در مورد عوارض زیاد خوابیدن کمتر میشنویم، با اینکه زیاد خوابیدن هم میتواند بد باشد، به خصوص اگر با مشکلی در سلامتی ارتباط داشته باشد، مثلاً افسردگی یا برخی از بیماریهای مزمن.
به گزارش بازتاب آنلاین، بیش از یک بار خوابیدن، پرخوابی همراه با خواب آلودگی مفرط در طول روز یا خواب طولانی مدت (معمولا بیش از هفت تا نه ساعت) یکی از مشکلاتی است که می تواند زندگی افراد را به شدت تحت تاثیر قرار دهد. افراد مبتلا به پرخوابی از خواب آلودگی بیش از حد در طول روز و خواب غیرعادی طولانی در طول شب شکایت دارند در ادامه به بررسی عواملی که باعث خواب آلودگی مفرط می شوند می پردازیم:
آپنه انسدادی خواب
آپنه انسدادی خواب، که فرد را از خواب بیدار می کند، یا وقفه های مکرر در خواب، دلیل خواب زیاد افراد در طول روز است. افراد مبتلا به آپنه انسدادی خواب در طول شب به طور مداوم از خواب بیدار می شوند که مانع از ورود آنها به سطح خواب عمیق می شود و خسته و بی حال از خواب بیدار می شوند و در نتیجه در طول روز احساس خواب آلودگی می کنند.
آلرژی
افراد مبتلا به آلرژی اغلب از آنتی هیستامین ها برای کنترل حساسیت و کاهش خواب آلودگی استفاده می کنند. این خواب آلودگی پاسخ طبیعی بدن به آنتی هیستامین ها و داروهای شیمیایی است.
کم کاری تیروئید
مشکلات جسمی مانند کم کاری تیروئید می تواند بر الگوهای خواب تأثیر منفی بگذارد، دلیل اینکه افراد حتی پس از یک خواب کامل شبانه احساس خواب آلودگی می کنند ممکن است به دلیل کم کاری غده تیروئید باشد، کم کاری تیروئید می تواند باعث چرت زدن در طول روز یا خواب آلودگی بیش از حد در شب شود. احساس سرما، ضعف عضلانی و افزایش وزن بی دلیل از دیگر علل شایع کم کاری تیروئید هستند.
کم خونی
از آنجایی که وظیفه اصلی گلبولهای قرمز حمل اکسیژن از ریهها به سایر قسمتهای بدن است، فرد با کم خونی احساس بدی پیدا میکند و در نتیجه کمبود گلبولهای قرمز خون یا اختلال در عملکرد آنها به وجود میآید. . او هم در روز و هم در شب بسیار خسته و خواب آلود می شود.
افسردگی
نتایج مطالعات نشان می دهد که افراد مبتلا به افسردگی ممکن است بسیار بیشتر یا کمتر از حد معمول بخوابند. محققان بر این باورند که افسردگی و خواب زیاد رابطه دو طرفه دارند، بنابراین خواب بی کیفیت باعث افسردگی و افسردگی باعث مشکلات خواب می شود و حتی مصرف برخی داروهای ضد افسردگی احتمال خواب زیاد را افزایش می دهد.
بیماری قلبی
قلب افراد مبتلا به مشکلات قلبی اغلب خون را به درستی پمپاژ نمی کند. تامین خون درست انجام نشده است؛ عدم جریان خون کافی در بدن باعث احساس ضعف و خستگی مفرط می شود که نیاز به خواب را افزایش می دهد.
پرخوابی چه نوع مشکلاتی ایجاد می کند؟
در درازمدت، خواب زیاد سیستم ایمنی بدن را ضعیف می کند و احتمال چاقی، بیماری های قلبی عروقی، دیابت و افسردگی را افزایش می دهد. وقتی ساعتهای طولانی میخوابیم، بدن غیرفعال میماند و باعث افزایش التهاب، تورم و درد میشود. نتایج تحقیقات نشان می دهد که خواب زیاد نیز احتمال مرگ و سکته مغزی را به هر علتی افزایش می دهد.