اگرچه همه این چهار عامل برای تشکیل حاکمیت سالم و قوی ضروری هستند ، اما سلامت قوه قضاییه نقش مهمی در بین این عوامل ایفا می کند. قوه قضائیه نقش پزشک را برای جامعه و به ویژه برای دستگاه های حاکم بر عهده می گیرد. قاضی با قضاوت منصفانه، روشنگرانه و قاطع خود، نبض جامعه و حکومت را تنظیم می کند و بر غدد چرکی یا سرطانی عمل می کند و با صدور احکامی که حق را به حلال، تب جامعه پس از و اندامهای ضعیف کشور تقویت شده و زندگی عادی و شاد خود را با فعالیت متعادل ادامه می دهند.
به گفته رئیس فعلی قوه قضاییه ، که ظاهراً از شفقت و حسن نیت برای موسسه ای که رهبری می کند صحبت می کند ، چهار گزارش مختلف در مدت پنج ماه با مسافت نجومی برای ارزیابی یک سایت حفاری صادر شده است. اولین متخصص 295 میلیارد تانز ، دومین متخصص 700 میلیارد تومن ، سومین کارشناس 1700 میلیارد تومن و چهارمین متخصص 8000 میلیارد میلیارد تومن! این شکاف و اختلاف بیش از 27 برابر بین نظر متخصصان اول و چهارم در 5 ماه ، نشانگر ناسازگاری در بخشی از سیستم است که باید عامل حاکمیت سالم و کل جامعه باشد.
همین وضعیت با عملکرد قضات وجود دارد. در حالی که می دانیم قضات شریف زیادی در کشور داریم، عده ای هم هستند که به دلیل منافع شخصی یا در خوشبینانه ترین حالت سهل انگاری و بی اطلاعی از قانون، احکامی صادر می کنند که نه تنها کمکی به سلامت جامعه نمی کند. و حاکمیت ، بلکه به شهرت قوه قضاییه و کل سیستم نیز به خطر می افتد.
مهمترین آنها استقلال قوه قضاییه است که مهمترین عامل سلامت این صنعت محسوب می شود. طبیعی است که قضات، کارمندان دولت و سایر کارکنان قوه قضائیه به استقلال عمل خود اهمیت دهند، اما این الزام زمانی برآورده می شود که افراد و نهادهای دیگر در این زمینه دخالت نکنند و ثانیاً قوه قضاییه مورد حمایت همه جانبه قرار گیرد. سیستم برای محافظت از استقلال خود
ما قطعاً می توانیم بگوییم که برای بهبود و تقویت حاکمیت ، نیاز فوری به تقویت جامع قوه قضاییه برای حل مشکلات ، پرداختن به کاستی ها و محافظت از استقلال آن وجود دارد.
21302