فارس: رئیس سازمان سینمایی کشور در دیدار با دست اندرکاران چهل و دومین جشنواره جهانی فیلم فجر خاطرنشان کرد: سال گذشته بسیاری احساس کردند جشنواره فیلم فجر یک جشنواره سیاسی است و نگاه سیاسی حاکم است. وی در آن تاکید کرد: در واقع این میراث فرهنگی یک زمین بازی سیاسی نیست.
رئیس سازمان سینمایی کشور در نشست با دست اندرکاران چهل و دومین جشنواره جهانی فیلم فجر از روند توسعه فعالیت های این دوره از جشنواره در بخش های مختلف گزارش و حکم اعضای این جشنواره را ارائه کرد.
اعضای ستاد چهل و سومین جشنواره جهانی فیلم فجر با رئیس سازمان سینمایی روز گذشته (11 دی در ابتدای این نشست مجتبی امینی دبیر چهل و دومین جشنواره جهانی فیلم فجر با ارائه گزارش و تشریح بخش های پیوست و از ستاد برگزاری جشنواره گفت: 11 بهمن همزمان با افتتاحیه چهل و سومین جشنواره فیلم فجر، فیلمهایی در تهران و شهرستانها اکران میشود که در دومین هفته این رویداد فرهنگی پذیرای مهمانان بینالمللی بود و 22 بهمن نیز اختتامیه را خواهیم داشت. ماه وی گفت: طی چند ماه اخیر در معاونت های مختلف جشنواره نظم برقرار شده و فعالیت ها طبق برنامه پیش رفته است همچنین در دی ماه عملیات اجرایی فرا رسید و الحمدلله طبق نظر راننده پیش رفتیم. .
دبیر چهل و دومین جشنواره فیلم فجر درباره اقدامات انجام شده در این زمینه گفت: در سطح بین المللی اجلاس کاسپین را در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می کنیم و روسای تشکل های سینمایی که در این اجلاس عضویت دارند. در پایان جشنواره جزو مهمانان ما باشید. 23 بهمن ماه برگزار می شود. جلسه هیئت بازتاب آنلاین بخش بین المللی نیز برگزار و نتایج آن مشخص شد. همچنین طی مراحل قانونی با صاحبان آثار در حال مذاکره هستیم. الحمدلله در بخش بین الملل فیلم های خوبی داریم و انشالله تا آخر. دیماه بخش بین الملل رو به پایان است تا بتوانیم پروسه ویزای مهمان را تکمیل کنیم.
امینی با اشاره به بخش بازار جشنواره فیلم فجر تصریح کرد: در بخش بازار شاهد رونق و حضور هنرمندان کشورهای مختلف خواهیم بود و 6 غرفه از کشورهای مختلف در بازار فیلم حضور خواهند داشت. در مجموع، امسال بازار جدی در جشنواره وجود خواهد داشت. مجموعه بین المللی امسال هیجان انگیزتر و درخشان تر از سال گذشته است. به همت دبیرخانه جشنواره، کار بخش ملی به مدت دو هفته در حال بررسی است.
در ادامه این جلسه روسای ستاد برگزاری جشنواره جهانی فیلم فجر گزارشی از اقدامات هر بخش ارائه کردند. محمد خزاعی مدیرعامل سازمان سینمایی نیز در ادامه این نشست گفت: سال گذشته خیلی ها احساس کردند جشنواره فیلم فجر یک جشنواره سیاسی است و نگاه سیاسی در آن وجود دارد. قاعده است اما مجریان این رویداد فرهنگی در دوره قبل نشان دادند که اینطور نیست و این جشنواره میراث فرهنگی و ملی ماست. افق برنامه ریزی شده برای این دوره از جشنواره جهانی فجر مشخص است: در واقع این میراث فرهنگی یک میدان بازی سیاسی نیست.
وی افزود: برخی از موضوعات مربوط به سیاست گذاری و برخی به فضای جامعه، نوع تعامل و نوع ادبیاتی است که می خواهیم در این دوره از جشنواره به آن برسیم. وی ادامه داد: این رویداد فرهنگی و اجتماعی از بدو پیدایش بر اساس اصول و راهبردهای خاصی طراحی شده است و هدف از برگزاری جشنواره نه تنها اجرای آن، بلکه داشتن بینش و اهداف کلی فرهنگی و هنری در آن است. در هر دوره، متولیان حمایت و سیاست گذاری برای این رویداد ادامه دارند. تحقق و عینیت بخشی از این راهبردها هستند.
خزاعی تصریح کرد: رویدادهای بین المللی مانند جشنواره فیلم فجر که میراث فرهنگی پس از انقلاب به شمار می رود، جای طرح بازی های سیاسی نیست. نگاه ملی به این رویداد به این معناست که همه طیف ها و بینش ها در این جشنواره شرکت خواهند کرد که خوشبختانه. سال گذشته در اوج بازیهای سیاسی ماجراجویان نیز نشان دادیم که نگاه دولت به جشنواره نگاه فرهنگی است و اعلام کردیم که هر فردی با هر نگاهی میتواند در جشنواره شرکت کند.
وی با اشاره به انبساط ذهنی و نشاط اجتماعی که جشنواره فیلم فجر برای مردم ایجاد می کند، گفت: همزمان با بهمن بسیاری از مردم جشنواره فیلم فجر و آثار سینماگران را دنبال می کنند که نشان می دهد این جشنواره مردمی است و من تا به حال جشنواره ای ندیده ام. جشنواره مشابه در هر کجای دنیا جشنواره ای که مردم ماه ها قبل از برگزاری آن اخبار و محتوای آن را دنبال می کنند. این شور مردم در دنیا بی سابقه است. در حالی که در برجسته ترین کشورهای جهان، در این زمینه تنها فعالان، متخصصان و منتقدان سینمایی به دنبال آن علاقه نشان می دهند. به همین دلیل برنامه ریزی دقیق و اکران به موقع فیلم ها در سینماها و شهرستان ها حائز اهمیت است و باید به استقبال مردم از جشنواره توجه جدی داشت.
در سال گذشته مردم نشان دادند که از ما حمایت می کنند و ما نباید این سرمایه بزرگ را از دست بدهیم. رئیس سازمان سینمایی کشور با اشاره به اینکه با برگزاری جشن جشنواره باید گفتمان انقلابی و پایه های نظام تقویت شود، افزود: اشاره ما به گفتمان اصیل انقلاب چهل ساله است که متعلق به همه مردم است. . سال ها در فضای جشنواره موضوعاتی مطرح می شد که نظام فرهنگی کشور را نقد می کرد یا شرایطی را ایجاد می کرد که محیط را از ویژگی های فرهنگی دور می کرد در حالی که جشنواره فیلم فجر نباید فضای ضد فرهنگی داشته باشد.
وی همچنین در عرصه بین المللی ابراز امیدواری کرد و افزود: امیدوارم در مرحله جدید جشنواره اتفاقات خوبی در این حوزه بیفتد. در دعوت از مهمانان خارجی باید قاطعانه عمل کنیم و خوشحالم که حضور کشورهای آسیایی در این دوره از جشنواره پررنگتر است، زیرا چندین کشور هدف سازمان سینمایی که در نقشه راه حوزه بینالمللی ترسیم کردهایم، هستند. حاضر در حزب او در مهمانی است. حضور مهمان خارجی در کشور ما مهم نیست. بنابراین باید سعی کرد از مهمانان بین المللی دعوت کرد.
رئیس سازمان سینمایی ادامه داد: خوشبختانه با تعاملات منطقه ای و بین المللی که در حوزه دیپلماسی فرهنگی در حوزه فرهنگ و سینما شکل گرفته است، سینماگران بسیاری از کشورها علاقه مند به حضور در جشنواره فجر هستند و با ما تماس می گیرند. . به خصوص مجموعه کشورهای همسو که آرمان ها، آیین ها و زبان های مشترکی با ما دارند. علاوه بر این باید برای حضور مهمانان خارجی در رسانه ها برای تبیین دستاوردهای سینمای ایران برنامه ریزی کرد و از توانایی حضور مهمانان خارجی بهره برد. خزاعی همچنین به دستاوردهای بخش غزه جشنواره فیلم فجر اشاره کرد و اعلام کرد: جنبش غزه و مقاومت فلسطین برای حضور در این جشنواره دفاع کرده و از آنها دعوت خواهد شد.
رئیس سازمان سینمایی همچنین تاکید کرد: رویداد جشنواره جهانی فجر باید به زبانهای مختلف پخش شود تا متقاضیان سایر کشورها بتوانند برای پیگیری اخبار و رویدادهای مهم جشنواره از منابع معتبر ملی استفاده کنند. خزاعی از دست اندرکاران جشنواره جهانی فیلم فجر خواست در حاشیه ننشینند و سعی کنند جشنواره را به بهترین نحو برگزار کنند. جشنواره فجر یک رویداد مهم و راهبردی است به طوری که بسیاری از گروه های سیاسی چشم به جشنواره فیلم فجر دارند.
گفتنی است یزدان عشیری مشاور رئیس سازمان و مدیر کل روابط عمومی سازمان سینمایی و علیرضا اسماعیلی مدیر مدیریت سازمان، غلامرضا نجاتی، محمدرضا سوکندی، رائد فریدزاده، سیمون سیمونیان، محمدرضا فرجی ، میلاد شکرخواه، سیدمهدی سجادی، علی مرادخانی از جمله مدیران سازمان سینمایی هستند. در این نشست بابک بیات، عزت الله علیزاده، سبحان فنی و علی همت از دست اندرکاران جشنواره نیز حضور داشتند.