سوسن سیرجانی | مگر می شود سینمای قبل از انقلاب را مرور کرد و سراغش نرفت؟ به بازیگری که تمام عمرش بازیگر بود. او روی صحنه تئاتر بزرگ شد و بعدها به دلیل حضور در آثار بزرگ سینمایی و همکاری با کارگردانان مشهور به بازیگری محبوب تبدیل شد. بهمن مفید شکل جدیدی از بازیگری و دیالوگ را از تئاتر به سینما آورد و به همین دلیل وجهه او ماندگار شد.

به گزارش بازتاب آنلاین، بهمن مفید در خانواده ای به دنیا آمد که همه در آن بازیگر بودند. پدر، برادران و خواهرش. زندگی در چنین شرایطی باعث شد که از کودکی روی صحنه تئاتر برود. اما او به این یادگیری تجربی اکتفا نکرد و تحصیلات آکادمیک را انتخاب کرد. او در رشته بازیگری در دانشکده هنرهای دراماتیک تحصیل کرد و کارهای مهمی را در گروه بازیگری برادرش بیژن مفید اجرا کرد. در سال 1348 در فیلم قیصر به ایفای نقش کوتاهی پرداخت و این نقش به معروف ترین بازی او در بین مردم تبدیل شد. از طرفی مسیر بازیگری سینما برای او آغاز شد. مفید تا سال 1357 در بیش از 70 فیلم بازی کرد و در این آثار با کارگردانان مهمی چون کیمیایی، علی حاتمی و در تئاتر با بهرام بیضایی همکاری داشت. او پس از انقلاب با وجود تلاش هایش موفق به بازگشت به سینما نشد اما همچنان یکی یکی از نمادهای مهم آن زمان است.

سزار | میتی | مسعود کیمیایی ۱۳۴۸

بهمن مفید با تک سکانس درخشان خود در قیصر تصویری ماندگار از خود در تاریخ سینمای ایران به یادگار گذاشت.

«قیصر» اولین تجربه مفید مقابل دوربین فیلم بود. او در نقشی کوتاه برای چند صحنه در نقش میتی، دوست نزدیک قیصر وارد داستان می شود. او در یک سکانس دیالوگی طولانی با این موضوع از حضور دوستش و دعوای ساختگی که رخ داده است، می گوید. دیالوگی که بسیاری از علاقه مندان به سینما پس از گذشت نزدیک به 6 دهه هنوز آن را تکرار می کنند. دیالوگی با این مضمون: «داستان طولانی است، من بودم، حاجی نصرت، رضا پونصد، علی فسط، بله، ما زیاد بودیم، کریم آقامون هم بود…» گویا پیشنهاد دهنده این دیالوگ است. کمک کرد و مسعود کیمیایی با حضور در این فیلم موافقت کرد. مفید تئاتر را خودش اداره می کرد و این دیالوگ طولانی را بدون مکث ارائه کرد و با حالات چهره و بازی معمولی خود، شخصیت میتی را به شخصیتی ماندگار در سینمای ایران تبدیل کرد.

رضا موتوری | عباس کرازه مسعود کیمیایی ۱۳۴۹

بهمن    مفید یکی او یکی از بازیگران مهم و جذاب سینمای قبل از انقلاب است که پس از پیروزی انقلاب اجازه فعالیت نداشت.
بهمن مفید در فیلم «رضا موتوری» نقش عباس گرازا را به بهترین شکل ممکن بازی کرده است.

«رضا موتوری» چهارمین تجربه سینمایی بهمن مفید دومین همکاری او با مسعود کیمیایی است. کیمیایی در این فیلم قابلیت ساخت انواع را نیز دارد. بهمن «رضا موتوری» پس از موفقیت تماشاگران در سینمای موج نو ایران ساخته شد، اما نتوانست موفقیت «قیصر» را تکرار کند. اما شرایطی را فراهم کرد تا مفید این بار در نقشی بزرگتر و در کنار شخصیت اصلی رضا با بازی بهروز ووشقی دیده شود. داستان درباره دو دوست است که پس از بستری شدن در بیمارستان دیوانه می شوند. اما خروج آنها از آن فضا باعث می شود با مردی به نام فرخ آشنا شوند که شباهت های زیادی با رضا موتوری دارد. این داستان یک مسیر ماجراجویی را برای این دو دوست ایجاد می کند. رفیق اغلب در آثار و ادبیات کیمیاگری جایگاه ویژه ای دارد. این او را همیشه دوست شخصیت اصلی می کند. یکی یکی از ستون های تاریخ باشید. به همین دلیل مفید همواره در آثار کیمیاگری تأثیرگذار به نظر می رسید، هرچند که نقش فرعی را ایفا می کرد.

داش آکل عمو رستم مسعود کیمیایی ۱۳۵۰

بهمن    مفید یکی او یکی از بازیگران مهم و جذاب سینمای قبل از انقلاب است که پس از پیروزی انقلاب اجازه فعالیت نداشت.
کاکا رستم در فیلم داش آکل یکی یکی از نقش های ماندگار در حرفه. بهمن مفید است.

بهمن مفید پس از دو سال ورود به سینما به یک بازیگر مکمل معروف تبدیل شد و در سال 1350 با بازی متفاوتش در فیلم تاریخی «داش آکل» مورد توجه منتقدان قرار گرفت. او برای بازی در این فیلم برنده جایزه بهترین بازیگر نقش مکمل مرد از چهارمین جشنواره فیلم سپاس در سال 1351 شد. در «داش آکل» بر اساس داستانی معروف از صادق هدایت، نقشی که کیمیایی به مفید واگذار می کند منفی است و در واقعیت. دشمن شخصیت اصلی با بازی بهروز وشوقی. یکی یکی از تاثیرگذارترین سکانس های این فیلم درگیری داشکل و کاکا رستم است. بخشی که زمان تسویه حساب و فرصتی برای آن است بهمن برای نشان دادن قدرت عمل شما مفید است.

