به گزارش مانیبان؛ امروز بازنشستگان ما به جای مراجعه به بیمارستان خصوصی خود برای دوری از صف های شش ماهه درمان، به بیمارستان های خصوصی و دانشگاهی مراجعه می کنند و از جیب خود هزینه می کنند. این در حالی رخ می دهد که در همین مراکز درمانی خصوصی، بحث های مخفیانه و پیشنهادات برای عمل در بیمارستان های دیگر، بیماران و مراجعین بازنشسته را به شدت آزار می دهد. این در حالی اتفاق میافتد که اکثر ما برای 25 تا 35 سال حق بیمه پرداخت میکنیم تا یک روز از خدمات درمانی و جراحی در مراکز خصوصی خود استفاده کنیم.
احمد پنجکی تاکید کرد: عدم پرداخت صدها میلیارد تومان بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی به خوبی می تواند مشکل برخورد با سازمان تامین اجتماعی و نواقص آن را جبران کند.
با بسته شدن و تمدید قرارداد بیمه تکمیلی سازمان تامین اجتماعی با شرکت بیمه تکمیلی آتیه سازان حافظ، نگرانی کارگران بازنشسته از عدم تسویه خدمات و پوشش درمان تکمیلی همچنان ادامه دارد. در سال های اخیر بسیاری از بازنشستگان از عدم رسیدگی و تسویه به موقع مدارک پزشکی خود توسط این شرکت انتقاد کرده و اغلب در پاسخ به تامین اجتماعی به کانون بازنشستگان و شرکت آتیه سازان به دلیل بحران در خدمات بیمه تکمیلی اشاره می کنند. بدهی و معوقات چند ماهه این سازمان به شرکت.
این مشکل در حالی به وجود می آید که بسیاری از بازنشستگان این سازمان معتقدند اساسا طبق قانون تکلیفی در درمان رایگان بازنشستگان نباید تبصره ای به نام بیمه تکمیلی وجود داشته باشد. اما هر ساله سازمان تامین اجتماعی مبالغی را از حقوق بازنشستگان کسر می کند که انتظار آتیه سازان و مراکز بازنشستگی این است که این مبالغ را مستقیما به بیمه تکمیلی پرداخت کنند. در عمل این اتفاق نیفتاده است و قاعدتا به دلیل کسری های سازمان تامین اجتماعی چند ماه به تعویق می افتد.
امسال شکاف معوقه و بدهی سازمان تامین اجتماعی با بیمه تکمیلی بازنشستگان افزایش یافته و طبق برخی وعده ها این میزان به حدود 10 هزار میلیون تومان بدهی انباشته رسیده است.
البته بدهی های سازمان تامین اجتماعی به شرکت های بیمه تنها محدود به بیمه تکمیلی شرکت های بیمه حافظ نیست، بلکه در حوزه مسائلی مانند بیمه عمر بازنشستگانی که حق بیمه آنها را پرداخت می کند نیز می باشد. توسط تامین اجتماعی از حقوق بازنشستگان کسر می شود. سازمان تامین اجتماعی نیز به بیمه ایران بدهکار است و در این زمینه بازماندگان مستمری بگیران فوت شده همواره دچار مشکل هستند.
همچنین بدهی تامین اجتماعی به سایر مراکز درمانی بابت تعهد به درمان رایگان بازنشستگان بالای 65 سال نیز از مواردی است که باعث شده این سازمان یکی تبدیل به یکی از بزرگترین بدهکاران در بخش پزشکی کشور شود.
در مواجهه با چنین وضعیتی، اعضای کانون های بازنشستگی کشور که همواره در مورد گزینه های خود در زمینه انتخاب بیمه تکمیلی مورد سوال قرار می گرفتند، راهکارهایی را برای حل این مشکل به دولت و تامین اجتماعی پیشنهاد کردند. از نظر آنها تغییر بیمه تکمیلی بازنشستگان دردی از بازنشستگان و خانواده اش به عنوان افراد تحت تکفل دوا نمی کند و مشکل اصلی بدهی است!
احمد پنجکی،عضو هیات مدیره کانون عالی بازنشستگان و رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی شهرستان شمیرانات در این خصوص توضیح داد: طی آخرین مذاکرات در خصوص بیمه تکمیلی بازنشستگان، مقرر شد سازمان تامین اجتماعی در اسرع وقت نسبت به پرداخت بدهی ها و معوقات شرکت اقدام کند. کپسول های آتش نشانی حافظ را تحویل دهید. اکنون این سازمان بیش از 3 ماه است که مطالبات شرکت آتیه سازان را پرداخت نکرده و بدهکار است.
و افزود: بازنشستگان در جریان تمدید قرارداد با مستمری بگیران اعلام کردند که سازمان باید مطالبات این شرکت را پرداخت کند تا کار بازنشستگان در حوزه بیمه تکمیلی فلج نشود. موضع ما در مذاکرات این بود که سازمان تامین اجتماعی به هیچ وجه اجازه تاخیر در پرداخت مطالبات این شرکت از محل دریافت حق بیمه تکمیلی مستمری بگیران را بدهد.
پنجکی تاکید کرد: همچنان به دنبال اجرای قانون مستلزم درمان رایگان هستیم. البته درک سازمان تامین اجتماعی از قانون تکلیفی متفاوت است و آنچه مد نظر ماست اجرای کامل این قانون و برخورد کاملا رایگان با مستمری بگیران و بیمه شدگان تامین اجتماعی در مراکز املاک متعلق به این سازمان است. بازنشستگان باید در اسرع وقت و به راحتی از این مراکز خدمات دریافت کنند.
این فعال حقوق بازنشستگان تصریح کرد: با تغییر مدیریت درمان سازمان تامین اجتماعی و روی کار آمدن آقای غفاری به جای آقای اسلامی، این معاونت به دنبال افزایش تعداد بیمارستان های دولتی طرف قرارداد است. برای 700 مورد البته بیمه شدگان اغلب به مراکز دولتی مراجعه نمی کنند و قرار نیست به جای مراکز خصوصی به بیمارستان های دولتی مراجعه کنند زیرا این مراکز تحت پوشش بیمه سلامت هستند. زمانی که بازنشستگان دارای بیمارستان هستند، مراجعه بازنشستگان به مراکز درمانی دیگر توصیه نمی شود زیرا خدمات این مراکز برای بازنشستگان گران است و مشکلات آنها را افزایش می دهد.
یکی از اعضای هیات مدیره هیات مدیره مرکزی بازنشستگان تامین اجتماعی خاطرنشان کرد: قرارداد اخیری که با بیمه تکمیلی منعقد شد با مشکلات زیادی همراه بود و مذاکرات فشرده ای برای رسیدن به این قرارداد داشتیم. مقرر شد همزمان با این قرارداد، سازمان الزامات قانون را بهتر اجرا کند تا بتوانیم به راحتی از آن در مراکز درمانی خصوصی و دولتی استفاده کنیم. این همان چیزی است که هم قانون تامین اجتماعی و هم قانون اساسی تاکید دارند. ماده 54 قانون تامین اجتماعی کاملا این موضوع را تایید می کند.
وی تاکید کرد: به عنوان نماینده سازمان بازنشستگان و نماینده بیمه شدگان در استان و کشور معتقدم سازمان تامین اجتماعی باید زیرساخت های بیمارستان های خصوصی خود را بهبود بخشد و این نظر مدیر کل سازمان تامین اجتماعی است. سازمان امنیت اجتماعی ساختار این مراکز از نظر تعداد پرسنل و امکانات باید به گونه ای باشد که بازنشسته مجبور نباشد برای دریافت درمان چندین ماه در نوبت بماند. سالمندی و بیماری های متعدد بازنشستگان به این معناست که ما بیش از هر زمان دیگری به این مراکز نیاز داریم و باید حداکثر خدمات را برای درمان این مراکز ارائه دهند.
پنجکی ادامه داد: با احتساب افزایش هزینه های درمان در سال جاری شاهد هستیم که وزارت بهداشت به دنبال افزایش 56 درصدی هزینه درمان در حوزه بیمه سلامت است. این امر طی سال آینده مشکلاتی را برای بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی ایجاد می کند که باید برای آن چاره اندیشی شود.
این فعال حقوق بازنشستگان با اشاره به نرخ حق بیمه تکمیلی بازنشستگان اظهار کرد: برای بیمه تکمیلی در مجموع 430 هزار تومان به ازای هر نفر کسر می شود که 215 هزار تومان (50 درصد) توسط بیمه شدگان پرداخت می شود و 215 هزار باقی مانده تومان تامین اجتماعی می کند. قرارداد قبلی 305 هزار تومان بود که 152 هزار تومان آن را بازنشسته پرداخت کرد. شرکت بیمه فیوچر حافظ پیشنهادهای دیگری هم داشت که ما قبول نکردیم. رقم پیشنهادی شامل دو بسته 532 هزار تومانی و یک بسته 812 هزار تومانی بود که نپذیرفتیم و اصرار بر عدم افزایش بیش از حد نرخ داشتیم. با رقمی که الان به آن رسیدیم نرخ بیمه تکمیلی چندان افزایش پیدا نکرد که رفاه حال بازنشستگان را در این زمینه لحاظ کند.
وی با تایید اینکه مطالبات شرکت حافظ آتیه سازان بابت حق بیمه تکمیلی به حدود 10 میلیارد تومان رسیده است، گفت: در این زمینه مذاکره کرده ایم و قرار است این مطالبات به زودی در ماه های جاری پرداخت شود. جلسات داشته باشند
پنجکی با توجه به درمان رایگان افراد بالای 65 سال در مراکز دولتی و تعهد سازمان تامین اجتماعی در زمان میرهاشم موسوی اظهار داشت: علیرغم این تعهد سازمان تامین اجتماعی در دوره گذشته، مراکز بیمارستانی دولتی این کشور هستند. پذیرش این موضوع بسیار سخت است زیرا ما بازنشستگان بالای 65 سال را می پذیریم و پذیرش بازنشستگان در این چارچوب در مراکز دانشگاهی و دولتی مشکل است. این تعهد در حال حاضر نیز به طور کامل اجرا نشده است.
رئیس هیات مدیره کانون بازنشستگان تامین اجتماعی شمیرانات افزود: امروز بازنشستگان ما به جای مراجعه به بیمارستان خصوصی خود برای پرهیز از انتظار در صف های شش ماهه درمان، به بیمارستان های خصوصی و دانشگاهی مراجعه می کنند و با هزینه شخصی خود هزینه می کنند. جیب. این اتفاق در حالی رخ می دهد که در همین مراکز درمانی خصوصی، بحث های مخفیانه و پیشنهادات برای عمل در بیمارستان های دیگر، بیماران و مراجعین بازنشسته را به شدت آزار می دهد. این در حالی اتفاق میافتد که اکثر ما برای 25 تا 35 سال حق بیمه پرداخت میکنیم تا یک روز از خدمات درمانی و جراحی در مراکز خصوصی خود استفاده کنیم.
این فعال حقوق بازنشستگان در پایان تصریح کرد: دخالت دولت و تغییرات در نظام درمان تامین اجتماعی ریشه مشکلات ماست. همچنین عدم پرداخت صدها میلیارد تومان بدهی دولت به تامین اجتماعی می تواند مشکل برخورد با تامین اجتماعی و کاستی های آن را به خوبی جبران کند اما تاکنون چنین تحولاتی رخ نداده است. این در حالی است که دولت قرار بود 6 شهریور درمان ما را انجام دهد که به دلیل فشار ما بازنشستگان فعلا متوقف شده است. امیدواریم نمایندگان و آقای پزشکیان به بدهی دولت با تامین اجتماعی توجه کنید و در دستور کار پرداخت قرار دهید. در واقع شرط اجرای قوانین درمانی برای بازنشستگان ما پرداخت بدهی دولت و ادامه پرداخت بدهی تامین اجتماعی در حوزه بیمه تکمیلی و توسعه خدمات درمانی است.
منبع: ایلانا