بعدی- 25 نوامبر (5 آذر) روز جهانی مبارزه با خشونت خانگی است. خشونت خانگی و خانوادگی مهمترین مشکل زنان امروز است. خشونت خانواده در سفر دشوار زندگی زنان یکی یکی از مهمترین مسائلی که باید حل شود.

به گزارش فرارو، متن زیر درباره فیلم هایی است که به این موضوع می پردازند.

فیلم های ایرانی درباره خشونت خانگی

خشونت خانگی علیه زنان همیشه به عنوان یک موضوع حاشیه ای در فیلم های ایرانی دیده می شود. با این حال، گاهی مطالعاتی ایجاد شده است که به این موضوع نگاه عمیقی دارد.

فیلم قرمز (1376)

فیلم قرمز ساخته فریدون جیرانی در ژانر درام-اجتماعی است و هدا تهرانی، محمدرضا فروتن و کمند امیرسلیمانی به ایفای نقش های اصلی می پردازند. هستی مشرقی با بازی هادیه تهرانی همسر مردی مشکوک و بیمار است که از بدرفتاری با همسرش دست بر نمی دارد.

شاید جالب باشد بدانید که داستان فیلم برگرفته از داستان واقعی زنی به نام ام البنین است که در سال ۱۳۷۱ توسط شوهرش به قتل رسید. اما برعکس در این فیلم فریدون جیرانی شرق حضور خود را حفظ می کند و داستان به گونه ای دیگر پیش می رود.

فیلم دو زن (1377)

The Dozen فیلمی به تهیه کنندگی تهمینا میلانی در ژانر اجتماعی با بازی نیکی کریمی، مریلا زارعی و آتیلا پسیانی است. میلانی در این فیلم دو بار زندگی یک زن، فرشته ای را نشان می دهد که استعداد و بهترین فرصت های خود را در جامعه مردسالار از دست می دهد: بار اول به دلیل آزار مردی در خیابان، بار دوم به دلیل آزار و اذیت مرد. شوهرش . غم انگیز است که همسرش با دوست داشتن فرشته آسیبی که به فرشته وارد می کند را توجیه می کند.

بهترین فیلم های تاریخ سینما با موضوع خشونت خانگی

فیلم “رگ خواب” (2015)

کاش هیچ وقت از این خواب شیرین بیدار نمی شدم، ماندگارترین دیالوگی است که در خواب می بینیم و می شنویم. این فیلم به کارگردانی حمید نعمت الله در سال 1394 در ژانر درام-عاشقانه با بازی لیلا حاتمی، کروش تهامی و الهام کردا و ترانه تیتراژ آن توسط همایون شجریان خوانده شده است.

رگ خواب داستان بی خانمانی زنی و جراحات او در خانه است. درباره خشونتی است که مردان در خانه به زنان وارد می کنند و گاهی اوقات هیچ کس باور نمی کند که همسرش آنها را مورد خشونت قرار می دهد یا به آنها آسیب می رساند. بهترین فیلم های تاریخ سینما با موضوع خشونت خانگی

فیلم ملی و مسیرهای کشف نشده (2016)

ملی و راه های ناموجودش در سال 1395 توسط تهمینا میلانی با بازی میلاد کی مرام، ماهور الوند و افسر اسدی ساخته شد. زندگی ملی پر از سختی ها و سختی هاست که همه این مشکلات با تردید و عشق مسموم آمیخته شده است. ملیحه دختر جوانی است که برای فرار از تعصبات و فضای مسموم خانه اش با پسری به نام بلک ازدواج می کند. نمونه بیرون آمدن از گودال و افتادن در چاه! حمایت خانواده سیاه پوست در صدمه زدن به ملیت نیز یکی یکی از موضوعاتی که کارگردان به آن پرداخته است.

اشتباه ملی در فرار از خانواده سنتی و مردسالار و ازدواج با یک مرد سیاهپوست بدون شناخت او باعث شده تا او وارد یک زندگی بی بازگشت شود زیرا می داند بازگشت به خانواده با مشکلات بیشتری همراه است. حمایت مادر سیاه که توسط همسرش مجروح شده است نشان می دهد که سیاه از کودکی شاهد آزار پدر مادرش بوده و آسیب رساندن به ملی را تنها راه زندگی بهتر می داند. عدم حمایت خانواده یکی این یکی از دلایلی است که زنان را مجبور می کند در خانه بمانند، جایی که بدانند آسیب خواهند دید.

بهترین فیلم های تاریخ سینما با موضوع خشونت خانگی

فیلم های خارجی درباره خشونت خانگی

فیلم های خارجی زیر درباره خشونت علیه زنان به ویژه در محیط خانه و خانواده است.

فیلم چراغ گاز

نور گاز به کارگردانی جورج کیوکر و بازی اینگرید برگمن یک فیلم ترسناک محصول سال ۱۹۴۴ است که از نمایشنامه خیابان فرشته پاتریک همیلتون اقتباس شده است. The Lamplighter داستان یک پیانیست پراگی را روایت می کند که یک خواننده زن را به خانه اش در لندن می کشاند تا جواهرات تاج را پس بگیرد، اما نمی تواند آنها را پیدا کند. او همچنان به دنبال جواهرات است و قصد دارد با خواهرزاده مقتول ازدواج کند. او با همسر جدیدش به خانه مقتول برمی گردد. اما او برای یافتن جواهرات راه درازی در پیش دارد.

قاتل در رابطه با عروس جوان نقشه جدیدی می کشد و وانمود می کند که آن را دوست دارد. اما در عین حال او را متهم به از دست دادن وسایلش می کند و کم کم خشونت را به نقشه اش اضافه می کند، به طوری که زن نسبت به مرد احساس ضعف شدید می کند و کنترل خود و زندگی اش را به طور کامل به مرد می سپارد. القای مشکلات روانی در زنان یکی این یکی از روش هایی است که مردم و خانواده ها برای آزار زنان از آن استفاده می کنند، در این فیلم به خوبی نشان داده شده است.

بهترین فیلم های تاریخ سینما با موضوع خشونت خانگی

فیلم گاو بیچاره

گاو فقیر فیلمی به کارگردانی کن لوچ و با بازی جیمز بکت محصول سال ۱۹۶۷ است. داستان بی نظمی دختر جو در خانه پدر الکلی اش در نهایت باعث می شود که او از خانه فرار کند و با شخصیتی به نام تام که یک جنایتکار است ازدواج کند و صاحب فرزند شود. پس از مدتی تام زندانی می شود و جو و فرزندش تنها می مانند.

جو و فرزندش در هر مرحله از زندگی خود در معرض خشونت مردان و جامعه هستند. او در یک شب سرد فرزندش را از دست می دهد و پس از مدتی او را در وضعیت بدی می یابد و شروع به جستجوی زندگی او می کند. او که خشونت های زیادی را از سوی خانواده و همسرش تجربه کرده است، نمی تواند خود را از این چرخه خشونت نجات دهد و به زندگی دردناک خود با تام ادامه می دهد.

بهترین فیلم های تاریخ سینما با موضوع خشونت خانگی

فیلم بی قانون

در فیلم A Vigilante شخصیت سرکش و مستقل سیدی با بازی اولیویا وایلد به عنوان قربانی و بازمانده خشونت خانگی معرفی می شود. او تمام تلاش خود را می کند تا سوء استفاده کنندگان و سوء استفاده کنندگان را بیابد و مجازات کند. او همچنین به دنبال همسر سابق و شکنجه گر او است.

این فیلم فضایی را به تصویر می‌کشد که سیدی با سوءاستفاده‌گران زیادی روبرو می‌شود که آزادانه زندگی می‌کنند. اولیویا وایلد در این فیلم بازی فوق العاده و چشمگیری ارائه می دهد و احساسات واقعی را به شخصیت خود منتقل می کند. علی‌رغم جنبه‌های سینمایی کار سیدی، فیلم به سفر احساسی او می‌پردازد و اطمینان می‌دهد که انگیزه‌ها و اقدامات خودسرانه او واقع‌بینانه باقی می‌مانند.

این فیلم نشان می دهد که آزار و خشونت علیه زنان در خانه حتی پس از خروج آنها از خانه و ترک آزارگر نیز ادامه دارد و در طول زندگی با مشکلاتی مواجه می شوند.

بهترین فیلم های تاریخ سینما با موضوع خشونت خانگی

فیلم Birds With No Name

پرندگان بی نام (2017) یک فیلم ژاپنی در مورد توواکو است که نمی تواند از شر معشوق سابقش خلاص شود و متوجه می شود که در جایی است و با گینجی، پیرمردی که علاقه شدیدی به او دارد، در حال حرکت به سمت تاریکی است. جینجی در ناپدید شدن دوست دختر سابقش نقش داشته است.
Birds With No Name مخاطب را در تعلیق نگه می دارد و به طرز زیرکانه ای مقصر واقعی داستان را پنهان می کند. این فیلم رازآلود ژاپنی به زندگی قربانیان بدرفتاری می پردازد و چرخه ای از خود تنبیهی را به تصویر می کشد. این فیلم پیچیدگی های روابط عاشقانه سمی را بررسی می کند و اثرات مخرب سوء استفاده عاطفی را نشان می دهد که زنان به دلیل چرخه معیوب خشونت خانگی نمی توانند به راحتی از آن رها شوند.

بهترین فیلم های تاریخ سینما با موضوع خشونت خانگی

تفاوت فیلم های ایرانی با فیلم های خارجی در مبارزه با خشونت خانگی

1. فیلم‌های ایرانی در پرداختن به این موضوع کمتر صراحتاً برخورد می‌کنند، اما در فیلم این کارگردان خارجی آشکارتر به موضوع خشونت خانگی پرداخته‌اند.

2. خشونت خانگی پدر علیه دخترانش در فیلم های خارجی به وضوح نشان داده می شود اما در ایران کمتر به این موضوع پرداخته می شود.

خلاصه

تمام فیلم های ایرانی و خارجی فوق بر یک موضوع تمرکز دارند: خشونت خانگی علیه زنان. خشونت علیه زنان از شوهران، پدران یا همه اعضای خانواده سرچشمه می گیرد و گاهی برخی از زنان به دلیل ناآگاهی خود را مستحق می دانند که مورد خشونت قرار گیرند. در نهایت، تنها راه نجات زنان آگاهی است.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما