به گزارش خبرگزاری بازتاب آنلاین و بر اساس گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: کشت درختان پالونیا غیر بومی همچنان ممنوع است.

حمید ظهرابی در جلسه تصمیم گیری مدیریت گونه های درختی غیر بومی پالونیا در کشور که با حضور نمایندگان سایر نهادها و مراکز علمی تحقیقاتی برگزار شد، افزود: مدیریت کاشت و توسعه این گونه بدون نیاز دستورالعمل های دقیق و نظارت موثر، می تواند منجر به تبدیل شدن به یک تهدید جدی برای حفاظت از محیط زیست شود.

وی تصریح کرد: راهکارهای متعددی در این زمینه باید در نظر گرفته شود که مهم ترین آن آموزش آگاهی بخشی و فرهنگ سازی توسط مراجع رسمی و علمی کشور است که بر این اساس مردم به ویژه کشاورزان از مزیت های اقتصادی و اقتصادی آگاه شوند. مضرات paulownia “آگاهی از پیامدهای زیست محیطی ضروری است و باید در دستور کار قرار گیرد.

وی افزود: ایجاد شفافیت در صدور مجوز برای کشت این گونه در کشور و تایید نهال های تولید شده برای تشخیص گونه های مهاجم و غیر مهاجم باید توسط دستگاه متولی این امر در وزارت جهاد کشاورزی انجام شود. جهاد .

ظهرابی تاکید کرد: برای مدیریت صحیح این گونه در کشور لازم است دستورالعمل های مشخص و تنظیم شده ای ایجاد شود که نمایندگان متولیان بر آن توافق کنند و در این جلسه مقرر شد تدوین این سیاست در کانون توجه قرار گیرد. پژوهشکده جنگل ها و مراتع در دستور کار قرار دارد.

در این جلسه حمید ظهرابی معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی و هادی کیادلیری معاون آموزش و مشارکت های مردمی سازمان و نمایندگانی از وزارت جهاد کشاورزی، سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری پژوهشکده حضور داشتند. سازمان جنگل‌ها و مراتع و برخی از دانشگاه‌های علوم کشاورزی و منابع طبیعی کشور با هدف بررسی جنبه‌های توسعه و کاشت گونه‌های غیربومی پالونیا در سال‌های اخیر، تأثیر آنها بر محیط‌زیست و جنبه های اقتصادی موجود برای بررسی دیدگاه های پائولونیا در مقایسه با گونه های بومی کشور مورد بحث قرار گرفت.

نمایندگان دستگاه های نظارتی و کارشناسان دانشگاهی بر ممنوعیت هر گونه کشت و توسعه گونه های پالونیا در مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست و به استثنای این مناطق، مناطق طبیعی تحت نظارت منابع طبیعی کشور تاکید کردند. و سازمان آبخیزداری و همچنین استثنائات محدوده جنگلی.

تصمیم در مورد کشت و توسعه گونه‌های پائولونیا که مهاجم تلقی نمی‌شوند، جدا از سایر استثنائات، منوط به تنظیم مقررات توسط کارگروه بین‌نهادی بود.

همچنین باید تحقیقات و مطالعات علمی از جنبه های مختلف از جمله آمار واقعی سودآوری پالونیا نسبت به گونه های بومی انجام شود تا از سودجویی عده ای در سایه کمبود آموزش و اطلاع رسانی جوامع محلی و احتمالی جلوگیری شود. آفات و بیماری های این گونه و همچنین تعامل بین دولت و نهادهای علمی برای حفظ تنوع زیستی کشور مورد تاکید قرار گرفت.

درخت پالونیا با نام علمی (Paulownia sp). مشخص است که از 7 تا 17 گونه در سراسر جهان توصیف شده است که البته بسیاری از گونه های آنها دورگه و مترادف هستند. تاکنون سه گونه از این تیره با نام های علمی P.elongate، P.fortunei و P.tomentosa و همچنین چند هیبرید به ایران معرفی شده است. درخت پالونیا به دلیل رشد سریع مورد توجه قرار گرفته و در سال های اخیر برای زیباسازی مناظر و برداشت چوب در کشور کشت می شود.

این درخت بومی آسیای شرقی است و برخی از گونه‌های این تیره در جهان به عنوان گونه‌های مهاجم شناخته می‌شوند که کشت و توسعه آن‌ها مطابق با قوانین جاری کشور (از جمله قانون حفاظت و استفاده از ذخایر ژنتیکی کشور) است. گونه های بیگانه بدون مجوز این یک جرم کیفری تلقی می شود و در مورد کشت در مناطق طبیعی و مناطق ایالتی توسط مقامات نظارتی تحت پیگرد قانونی قرار می گیرد.

۲۲۷۲۲۷

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما