281 روز از سال 1403 می گذرد و از سال جدید در تهران تنها 5 روز هوای پاک و 177 روز هوای قابل قبول بوده است، روزهای باقی مانده یا ناسالم یا بسیار ناسالم بوده است.

به گزارش همشهری آنلاین، 281 روز از سال 1403 می گذرد و از ابتدای امسال تاکنون تهران تنها 5 روز هوای پاک و 177 روز هوای قابل قبول داشته و روزهای باقی مانده یا ناسالم یا بسیار بد بوده است. ناسالم

این بدان معناست که ما تقریباً نیمی از سال را هوای آلوده تنفس می کنیم. آلودگی که آسیب های زیادی به همراه دارد. از آسیب های مغزی گرفته تا انواع سکته ها، از حملات آسم تا تنگی نفس، از تشدید بیماری های قلبی و حتی مرگ زودرس. سایر شهرهای بزرگ کشور نیز تقریباً وضعیت مشابهی دارند و بهتر از پایتخت نیستند.

سالانه حدود 45 هزار نفر در کشور بر اثر آلودگی هوا جان خود را از دست می دهند که از این تعداد 7 تا 9 هزار نفر مربوط به تهرانی ها هستند. به گفته کارشناسان، آلودگی هوا سالانه حدود 20 میلیارد دلار به اقتصاد کشور و حدود 2.5 میلیارد دلار به اقتصاد پایتخت خسارت وارد می کند.

باید ببینیم با چه آلاینده ای سر و کار داریم

دولت ها تاکنون هیچ کاری برای حل معضل گسترده آلودگی هوا انجام نداده اند و “قانون هوای پاک” فراموش شده و سال هاست که در حال اضمحلال است. تنها کاری که در این مدت که آلودگی هوای پایتخت شدید است، تعطیلی ادارات و بانک ها، عدم حضور مدارس و دانشگاه ها و عبور خودروها از درب منازل زوج و فرد است.

در این میان، افراد زیادی هستند که شغل دولتی ندارند و باید صبح زود کار کنند. این بدان معناست که آنها در ساعاتی که آلودگی هوا بالاتر است خانه را ترک می کنند و عصر یا شب به خانه باز می گردند. با این حساب کارگران غیردولتی چگونه باید در هوای آلوده مراقب سلامتی خود باشند؟

پزشک محقق، متخصص بیماری های ریوی و عضو دائم فرهنگستان علوم پزشکی، دکتر. مصطفی قانعی در پاسخ به این سوال که آیا ماسک تاثیری در مقابله با آلاینده ها دارد، گفت: آلودگی هوا مهم این است که بدانیم با چه آلاینده هایی مواجه هستیم. به عنوان مثال مونوکسید کربن موجود در هوا باعث سردرد، سرگیجه و حالت تهوع می شود و نه ماسک می تواند با این آلودگی کنار بیاید و نه هیچ غذایی می تواند آن را خنثی کند.

تنها راه حل این است که در این هوا بیرون نروید. اگر از ذرات معلق (PM2.5) که از مهم ترین آلاینده های شهر تهران هستند صحبت کنیم، باید بدانیم که ذرات معلق زیر 2.5 میکرون بیشترین آسیب را به ما وارد می کنند. اگر بخواهیم آلودگی ناشی از ذرات را حل کنیم، راه این کار استفاده از ماسک های N95 است. اینجاست که ماسک به کار می آید.

این متخصص ریه ادامه می دهد: گاهی اوقات آلودگی هوا ناشی از گازهایی مانند نیتروژن است. دی اکسید و دی اکسید گوگرد از همه چیز عبور می کند و ماسک هیچ فایده ای ندارد و در مقابل این گازها هیچ کاری نمی توان کرد، تنها توصیه این است که مصرف مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان و داروهای آنتی اکسیدان را افزایش دهید تا عوارض این گازها کاهش یابد. در بدن ما

کسانی که تنگی نفس دارند باید مراقب باشند

همچنین از گروه هایی با بیماری های ریوی یا تنگی نفس در هوای آلوده یاد می کند. گروه هایی که قبلا به دود، بو، عطر، ادکلن و سیگار حساس بوده اند، می توانند اسپری سالبوتامول که به نام اسپری آبی نیز معروف است را از داروخانه خریداری کرده و در صورت بروز سرفه یا تنگی نفس همیشه آن را همراه خود داشته باشند. برای رفع تنگی نفس در هوای آلوده اسپری کنید.

این فوق تخصص ریه می گوید: به هر حال کار برخی افراد به گونه ای است که در روزهای بسیار کثیف نمی توانند کار و امرار معاش خود را رها کنند و در این بین در مناطق آلوده زندگی یا کار می کنند. از سوی دیگر، ممکن است یک بیماری ریوی قبلی نیز وجود داشته باشد. چنین افرادی می توانند این اسپری را با خود حمل کنند تا در مواقع لزوم از مختل شدن معیشت خود استفاده کنند. این اسپری قیمتی ندارد و برای افراد سالم توصیه نمی شود. فقط برای افرادی که در هوای آلوده دچار تنگی نفس هستند توصیه می شود.

اسپری سالبوتامول نوعی استنشاق است که توسط افراد مبتلا به مشکلات تنفسی و همچنین بیماران آسم استفاده می شود. این دارو برای باز کردن راه های هوایی ریه استفاده می شود. بنابراین، با شل کردن ماهیچه های دستگاه تنفسی، جریان هوا را بهبود می بخشد و تنگی نفس را کاهش می دهد یا از بین می برد.

بیماران قلبی هرگز نباید خانه را ترک کنند

وی همچنین با اشاره به افراد مبتلا به بیماری های قلبی می گوید: افراد مبتلا به هر بیماری قبلی قطعا نباید در هوای آلوده از خانه خارج شوند. در چند روز اخیر در تهران مرگ و میرهای زیادی بر اثر بیماری قلبی داشته ایم. فرد مبتلا به بیماری قلبی در هوای آلوده از خانه خارج می شود، عروق کرونر او اسپاسم می کند، عرق می کند، ضربان قلبش ناگهان به هم می خورد و می میرد.

به گفته این فوق تخصص ریه، اکثر این افراد بالای 50 تا 60 سال سن دارند، استنت قلبی (چشمه های قلبی) دارند، تحت نظر پزشک هستند و عموما از داروهای پلاویکس، آسپرین و ضد انعقاد استفاده می کنند. این افراد نباید ریسک کنند، هیچ هشداری به آنها داده نشود و در هوای کثیف از خانه خارج نشوند.

وی می افزاید: اما اگر در هوای کثیف مجبور به خروج از خانه شدند، قرص زیرزبانی نیتروگلیسیرین را به همراه داشته باشند تا در صورت احساس سنگینی یا سفتی در قفسه سینه، بلافاصله آن را زیر زبان بگذارند تا مشکلی پیش نیاید. غیر ممکن

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما