اگرچه برخی از لخته های خون در بدن انسان را می توان با قرار دادن ابزارهای انعطاف پذیر در ورید یا شریان مورد نظر از بین برد، اما دسترسی به برخی دیگر دشوار است. و برای درمان لخته های خون در رگ های بیمار حرکت می کنند.

گزارش چیزی مهر در حال حاضر، محققان دانشگاه توئنته و مرکز پزشکی دانشگاه رادبود در هلند نمونه اولیه این دستگاه های کوچک را توسعه داده اند. هر ربات دارای بدنه ای شبیه به پیچ چوب پنبه (یا دربازکن) است که با چاپگر سه بعدی ساخته شده و به اندازه یک دانه برنج است. هر ربات دارای یک آهنربای 1×1 میلی متری است.

ایده اصلی این است که از یک کانول برای وارد کردن یک یا چند میلی لیتر از ربات در رگ حاوی لخته خون استفاده کنید. در مرحله بعد ربات از راه دور حرکت می کند تا به لخته برسد و با سوراخ کردن آن را از بین ببرد.

برای حرکت روبات ها از آهنربای چرخان خارجی استفاده می شود. همزمان با چرخش آهنربا، بدنه مغناطیسی میلی‌ربات حول محور خود می‌چرخد و در نتیجه می‌تواند به سمت لخته خون در ورید (همچنین برخلاف جهت جریان خون) حرکت کند.

اگر لخته بشکند، جهت چرخش آهنربای خارجی برعکس می شود. این امر جهت حرکت میلی ربات را معکوس می کند و آن را به سمت عقب در ورید و به سمت ناحیه ورودی کانولا حرکت می دهد. به این ترتیب می توان آن را از ورید خارج کرد.

در این آزمایش‌ها از آهنربای چرخشی روی بازوی ربات استفاده شد تا ربات را چند کیلومتر در رگ‌های خونی متصل به آئورت و کلیه‌های خوک به بالا و پایین حرکت دهد. اگرچه حداکثر جریان خون 120 میلی گرم در دقیقه بود، اما محققان معتقدند ربات ها در صورت استفاده از آهنرباهای قوی خارجی در جریان خون بالاتر کارآمدتر خواهند بود.

البته استفاده های احتمالی از این کمک تنها به از بین بردن لخته های خون منجر نمی شود. ربات‌ها می‌توانند دارو را به نواحی خاصی از بدن برسانند تا عوارض جانبی دارو در سایر قسمت‌های بدن به حداقل برسد.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *