایش عوارض ساخت و ساز مرتبط با تورم انتقاد کرد و گفت: افزایش عوارض در شرایطی که بازار مسکن راکد است و تورم منفی دارد، منطقی نیست اگر هزینه های ساخت و ساز بیش از حد افزایش یابد، بسیاری از سازندگان منصرف می شوند بازار مسکن همچنان به رکود ادامه می دهد.

لزوم ارائه مشوق های ویژه به تولیدکنندگان مسکن
رئیس انجمن انبوه سازان استان گلستان با تاکید بر اهمیت حمایت از سازندگان مسکن گفت: ارتقای مسکن سازان باید تشویق شود. یکی باید جزو اولویت های شهرداری ها و شورای شهر باشد. متأسفانه در سال های اخیر به تدریج مشوق های ارائه شده به تولیدکنندگان کاهش یافته و این مشکل بر روند ساخت و ساز تأثیر منفی گذاشته است.

وی افزود: از سال 96 تا 1402 دفترچه عوارض شهرستان شامل تخفیف برای سازندگان مسکن بود. متاسفانه در برخی جاها این تخفیف ها لغو شده است. پیشنهاد می کنیم برای مناطق کم برخوردار تخفیف ویژه ای در نظر بگیریم تا علاوه بر رونق ساخت و ساز، وضعیت این مناطق بهبود یابد.

انتقاد از هزینه های بالای ساخت و ساز
فدوی همچنین با انتقاد از نرخ بالای اقساط کارمزد ساخت و ساز گفت: بر اساس مصوبات جدید نرخ کارمزد اقساط کارمزد ساخت 24 درصد افزایش یافته است. این در حالی است که بانک های قرض الحسنه کمتر از ۵ درصد سود وام های مشابه دریافت می کنند. این نرخ های بالا فشار مضاعفی بر تولیدکنندگان وارد می کند و مانع از ادامه فعالیت آنها در این زمینه می شود.

پیشنهاد استفاده از ظرفیت بافت های فرسوده
وی همچنین با اشاره به اهمیت نوسازی شهری و استفاده از ظرفیت بافت‌های فرسوده، گفت: پیشنهاد داده‌ایم که جامعه و سرمایه‌گذاران برای احیای بافت‌های فرسوده با یکدیگر همکاری کنند و علاوه بر تامین مسکن مورد نیاز، درآمد خوبی نیز داشته باشند برای جامعه ایجاد می شود.

لزوم بازنگری در فرمول های محاسبه هزینه های ساخت و ساز
رئیس انجمن انبوه سازان استان گلستان همچنین خواستار بازنگری در فرمول های محاسبه هزینه های ساخت و ساز شد و گفت: در سال 1403 هزینه های ارزش افزوده ناشی از تغییر کاربری بر اساس فرمول های مشخصی محاسبه شد اما در سال 1404 به آنها پرداخت شد. قبلا به کارشناسان رسمی دادگاه ارجاع شده و 40 درصد از ارزش افزوده تعیین شده به عنوان مالیات اخذ می شود. این تغییرات نه تنها ابهام ایجاد می کند، بلکه اعتراضات مردمی را نیز افزایش خواهد داد.

حمایت از تولیدکنندگان واقعی، راه خروج از رکود
فدوی در پایان تاکید کرد: حمایت از تولیدکنندگان واقعی مسکن می تواند راهکاری اساسی برای خروج از رکود باشد. باید مکانیزمی برای تشویق تولیدکنندگان مسکن به ساخت و ساز به جای سرمایه گذاری در بازارهای موازی معرفی شود. علاوه بر رونق صنعت ساختمان، شغل ایجاد می شود و شرایط اقتصادی بهبود می یابد.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما