با شروع فصل سرما، ویترین داروخانه ها و کلینیک ها مملو از تبلیغات برای واکسیناسیون آنفولانزا است. تزریق واکسن می تواند شما را در برابر برخی از بیماری های خطرناک مرتبط با فصل سرما محافظت کند، اما در مقابل بیماری های کم خطر با عوارض مشابه چه کاری می توان انجام داد: ب. سرماخوردگی، آیا؟
به گزارش ایسنا، اگرچه سرماخوردگی برای اکثر افرادی که سیستم ایمنی طبیعی دارند، بیماری خطرناکی محسوب نمی شود، اما بدن درد، تب و کبودی های عضلانی ناشی از آن منجر به وقفه های چند روزه در کار و زندگی می شود. بنابراین، همانطور که گفته می شود، “پیشگیری بهتر از درمان است”، بیایید یاد بگیریم که برای جلوگیری از ابتلا به ویروس سرماخوردگی چه کاری می توانید انجام دهید.
بیشتر راههای پیشگیری از سرماخوردگی مشابه هشدارهای بهداشتی در پی همهگیری ویروس کرونا است که بیش از دو سال است با آن دست و پنجه نرم میکنیم.
چگونه می توان از سرماخوردگی جلوگیری کرد؟
بر اساس دستورالعمل های سرویس بهداشت عمومی انگلستان (NHS)، فرد مبتلا به سرماخوردگی می تواند ویروس را از چند روز قبل از ظاهر شدن علائم بیماری تا پایان آن علائم در محیط پخش کند. اولین قدم باید فاصله گرفتن از افراد بیمار باشد.
بهترین راه های پیشگیری از سرماخوردگی عبارتند از:
– دست های خود را مرتب با آب گرم و صابون بشویید.
– حوله یا وسایل شخصی فرد سردسیر را از دیگران جدا کنید.
– در صورت تماس با ویروس، به چشم و بینی خود دست نزنید.
– ورزش. تناسب اندام و سلامت عمومی اغلب از بیماری جلوگیری می کند.
– به یاد داشته باشید که واکسن آنفولانزا به پیشگیری از آنفولانزا کمک می کند. سرما نخوردن
چگونه از شیوع سرماخوردگی جلوگیری کنیم؟
علت سرماخوردگی ویروسی است که به راحتی به افراد دیگر منتقل می شود. تا زمانی که همه علائم بیماری ناپدید شوند، فرد مبتلا یک “ناقل” است و این دوره انتقال معمولا یک تا دو هفته طول می کشد.
ویروس سرماخوردگی از طریق سرفه و عطسه منتقل می شود و می تواند به مدت 24 ساعت روی دست ها و سطوح زنده بماند. بنابراین اگر فرد بیمار در اتاق بود، یک روز مراقب دست زدن به اشیا باشید.
دستمال کاغذی استفاده شده نیز یکی دیگر از منابع انتقال میکروب های سرماخوردگی است. هرگز آنها را روی میز کنار تخت یا در کیف خود نگذارید. این منابع میکروب را در اسرع وقت در سطل زباله بیندازید.
آنتی بیوتیک مصرف نکنید
به گزارش ایندیپندنت، پزشکان برای درمان سرماخوردگی آنتی بیوتیک تجویز نمی کنند. دلیل واضح است: آنتی بیوتیک ها نه عوارض این بیماری را تسکین می دهند و نه تاثیری در سرعت بهبودی دارند، زیرا برای از بین بردن عفونت های باکتریایی استفاده می شوند. در حالی که سرما یک بیماری ویروسی است.
درمان خانگی
با توجه به زمان و شرایط، بدن یک فرد عادی که از بیماری های مزمن یا نقص ایمنی رنج نمی برد، به راحتی می تواند با سرماخوردگی کنار بیاید. دو نکته مهم برای کمک به بهبودی سریعتر، استراحت و خواب هستند. برای جلوگیری از کم آبی بدن (اگر سرماخوردگی دارید) آب و مایعات فراوان بنوشید.
غرغره با نمک نیز گلودرد را تسکین می دهد، اما برای کودکان توصیه نمی شود. اگرچه گفته می شود اغلب برای درمان سرماخوردگی نیازی به مراجعه به پزشک نداریم، اما اگر کسالت از بین نرفت، می توانید از داروساز داروخانه کمک بگیرید.
داروهای ضدسرفه و سرماخوردگی زیادی در بازار و داروخانه ها موجود است و یک داروساز می تواند به شما در انتخاب داروی مناسب کمک کند.
داروهای بدون نسخه:
مسکن هایی مانند پاراستامول یا ایبوپروفن درد را تسکین می دهند و تب را کاهش می دهند.
رفع گرفتگی بینی با اسپری ها یا قرص های ضد احتقان.
داروهای ضد احتقان نباید به کودکان زیر شش سال داده شود. کودکان شش تا دوازده ساله نباید آنها را بیش از پنج روز مصرف کنند.
بیشتر داروهای سرفه و سرماخوردگی نیز حاوی استامینوفن و ایبوپروفن هستند، بنابراین مصرف آنها بیش از دوز توصیه شده آسان است.
برخی از این داروها برای کودکان، نوزادان و زنان باردار مناسب نیستند.