Abolfazl Roghni ، عضو اتاق بازرگانی ، در مصاحبه ای با بازتاب آنلاین با اشاره به افزایش قیمت ارز در روزهای اخیر گفت و گفت که متغیرهای تأثیرگذار در ارز چندگانه است. بخشی از مشکلات سیاسی که تأثیر زیادی دارند و بخشی از صادرات این است که هرچه صادرات بیشتر باشد ، بیشتر خواهیم بود ، ارز بیشتر می شود. علاوه بر این ، سیاست پولی تعیین شده توسط دولت و قیمت ارائه شده در بودجه های پارلمان متغیرهای دیگری است که بر قیمت ارز تأثیر می گذارد.
وی گفت: “اگر این سؤال را به رئیس بانک مرکزی ایران بپرسید ، نمی تواند پاسخ دقیقی بدهد ، اما روند نشان می دهد که دلار در حال افزایش است.” هنگامی که این افزایش قیمت متوقف می شود و آنچه اتفاق می افتد مربوط به همان متغیرها است ، که یک بحث بسیار مهم در زمینه سیاست ملی و خارجی است که تصمیمات و مقامات در مورد آن تصمیم می گیرند و چه نوع ارتباط با جهان را می گیرند. این تحریم ها بر قیمت ارز تأثیر دارد.
در پاسخ به این سؤال که برخی بر این باورند که ما شاهد کاهش ارزش ارز ملی با افزایش قیمت ارز هستیم ، دولت باید آنچه را که ارز ملی برای کاهش ارزش ارز ملی انجام می شود ، انجام دهد. با افزایش دلار ، قدرت خرید کاهش می یابد.
روژنی در سال 1404 با اشاره به وضعیت صادرات و واردات در سال 1404 گفت یکی یکی از راه های نجات اقتصاد کشور ، توسعه صادرات است. اگر می خواهیم شرایط بهتری برای کشور ایجاد کنیم ، باید صادرات را تقویت کنیم. با قدرت برق ، آب ، گاز و منابع مالی ، بعید به نظر می رسد شرایط صادراتی خوبی داشته باشد. اگر می توانستیم صادرات کشور را اداره و بهبود بخشیم ، تأثیر مطلوبی بر سود ارز خواهد گذاشت. با توجه به مشکلات موجود در زمینه آب ، برق و گاز ، که می تواند این مشکلات را برای افزایش تولید حل کند و این منجر به صادرات خواهد شد.
عضو اتاق بازرگانی گفت: “بخشی از صادرات به سیاست های سیاسی و تجاری و دیپلماسی باز می گردد که ما باید با همسایگان و جهان ارتباط برقرار کنیم و مشکلات بانکی ، پولی و مالی خود را حل کنیم.” این پازل ها به هر حال گره خورده اند و نمی توانند یکی او دیگری را دید و دیگری را در نظر نگرفت. اگر ما به دنبال راهی برای نجات اقتصاد کشور هستیم ، مهمترین راه حل افزایش حجم صادرات است.