رشید حامد پرویز نوری ۱۳۵۰

بهمن    مفید یکی او یکی از بازیگران مهم و جذاب سینمای قبل از انقلاب است که پس از پیروزی انقلاب اجازه فعالیت نداشت.
“رشید” یکی یکی از فیلم های جنجالی کارنامه بهمن مفید است.

پرویز نوری منتقد مشهور سینمای آن زمان با کپی برداری از فیلم آمریکایی «بیگانه ها» فیلم «رشید» را ساخت. این فیلم انتظارات منتقدان را برآورده نکرد و فروش خوبی نداشت. اما بهمن مفید با بهروز و ترستی یکی او برخی از بازی های دیدنی خود را در این فیلم ارائه کرد. داستان «رشید» درباره مردی به نام رشید است که به دلیل سرقت متواری می شود و در کابینی با زن و مردی به نام های حامد و نازی آشنا می شود. حامد به رشید پیشنهاد تقسیم اموال مسروقه را می دهد و این آغاز ماجراهای دیگری است. بازیگر مقابل بهمن مفید زری خوشکام در «رشید» بود و زوجی که با هم تشکیل دادند به زوجی خاطره انگیز در سینما تبدیل شدند.

دوست رضا ایرج قدری | 1354

بهمن    مفید یکی او یکی از بازیگران مهم و جذاب سینمای قبل از انقلاب است که پس از پیروزی انقلاب اجازه فعالیت نداشت.
“دوست” یکی این شش فیلم است که بهمن مفید با ایرج قادری همبازی شد.

در اوایل دهه 50 که ایرج قدری ستاره کارگردانی و بازی در فیلم های به اصطلاح جاهلی سینمای ایران شد، در برخی از آثارش حضور داشت. بهمن مفید هم بود. “رفیق” یکی از جمله فیلم هایی است که قادری بر اساس فیلمنامه ای از علیرضا داودنژاد و بر اساس همان رنگ مردانگی و دوستی که همیشه در فیلم هایش نشان می داد ساخته است. بهمن مفید در این فیلم نقش فرعی دارد اما شخصیت جسورتری دارد که نقش اصلی را تحت تاثیر قرار می دهد و در واقع تاثیرش با نقش اصلی برابری می کند. رضا شخصیت تبهکاری را دارد که پس از سالها گردن زدن تصمیم به توبه و ازدواج با دختر مورد علاقه اش اقدس گرفت. اما اتفاقات باعث می شود رضا به زندان و اقدس به خانه تبهکاران برود. رضا که از زندان آزاد می شود به دنبال عشق قدیمی خود می رود.

تنبیه هاشم بلند پرواز مهدی فخیم زاده ۱۳۵۴

بهمن    مفید یکی او یکی از بازیگران مهم و جذاب سینمای قبل از انقلاب است که پس از پیروزی انقلاب اجازه فعالیت نداشت.
بهمن مفید در فیلم «معزت» مقابل دوربین مهدی فخیم زاده قرار گرفت.

مهدی فخیم زاده دوران سربازی خود را در آسایشگاه سپری کرد. همین امر باعث شد تا در دهه 50 و 60 سه فیلم در قالب داستان های روانی و دیوانه وار بسازد «مجازات» اولین فیلم این سه گانه بود. فیلمی که با نگاهی دیوانه به آدم ها و مضامین می پردازد. در این فیلم دو دوست قرار است دست به سرقت بزنند اما اتفاقاتی باعث می شود بچه زنی را به هاشم بسپارند. هاشم به این پسر دزدی و قمار یاد می دهد و با هم دوست می شوند. نقش بهمن در این فیلم مفید است. یکی این یکی از نقش های متفاوت در کارنامه اوست. نقشی که تاریخ آن را اغراق آمیز در بازی می بیند، اما در حرفه او جایگاه متفاوتی دارد.

سامانه مخفی رضا فاطمی 1355

بهمن    مفید یکی او یکی از بازیگران مهم و جذاب سینمای قبل از انقلاب است که پس از پیروزی انقلاب اجازه فعالیت نداشت.
بهمن مفید در فیلم راز با بازیگری به نام «پرستو» همبازی شد.

فیلم راز در واقع فیلمی بود که نظام مافی به دلیل علاقه به بازیگر نقش اول خود یعنی پرستو ساخته بود. پرستو با نام شهلا نقش اول این فیلم را بازی کرد. این شخصیت همسری به نام رضا داشت که به جرم قاچاق به زندان افتاد و چون فکر می کرد شوهرش کشته شده است با مرد دیگری وارد رابطه شد. بهمن مفید نقش رضا را بازی می کرد که در طول فیلم به دنبال همسر جوانش شهلا بود. اگرچه به گفته منتقدان، به دلیل علاقه کارگردان به قهرمان زن، صحنه های او بیش از حد افراطی و افراطی است، اما بهمن مفید در این فیلم نقش مردی مستاصل را داشت که به دنبال همسرش می گشت. «راز» برخلاف انتقاداتی که درباره آن وجود داشت، فروش خوبی داشت و یکی از معروف ترین آثار بود. بهمن مفید نقش اصلی مرد را در آن بازی کرد.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما