به گزارش بازتاب آنلاین، سال 2025 برای بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اسرائیل و دشمن اصلی آن رژیم، ایران، سالی سرنوشت ساز خواهد بود.
خبرگزاری رویترز با این جمله در مقدمه آخرین گزارش از وضعیت ایران و رژیم اسرائیل در منطقه می نویسد: نتانیاهو قصد دارد اهداف راهبردی خود را تقویت کند: تقویت کنترل نظامی بر غزه، خنثی کردن برنامه های هسته ای ایران و استفاده از امتیاز. از تضعیف محور مقاومت.
به گزارش جماران، نویسنده در ادامه ادعا می کند که «سرنگونی اسد، برکناری رهبران ارشد حماس و حزب الله و تخریب ساختار نظامی آنها» پیروزی های بزرگ نتانیاهو است و می نویسد: «نتانیاهو آماده حمایت از هسته ای و ایران است. تسلیحات هسته ای توجه ویژه ای به برنامه های موشکی داشته باشند و در عین حال این دو را تهدیدی راهبردی برای اسرائیل بدانند.
گفته می شود ایران با یک تصمیم دشوار روبرو است: یا به برنامه غنی سازی هسته ای خود ادامه دهد یا فعالیت های هسته ای خود را کاهش دهد و مذاکرات را بپذیرد.
جوست هیلترمن، مدیر برنامه خاورمیانه و شمال آفریقا در گروه بین المللی بحران، در پاسخ به سوال رویترز مدعی شد که ایران در برابر حمله اسرائیل به ویژه علیه برنامه هسته ای خود آسیب پذیر شده است و اسرائیل می تواند به این تاسیسات حمله کند. اما این اقدام ایران را نابود نخواهد کرد.
غسان خطاب، تحلیلگر فلسطینی نیز به رویترز گفت که در حال حاضر هیچ چیزی نمی تواند اسرائیل را متوقف کند و اگر ایران سیاست های خود را تغییر ندهد، حمله به تاسیسات این کشور گزینه روی میز است.
رویترز به نقل از منابع نزدیک به مذاکرات می نویسد: به نظر می رسد نخست وزیر اسرائیل تا پایان سال 2024 با حماس توافقنامه آتش بس امضا کند تا به جنگ 14 ماهه غزه پایان دهد و گروگان های حماس را آزاد کند. اما غزه تحت کنترل نظامی اسرائیل باقی خواهد ماند مگر اینکه طرحی از سوی آمریکا پس از جنگ برای وادار کردن اسرائیل به واگذاری قدرت به تشکیلات خودگردان فلسطینی وجود داشته باشد که نتانیاهو آن را رد می کند.
کارشناسان معتقدند که اسرائیل برای آینده قابل پیش بینی در غزه باقی خواهد ماند، زیرا هرگونه عقب نشینی (از دیدگاه اسرائیل) خطر سازماندهی مجدد حماس را به همراه دارد. اسرائیل معتقد است که تنها راه حفظ دستاوردهای نظامی، ماندن در غزه است.
برای نتانیاهو، چنین نتیجه ای یک پیروزی استراتژیک خواهد بود که وضعیت موجود را تثبیت می کند و با دیدگاه او سازگار است: جلوگیری از ایجاد یک کشور فلسطینی و در عین حال تضمین کنترل طولانی مدت اسرائیل بر غزه، کرانه باختری و اورشلیم شرقی – سرزمین هایی که در سطح بین المللی به رسمیت شناخته شده اند. به عنوان بخش جدایی ناپذیر کشوری که به عنوان کشور آینده فلسطین شناخته می شود.
به گفته مقامات عرب و غربی، در حالی که توافق آتشبس میتواند به پایان فوری جنگ در غزه منجر شود، این مناقشه عمیق و چند دههای فلسطین و اسرائیل را حل نمیکند.
در صحنه، چشم انداز تشکیل کشور فلسطین، گزینه ای که دولت نتانیاهو بارها آن را رد کرده است، به طور فزاینده ای دست نیافتنی شده است و رهبران شهرک نشینان اسرائیل امیدوارند که ترامپ دیدگاه های آنها را بپذیرد. افزایش خشونت شهرک نشینان و قاطعیت روزافزون جنبش شهرک نشینان از طریق نصب بیلبوردهایی در برخی مناطق کرانه باختری با پیام “در فلسطین آینده ای وجود ندارد” فشار فزاینده ای بر فلسطینیان وارد کرده است.
جوست هیلترمن از گروه بین المللی بحران به رویترز گفت حتی اگر دولت ترامپ بخواهد برای پایان دادن به مناقشه تلاش کند، هر راه حلی بر اساس شرایط اسرائیل خواهد بود.
در دوره قبلی ترامپ، نتانیاهو چندین پیروزی دیپلماتیک به دست آورد. از جمله معامله قرن (طرح صلح با حمایت ایالات متحده که ترامپ در سال 2020 برای حل مناقشه اسرائیل و فلسطین پیشنهاد کرد). این طرح، در صورت اجرا، تغییرات قابل توجهی در سیاست ایالات متحده و توافقات بین المللی به دنبال خواهد داشت و به وضوح به سمت اسرائیل گرایش پیدا می کند و از نظر معنا و اهمیت با چارچوب قدیمی «سرزمین برای صلح» که در گذشته بر مذاکرات هدایت شده در گذشته حاکم بود، تفاوت معناداری خواهد داشت. .
این طرح به اسرائیل اجازه می دهد تا بخش های وسیعی از سرزمین های اشغالی در کرانه باختری را ضمیمه کند. از جمله شهرک های اسرائیلی و دره اردن. همچنین اورشلیم را به عنوان “پایتخت متحد اسرائیل” به رسمیت می شناسد و عملا ادعای فلسطینیان مبنی بر قدس شرقی به عنوان پایتخت آن را رد می کند. یکی یکی از اهداف اصلی آنها تشکیل دولت است و این در تضاد با قطعنامه های سازمان ملل است.
سوریه در یک دوراهی حساس قرار دارد
سوریه با اسرائیل هم مرز است و پس از سرنگونی اسد توسط نیروهای مخالف جبهه تحریرالشام (HTS) به رهبری احمد الشرع معروف به ابومحمد الجولانی در یک مقطع حساس قرار دارد.
الجولانی اکنون با وظیفه دلهره آور تثبیت کنترل بر سوریه متلاشی شده مواجه است. جایی که ارتش و پلیس از هم پاشیده اند. تحریر الشام باید بسیاری از چیزها را از ابتدا بازسازی کند: تامین امنیت مرزها و حفظ ثبات داخلی در برابر تهدیدهای جهادگران، بقایای رژیم اسد و دیگر دشمنان.
بزرگترین ترس در میان سوری ها و ناظران این است که تحریر الشام، که زمانی با القاعده متحد بود، اما اکنون خود را به عنوان یک نیروی ملی گرای سوری به دنبال مشروعیت نشان می دهد، به ایدئولوژی سختگیرانه اسلامی خود بازگردد.
توانایی یا شکست این گروه در حفظ این تعادل، آینده سوریه را رقم خواهد زد. که در آن جوامع مختلف سنی، شیعه، علوی، کرد، دروزی و مسیحی زندگی می کنند.
جوست هیتلرمن می گوید: اگر در این ناسیونالیسم سوری موفق شوند، امیدی به سوریه است، اما اگر به منطقه امن اسلام گرایی ایدئولوژیک خود بازگردند، سوریه با تجزیه مواجه خواهد شد. شما ممکن است برای مدت طولانی شاهد هرج و مرج و یک سوریه ضعیف باشید، مانند آنچه در لیبی و عراق دیدیم.
310310