بازتاب آنلاین نوشت: قیمت ارز در شرایطی رشد چشمگیری داشته است که سیاست های دولت تاکنون تنها بر واژه درمانی و خبر درمانی متمرکز بوده است.

بر اساس این گزارش، بسیاری از کارشناسان همسو با دولت و رسانه ها بر این باورند که افزایش نرخ ارز لحظه ای است که رفتار بازار نشان از افزایش انتظارات تورمی دارد.

به گفته فعالان بازار، مقاومت های صد اول 55 هزار تومان بود که در روزهای اخیر شکسته شد. به گفته معامله گران، سد مقاومتی دوم 57 هزار تومان و سد مقاومتی سوم که بسیار مهم است 60 هزار تومان بوده است.

در این فضا بازار پیش بینی ها از آینده قیمت ارز داغ است و تحلیل های مختلفی درباره دلایل افزایش نرخ به گوش می رسد.

سید کمال سیدعلی معاون اسبق ارزی بانک مرکزی در گفتگو با بازتاب آنلاین افزایش نرخ ارز را قابل پیش بینی دانست و گفت: سرکوب نرخ ارز از مدت ها قبل خود را نشان داده بود و این انتشار گواه آن بود که با توجه به تورم بالای ریال، افزایش نرخ ارز دور از انتظار نیست.

از سوی دیگر برخی رشد قیمت ارز را ناشی از تحرکات سیاسی و نظامی در منطقه دانسته اند. آنچه جلب توجه می کرد تحلیل برخی اصولگرایان بود که این روزها به منتقد دولت رئیس جمهور تبدیل شده اند و سعی می کنند خود را متفاوت از دولت نشان دهند.

اتهام جدید اصولگرایان

یک مجری آرمانگرای تلویزیون از شبکه فاش شده X در توییتی ادعای بزرگی را مطرح کرد که خشم دولت و بانک مرکزی را برانگیخت. امیرحسین ثابتی در پستی که همین روز پیش منتشر شد خطاب به رئیس کل بانک مرکزی نوشت: آقای فرزین رئیس کل بانک مرکزی! امروز قیمت دلار از 57 هزار تومان گذشت. با توجه به اینکه اواخر سال است، آیا قرار است با نوسان برخی منابع جبران شود یا دلیل دیگری دارد؟ صادقانه دلیل را برای مردم توضیح دهید و از رویه روسای سابق بانک مرکزی که با افزایش نرخ ارز ناپدید شدند، اجتناب کنید.

نکته اینجاست که گزارش های دریافتی حاکی از آن است که یک روز پس از انتشار این توییت، قیمت دلار نزدیک به دو هزار تومان افزایش یافته است.

در همین حال، عبدالناصر همتی، رئیس سابق بانک مرکزی نیز در پستی تاکید کرد: وقتی دلار کمتر از نرخ بازار ثابت می شود و مداخله در حاشیه بازار حذف می شود، تحت عنوان «بدون بازار» طبیعی است. با وجود تداوم تورم 40 درصدی در شرایط تنش و بلاتکلیفی، کنترل نرخ ارز دشوار است.

گواهی سپرده 30 درصدی با توجه به وضعیت بانک ها و بورس راه حلی نیست.

در این فضا نیز نظراتی درباره آینده دلار وجود دارد. سیدحمید حسینی معتقد است افزایش قیمت دلار موقتی است و نرخ ارز به سطوح قبلی خود باز می گردد. پایگاه خبری ایبنا از بانک مرکزی نیز در گزارشی از 10 اقتصاددان درباره آینده نرخ ارز سوال کرد و 10 کارشناس نیز بر موقتی و کوتاه مدت بودن افزایش قیمت دلار تاکید کردند.

کامران ندری، استاد دانشگاه امام صادق(ع) نیز به نوبه خود، رشد نرخ ارز در بازار را مورد تاکید قرار داد و سیاست تثبیت نرخ دلار در کانال پنجاه هزار تومانی توسط بانک مرکزی را برجسته کرد و تاکید کرد: بانک با دارا بودن تسهیلات پولی و ظرفیت لازم برای حفظ نرخ ارز در محدوده 50 هزار توکن اعلامی از سوی سازمان، برنامه میان مدتی ندارد. این موضوع باعث می شود فعالان اقتصادی نسبت به سیاست بلندمدت تثبیت نرخ ارز بانک مرکزی تردید کنند و دست خود را بر روی فعالیت و برنامه ریزی مطمئن ببندند.

کامران ندری خاطرنشان کرد: مشکل اصلی مساعد نبودن شرایط اقتصادی و عملکرد ضعیف اقتصاد و بحران های داخلی و خارجی قدرت مانور بانک مرکزی برای اجرای این سیاست است.

به نظر می رسد در این فضا این عملکرد سیاست گذار است که مسیر آینده نرخ ارز و تثبیت قیمت دلار در سطوح بالاتر یا پایین تر را روشن می کند. به هر حال بازار ارز در فضایی متلاطم و بحرانی قرار دارد و کاهش شدید تعداد فروشندگان ارز ثابت می کند که ارزیابی فعالان بازار بر اساس رشد قیمت است.


اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *